رییس هیأت مدیره اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار استان تهران هشدار داد، ۱۵ میلیون قطعه جوجه بهدلیل نبود مشتری، کشته شدند و بهزودی هزاران قطعه مرغ نیز بهدلیل نبود مشتری، زنده به گور خواهند شد.
به گزارش تسنیم، در سالی که «جهش تولید» نام گرفته و تولیدکننده در رویارویی با همه سختیها و مشکلات، تولید میکند و محصول سبد غذایی خانوار را تأمین میکند اکنون در شرایطی قرار گرفته که ناچار است برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر و از بین رفتن همه داراییاش، اقدام به از بین بردن مرغهایش کند.
اگر بتوان توجیهی برای کشتن جوجهها پیدا کرد بهطور قطع برای زنده به گور کردن مرغها نمیتوان دلیلی تراشید و باید پیش از آنکه منتظر دیدن فیلم و عکس این واقعه باشیم برایش فکری کرد.
رییس هیأت مدیره اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار استان تهران درباره اتفاق اخیر دفن جوجهها و گذشتهای که موجب وقوع این حادثه شد در گفتگو با خبرگزاری تسنیم اگرچه معدومسازی جوجههای یک روزه را در چرخه تولید آن باتوجه به اینکه امکان تشخیص صد درصد مرغ یا خروس بودن آنها وجود ندارد، در همه جای دنیا امری معمول میداند بهطوریکه سالانه میلیاردها قطعه جوجه خروس در دنیا نابود میشود و راهی دیگری هم نیست، اما این معدومسازی را خاص واحدهای مرغ تخمگذار میداند و میگوید در واحدهای مرغ گوشتی جوجههای مرغ و خروس را جدا نمیکنند و همه را پرورش میدهند.
ناصر نبیپور میزان جوجهریزی برای واحدهای مرغ گوشتی در کشور را ماهانه بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون قطعه در نوسان میداند و اضافه میکند: از آنجا که هرساله برای تعطیلات نوروز واحدهای گوشتی بالغبر ۱۱۵ میلیون قطعه جوجه میریختند، اما این میزان در بهمن ۱۳۹۸ افزایش پیدا کرد و به ۱۳۰ میلیون قطعه رسید.
به گفته نبیپور، افزایش جوجهریزی همراه با افزایش مصرف است، اما واحدهای گوشتی، همان جوجههایی را هم که در بهمن و اسفند ۹۸ خریداری و پرورش دادند نتوانستند بفروشند تا آنجا که با کاهش قیمت عمدهفروشی مرغ گوشتی به کیلویی ۶۵۰۰ تومان در اسفند و فروردین، ایشان بالغبر ۳ هزار تومان در هر کیلو در قیمت نهایی تولید ضرر کردند.
عضو هیأت موسس اتحادیه مرکزی مرغداران میهن این کاهش تقاضا را ناشی از شیوع ویروس کرونا اعلام میکند تا آنجا که باعث شد مصرف مرغ گوشتی ۳۰ تا ۳۵ درصد پایین بیاید؛ این کاهش مصرف ناشی از تعطیلی تالارهای پذیرایی، رستورانها، مراکز تهیه غذا و فستفودها، عدم برگزاری مراسم عروسی و ختم و ... بود و سبب شد تا قیمت عرضه مرغ در بازار مصرف به کیلویی ۹ هزار تومان هم برسد. در این شرایط وقتی مرغداران نتوانستند مرغ تولیدی خود را که از اواخر بهمن جوجهها را ریخته بودند در بازار بفروشند و واحدها را تخلیه کنند، از خرید جوجه یک روزه جدید در فروردین نیز خودداری کردند.
نبیپور با اشاره به مدت زمان پروار جوجهها خاطر نشان میکند که مرغداران مرغ گوشتی که مرغها را پس از یک دوره ۳۵ تا ۴۰ روزه به بازار مصرف عرضه میکردند با آمدن کرونا و کاهش مصرف، مرغها را کشتار نکردند و هماکنون مرغها در مرغداریها ماندهاند و حتی نهاده برای تغذیه و دارو و واکسن برای نگهداری آنها نیست.
