پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
از روزهای نخست شیوع کرونا برخی از تحلیلگران حوزه بهداشت مدعی شدند که آسم یک بیماری به شدت خطرناک برای افزایش احتمال ابتلا به کرونا محسوب میشود، با این وجود، برخی دیگر از پژوهشهای جدید نشان میدهند که گرچه بیماران مبتلا به آسم باید مراقب و هشیار باشند، اما این بیماری، دیگر یکی از بزرگترین فاکتورهای خطر ابتلا به کرونا ویروس محسوب نمیشود.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، اگرچه به نظر میرسد مطالعات و دادههای اولیه نشان میدادند که آسم جزء بزرگترین عوامل خطرزای کروناویروس است، اما افرادی که دارای شرایط تنفسی حاد هستند باید اقدامات احتیاطی بیشتری را برای جلوگیری از ابتلا به بیماری انجام دهند.
براساس دادههای اخیر منتشر شده توسط اداره بهداشت نیویورک، که شامل اطلاعات مربوط به بیش از ۱۲، هزار مورد ابتلا به کرونا در سراسر کشور است، آسم در فهرست شایعترین شرایط بهداشتی ثانویه بین بیماران کروناویروسی از گروههای سنی مختلف قرار نگرفته است.
فشار خون بالا و دیابت دو وضعیت بهداشتی شایع بین مبتلایان محسوب میشوند و سابقه سرطان و سکته مغزی نیز میتواند خطرناک باشد. همچنین چاقی یکی از بالاترین عوامل خطر در بین موارد ابتلای شدید محسوب میشود. به گزارش نیویورک تایمز، در سراسر ایالت، افرادی که به آسم مبتلا شده اند، حدود ۵ درصد از مرگ و میر ناشی از کرونا را تشکیل میدهند.
یک مطالعه مشاهدهای کوچک که در اوایل ماه جاری در مجله پزشکی نیو انگلند منتشر شد، نشان داد که از ۲۴ بیمار مبتلا به بیماری بحرانی کرونا در سیاتل، تنها ۳ نفر مبتلا به آسم هستند و محققان اروپایی نیز نتایجی نسبتا مشابه ثبت کرده اند. با این حال، در حالی که این آمار اولیه "اطمینان بخش" است، دکتر پوروی پاریک، متخصص آلرژی و آسم نسبت به ایجاد "احساس غلط امنیت" هشدار داد.
وی گفت: «یکی از دلایل بروز کمتر میتواند دعمل به سفارشات در خانه ماندن باشد که مبتلایان به آسم را از محرکها و قرار گرفتن در معرض COVID-۱۹ دور نگه داشته است. همچنین، ممکن است مبتلایان به آسم در انجام اقدامات احتیاطی هوشیارتر باشند»