پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش رویترز از مانیل، فیلیپین در دوره پیش از شیوع ویروس کرونا یکی از سریعترین رشدهای اقتصادی در آسیا را داشته است، اما اینک شهرهای مهم این کشور از اواسط ماه مارس (اواخر اسفند ۹۸) تحت تدابیر شدید قرنطینه قرار گرفته اند.
بنجامین دیوکنو رئیس بانک مرکزی این کشور روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد که بر اساس پیش بینی صورت گرفته تولید ناخالص داخلی فیلیپین در سال جاری میلادی به میزان ۰.۲ درصد (دو دهم درصد) کاهش خواهد یافت.
وی در عین حال تاکید کرد که با سیاستهای حمایتی دولت انتظار میرود اقتصاد این کشور در سال آینده به رشد حدود ۷.۷ درصدی بازگردد.
این اظهارات رئیس بانک مرکزی فیلیپین حکایت از تاثیر شدید شیوع کرونا بر اقتصاد این کشور دارد چرا که پیشتر پیش بینی شده بود نرخ رشد اقتصادی برای سالهای ۲۰۲۰ (سال جاری) تا سال ۲۰۲۲ بین ۶.۵ تا ۷.۵ درصد باشد.
رئیس بانک مرکزی فیلیپین خاطرنشان کرد که پیش بینی احیای رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۱ بر این اساس استوار است که شیوع کرونا در نیمه دوم سال جاری مهار شود.
"رودریگو دوترته" (Rodrigo Duterte) رئیس جمهوری فیلیپین روز جمعه تدابیر شدید قرنطینه در مانیل و شهرهای مهم این کشور را با هدف مهار شیوع کرونا تا روز ۱۵ ماه می (۲۶ اردیبهشت) تمدید کرد. تا کنون حدود ۷ هزار و ۳۰۰ تن در این کشور به کرونا مبتلا شده و حدود ۵۰۰ نفر جان باخته اند.
بانک مرکزی این کشور اعلام کرده که به علت سقوط بهای نفت و تاثیر شیوع کرونا بر دورنمای رشد اقتصاد داخلی و جهانی، میانگین نرخ تورم در سال جاری ۲ درصد خواهد بود که نسبت به رقم پیش بینی ۲.۲ درصدی قبلی اندکی کاهش دارد.