او درباره نبود نهاده مورد نیاز مرغداریها کمی به عقب برمیگردد و در اینباره یادآور میشود که در اسفندماه ۹۸، ذرت و سویا ناپدید شد و هر کیلوگرم سویا از ۲۴۵۰ تومان به ۴ هزار تومان و هر کیلو ذرت از ۱۳۵۰ تومان به ۲۶۵۰ تومان افزایش قیمت پیدا کرد؛ در ادامه این افزایش قیمت، مرغداریها با کمبود نهاده روبهرو شدند و اکنون حتی ارز هم برای ترخیص نهادههایی که در بنادر هست پیدا نمیشود.
بهگفته نبیپور بالغ بر ۲ میلیون تن نهاده در بنادر هست که نزدیک به ۴ ماه است به واردکننده ارز مورد نیاز برای واردات سویا و ذرت را نمیدهند. البته وزارت جهاد کشاورزی سامانه بازارگاه را برای عرضه برخی نهادههای دامی راهاندازی کرده که شرکتهای واردکننده نهادهها را در این سامانه عرضه میکنند، اما متأسفانه این سامانه محلی برای دلالی شده است.
مرغها زنده دفن میشوند
عضو هیأت موسس اتحادیه مرکزی مرغداران میهن ادامه میدهد از یک سو مرغداران، مرغهایی را که پرورش دادهاند روی دستشان مانده و وزن مرغها به بالای ۳ کیلوگرم رسیده و نهاده برای خوراک آنها و دارو و واکسن برای نگهداری آنها وجود ندارد و از سویی خریداری هم پیدا نمیشود آنها را از ایشان بخرد که چنانچه این رویه به همین صورت ادامه پیدا کند به زودی مرغداران، مرغهایشان را زنده به گور خواهند کرد.
نبیپور با اشاره به اقدامات ستاد تنظیم بازار تصریح میکند که این ستاد در بهمن ۹۸ به واحدهای گوشتی گفته بود ۱۱۵ میلیون قطعه جوجه برای اسفند بریزند تا بازار شب عید تنظیم شود، اما اکنون این مرغها بیش از ۲ ماه است در مرغداریها مانده و خریدار ندارد و حتی کیلویی ۵ هزار تومان هم از آنها نمیخرند. شرکت پشتیبانی امور دام هم به مرغداریها گفته مرغهای با وزن بیش از ۱۸۰۰ گرم را از آنها نمیخرد که در پی اعتراضات اتحادیه و مرغداران این عدد تا ۲۲۰۰ گرم افزایش پیدا کرد، اما مرغها همچنان در مرغداریها ماندهاند و وزنشان در حال حاضر به بالای ۳ کیلوگرم رسیده است.
رییس هیأت مدیره اتحادیه مرغدارن مرغ تخمگذار استان تهران با اشاره به قیمت هر قطعه جوجه یک روزه که از ۵ تا ۶ هزار تومان در بهمن پارسال به ۲۰۰ تومان در اردیبهشت امسال رسیده، میگوید با این حال واحدهای تولیدکننده جوجه یک روزه حتی اگر مفت هم جوجهها را بدهند مرغدار آن را نمیخرد.
بنا به گفته نبیپور جوجه یک روزه ۲۴ ساعت پس از خروج از تخم باید خریده و به واحد گوشتی برود در غیر این صورت باید از بین برود و در جریان اخیر هم حدود ۱۵ میلیون قطعه جوجه زنده به گور شدند.
او هشدار میدهد با عدم جوجهریزی واحدهای مرغ گوشتی در فروردین و اردیبهشت بهدلیل عدم فروش مرغهای تولیدیشان، کشور در خردادماه با کمبود شدید عرضه گوشت مرغ و حتی تخممرغ روبهرو خواهد شد.
