پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محققان در سراسر جهان در تلاشند تا یک واکسن را برای درمان ویروس کرونا پپدا کنند. ماهها از شروع همه گیری کرونا میگذرد و هنوز درمان یا واکسن مشخصی برای این ویروس به شکل جهانی تایید نشده است.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب به نقل از گلوبال نیوز، در اوایل این ماه، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا گفت که "بهترین فکرها" در کانادا و خارج از این کشور در تلاشند تا درمان کرونا را پیدا کنند، اما تا زمانی که واکسن ایجاد نشود، این کشور به حالت عادی که قبلاً داشت برنمی گردد.
در حال حاضر، بیش از ۷۰ آزمایش واکسن در سراسر جهان انجام شده است، از جمله در کانادا. محققان اظهار امیدواری کردند که بتوانند واکسنی ایجاد کنند، اما شاید تا زمانی که این واکسن قابل استفاده شود حدود ۲ سال زمان لازم باشد. اکنون برخی افراد بدبینانهترین حالت را در نظر دارند و میگویند در صورت عدم تولید واکسن چه اتفاقی میافتد؟
دکتر جف کونگ، متخصص بیماریهای عفونی در دانشگاه تورنتو میگوید اگر واکسن ایجاد نشود، درصد مشخصی از جمعیت برای ایجاد آنچه که به عنوان "ایمنی گله" شناخته میشود، باید آلوده شوند. کونگ گفت: «ایده ایمنی گله این است که افراد به اندازه کافی در یک جمعیت از ابتلا به ویروس مصون هستند، زیرا قبلاً آلوده شده اند، یا واکسینه شده اند بنابراین دیگر هیچ فردی برای انتشار ویروس وجود ندارد؛ بنابراین با این فرض که بعد از یک بار ابتلا به ویروس، برابر آن مصونیت دارید، میتوانید بیش از نیمی از جمعیت را سالم نگه دارید.».
اما، کونگ و بسیاری دیگر از کارشناسان به این واقعیت اشاره میکنند که در حال حاضر مشخص نیست مصونیت چه مدت طول میکشد، یا حتی افرادی که به این ویروس آلوده شده اند از ابتلای مجدد محافظت میشوند یا خیر. سازمان بهداشت جهانی نگرانیهای مشابهی را ابراز کرده است، این سازمان روز جمعه گفت که در حال حاضر "هیچ مدرکی" وجود ندارد که نشان دهد افرادی که از COVID-۱۹ بهبود یافته اند، آنتی بادی دائمی دارند که آنها را از ابتلای بعدی محافظت میکند.
جیسون تترو، میکروبیولوژیست و نویسنده کتاب "ژرمن کد" به گلوبال نیوز گفت: «بدون واکسن، کانادا احتمالاً طی چند سال شاهد تعداد زیادی ابتلاهای گاه و بیگاه به کرونا است. این موج اول است و سپس موج دوم جایی است که تمام افرادی که بار اول مبتلا نشده اند، مبتلا میشوند.»
دیوید جی کلوین، استاد گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی دانشگاه دالهوس نیز خاطرنشان کرد: «درمانهای ضد ویروسی در چنین سناریویی ممکن است مفید باشند. چندین گروه روی تولید ضد ویروس کار میکنند. من فکر میکنم اگر در تولید واکسن شکست بخوریم، آنتی ویروسها با محدود کردن عفونت ویروسی یا محدود کردن رشد ویروسی پس از آلوده شدن مفیدد خواهند بود.»
وی گفت: «مشکلی که محققان هنگام تهیه واکسین برای کروناویروسها با آن روبرو میشوند این است که پاسخ ایمنی همیشه به اندازه آن چه که با سایر ویروسها از جمله سرخک، اوریون یا آنفولانزا مشاهده میشود قوی نخواهد بود. این بدان معناست که واکسن برای کروناویروس جدید ممکن است نیاز به چندین مرحله مختلف واکسیناسیون در طی چند سال داشته باشد. این مشکل بزرگی است که اکنون با آن روبرو هستیم. مشخص نیست واکنش سیستم ایمنی بدن پس از واکسیناسیون چقدر خوب خواهد شد.»
تترو افزود: «حتی اگر واکسن ایجاد شود، عموم مردم باید فاصله جسمی را حفظ کنند و به روند فعلی خود ادامه دهند.»