دکتر محمدتقی احمدی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب به تشریح برنامه آموزشی دانشگاه تربیت مدرس در شرایط شیوع کرونا ویروس پرداخت و خاطر نشان کرد: تعطیلی ناشی از این اپیدمی کرونا میتواند سناریوهای مختلفی را برای برنامه ریزی ایجاد کند اما آن چه که احتمال دارد و ما در دانشگاه تربیت مدرس براساس آن برنامه ریزی کردهایم این است که تمامی کلاسهای این ترم به جز دورس عملی که نیاز به حضور دانشجو دارد، به صورت کامل و مجازی برگزار شود و به اتمام برسد. بنابراین برنامه ما این است که برای ترم جاری آموزش حضوری برای دروس نظری نداشته باشیم. مگر این که چرخشی در تصمیمات ستاد مقابله با کرونا پیش بیاید تا امکان رفت و آمدهای حضوری در دانشگاهها فراهم شود.
وی در ادامه تصریح کرد: اولین جایی که به دلیل شیوع کرونا بسته شد مراکز آموزشی، دانشگاهها و مدارس بودند بنابراین آخرین جایی که باید شروع به فعالیت کند این مراکز هستند به همین جهت این مراکز نسبت به سایر محافل عمومی دیرتر باز خواهند شد چرا که قابلیت توسعه اپیدمی از این طریق وجود دارد.
دکتر احمدی تاکید کرد: در تابستان جاری ما برای گرفتن امتحانات پایان ترم و همچنین برای آموزش دروس عملی زمان بندی خاصی را به منظور حضور دانشجویان در دانشگاه تربیت مدرس تعریف کردیم و به این جمع بندی رسیدیم که امتحانات دانشجویان به صورت حضوری برگزار شود و کلاسهای عملی دانشگاه به صورت فشرده و حضوری در مرداد ماه برگزار شوند.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس همچنین خاطر نشان کرد: امتحانات عملی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس اواخر مرداد یا شهریور ماه برگزار خواهد شد. در عین حال تصور میکنیم ترم جاری به هیچ عنوان حذف شود و دانشجویان را به حذف ترم توصیه نمیکنیم مگر این که دلایل خیلی محکم و مشکلاتی نظیر بیماری داشته باشند. اما دانشجویان به صورت دل بخواهی نمیتوانند ترم یا درسی را حذف کنند.
دکتر احمدی از احتمال ادامه دار شدن تعطیلی آموزش حضوری دانشگاهها و ارائه آموزشهای مجازی دانشجویان در ترم آینده خبر داد و گفت: ممکن است ما برای آینده نیز با تداوم شیوع کرونا ویروس مواجه باشیم و با شروع هوای سرد این جریان مجددا تشدید شود؛ به همین جهت ممکن است ترم دوم نیز به صورت مجازی برگزار شود،بنابراین احتمال مجازی شدن ترم از نیمه دوم پاییز وجود دارد.
به گفته رئیس دانشگاه تربیت مدرس، به طور کلی ما پذیرفتیم در دوران پسا کرونا نیز ارائه دروس به صورت ترکیبی(مجازی و حضوری) باشد. چرا که آموزشهای مجازی قابلیتهای خوبی را دارد که برای دوران عادی نیز مفید و کمک کننده است و زیر ساختهای لازم برای ارائه این آموزش ها در دانشگاه تربیت مدرس نیز وجود دارد ضمن این که در شرایط فعلی ما این زیر ساختها را تقویت کردهایم.
دکتر احمدی تاکید کرد: در گذشته 20 تا 15 درصد اساتید از آموزش ترکیبی آموزش استفاده میکردند و این نوع آموزشها یکی از اهداف راهبردی ما در دانشگاه تربیت مدرس بود و اکثریت ارائه این نوع آموزش ضروری تشخیص ندادند و مشارکت کمتری وجود داشت اما در شرایط فعلی این مهارت شکل گرفته است و ما این نوع روش در دوران پساکرونا نیز حفظ خواهیم کرد و ما در ترمهای بعد از این آموزش های مجازی دست برنخواهیم داشت اما سعی ما همچنان آموزشهای گروهی است.
وی در خصوص امکان ارائه امتحان پایان ترم دانشجویان در دانشگاههای محل اقامت خود نیز گفت: وزارت علوم این شرایط را به دانشگاهها توصیه کرده است اما ما هنوز این موضوع را به صورت سرلوحه برنامه خود نپذیرفتهایم بلکه تاکید داریم دانشجویان حتی المقدور با تسهیلاتی که در نظر گرفته شده به صورت حضوری امتحان بدهند. مثلا دانشجو در یک بازه زمانی یک هفتهای میتواند امتحانات خود را بدهد.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: دانشجویانی که برای امتحانات پایان ترم به دانشگاه مراجعه کنند امکان اقامت در خوابگاهها را ندارند و برنامه ریزی های ظریفی صورت میگیرد تا حتی المقدور دانشجویان از خوابگاهها استفاده نکنند و تنها برای شرکت در امتحانات رفت و آمد کنند. البته ما بازه زمانی امتحانات را باز گذاشتیم که دانشجویان در رفت و آمد دچار مشکل نشوند.
احمدی در توضیح عدم واگذاری خوابگاه ها به دانشجویان شرکت کننده گفت: با توجه به این که وسایل شخصی اکثریت دانشجویانی که خوابگاهها را ترک کردهاند هنوز در اتاقها باقی مانده، بنابراین این اتاق ها اشغال هستند و به هم زدن آن دردسر ساز است بنابراین اصلاح این وضعیت آسان نیست ضمن این که امکان انتقال آلودگی در محیطهای خوابگاهی بیشتر است.
وی تاکید کرد:دانشگاه تربیت مدرس به منظور بازگشایی خوابگاهها در ترم آتی، کمیته دیده بانی را تشکیل داده است تا این کمیته فرآیندهای موجود را بررسی کند و بتوانیم براساس بهره گیری از الگوهای بین المللی، توصیههای مسولان و سایر مسائل تصمیم گیری کنیم.