او در پاسخ به این پرسش که نقش بخش خصوصی و دولت در کشتن جوجهها و در ادامه نابسامانی بازار مرغ چگونه است، میگوید: بخش خصوصی در ماجرای کشتار جوجهها مقصر نیست چراکه هشدارهای لازم را در اسفند و بهمنماه پارسال به بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی داده بود. در اواخر بهمن ۹۸ به بانک مرکزی نامه نوشتیم و درخواست تخصیص ارز برای ترخیص نهادهها کردیم، اما بانک مرکزی پول مورد نیاز را تامین نکرد. وزارت صمت هم میگوید به بانک مرکزی نامه نوشتهایم، اما بانک ارز لازم را نداده است؛ بنابراین در این شرایط چه راهی برای تولیدکننده میماند که جلوی ضرر و زیان بیشتر را بگیرد یا خود را به نابودی بسپارد؟
چرا زنده به گور؟
یعنی در ایران مردم محتاج و فقیر وجود نداره که این مرغ ها رو بین اونها توزیع کنند؟
1- رهاسازی در طبیعت بمنظور خورده شدن توسط حیوانات گوشتخوار مانند: گرگ، روباه، کفتار
2- ذبح شرعی بمنظور کمک به نیازمندان، ایتام، سالخوردگان، کارخانجات با قیمت برابر با هزینه تولید
3- تبدیل آنها به خوراک ماهیها در حوضچه های پرورش ماهی و میگو
4- صادرات به کشورهای افغانستان، عراق، سومالی، اتیوپی، بنگلادش
5- توزیع رایگان میان خانوارهای روستایی بمنظور پرورش مرغ از طریق سازمان تعاونی روستائیان، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه، وزارت جهاد کشاورزی
بهتر از زنده بگور کردن هست
باتشکر
از شما رسانه محترم انتظار میرود در این شرایط ویژه که ملک و میهن در آن قرار دارد، علاوه بر ارائه خبر ، راهکارهای واقعی پیشنهادی را نیز نزد متخصصین، مسئولین و مؤثران بازتاب دهید.
سپاس
اصلآ پرداخت مستقیم پول اشتباه هست فقط رساندن مستقیم مواد غذائی به سفره مردم است.
این مدیران نالایق و کارنابلد، تمامی قسمت های این مرز و بوم را فلج کرده اند.
اگر تولید رو دستتان مانده چرا معدوم کنید این حرف غیر از باج خواهی چه مفهومی دارد ؟ تولید اضافه را به مردم بگوئید بیایند و ببرند به سازمانهای خیریه مثل کهریزک بدهید. همان جوجه ها را به روستائیان می دادند نه اینکه زنده به گور کنند اگر با مورد اول برخورد قانونی می شد اینها جرئت این باج خواهی را پیدا نمی کردند .
نمیگم عقلت را بکار بندازی و روشهای مختلف تولید و توزیع و فروش اعم از فروش نسبت و ... را انتخاب کنی که این از تو بر نمی آید . شما فقط پول را می بینی و بلد هستید
خود مرد حسابی یکمی قیمت رو پایین بیارید مردم بیشتر مصرف کنند . کسایی که سال به سال گوشت نمی بینند هم بتونند بخرند .
ترجیح میدید نعمت خدا را زنده بگور کنید ولی بدست مردم فقیر نرسه .
ننگ و لعنتی ابدی بر شما .
که شما میتوانید قیمتها را تعیین کنید شما همه چیز را می توانید کنید نه تنها قیمت بلکه همه چیز را پس خودتان را دست کم نگیرید
به درد نخور
خیلی به درد نخور
و مضر
هیچکس تفکرِ تولید کن با کمترین هزینه و با کمترین سود بفروش تا تولید و تجارتت رونق بگیره ، را ندارد . نشستن و غر زدن و اینکه من آب میخوام و من دون میخوام و .... ! مگر کشور های دیگه اینجوری صنعت و کشاورزی و دامداری را رونق دادند ؟!!! تولید کننده ایرانی همان اول بسم ا.. طلبکار دیگران است که سودش را تضمین کنند !
تولید کننده میمچه نصفه ای را می شناسم که همیشه سود کارخانه اش را با سود بانک مقایسه می کرد !!!!
به جای اینکه زنده به گور کنید بیا جلوی خونه مردم با قیمت کمتر پخش کنیدیا حتی رایگان.
به خدا اگه زنده به گور کنید آخرت باید جواب گو باشید.
خشم همیشه عقل رو تباه میکنه متاسفم.
از توی اب رد میشی سره شمع میزنه یاتاقان هم میزنه
دود میکنه پلیس اذبک جریمع میکنه..
ضلع کوروش کبیر
دعوای .....کردار.......بد از اشتی .رفتار
اقای روحانی ..اعمال دیگران به دوش نکش.
.از خدا بترسید...وای بر شما قطعه سازها
و رفتار کردار ناپسند پرگشت میکند..
..کوروش کبیر..