arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۶۱۳۷
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۸ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹

مسکو: سهم ارزهای‌ ملی در معاملات تجاری ایران و روسیه افزایش یافته است

نماینده بازرگانی روسیه در تهران از افزایش سهم ارز‌های ملی دو کشور در معاملات تجاری دو جانبه خبر داد که باوجود شیوع کرونا رشد می‌کند. وی ادامه داد: پرداخت‌های بانکی ایران و روسیه با ارز‌های ملی در سال ۲۰۱۸ کمی بیش از ۴۰ درصد بود در حالی که این شاخص بر اساس ارزیابی‌های مختلف در سال ۲۰۱۹ از مرز ۵۰ درصد فراتر رفته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رستم ژیگانشین روز جمعه به خبرگزاری دولتی ریانووستی گفت: مسکو و تهران شاهد رشد معاملات بانکی با ارز‌های دو کشور (ریال و روبل) هستند.

وی ادامه داد: پرداخت‌های بانکی ایران و روسیه با ارز‌های ملی در سال ۲۰۱۸ کمی بیش از ۴۰ درصد بود در حالی که این شاخص بر اساس ارزیابی‌های مختلف در سال ۲۰۱۹ از مرز ۵۰ درصد فراتر رفته است.

مقام روس در واکنش به این پرسش که آیا شرایط شیوع کرونا بر معاملات روسیه و ایران با ارز‌های ملی تاثیر می‌گذارد، گفت: ما انتظار داریم که سهم پرداخت‌ها در قرارداد‌ها با ارز‌های ملی بین ایران و روسیه نه فقط در سطح قبلی حفظ شود بلکه باتوجه به تحریم‌های آمریکا در مورد ایران گسترش بیابد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در مورد همکاری‌های کشورش با ایران اعلام کرده است که مسکو و تهران توافق کرده‌اند تا کار پرداخت‌های بانکی با ارز‌های ملی را افزایش دهند.

حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز گفته است که استفاده از ارز‌های ملی به افزایش روابط دو کشور ایران و روسیه کمک می‌کند.

نماینده بازرگانی روسیه در ایران در بخش دیگری از مصاحبه با ریانووستی گفت: انتشار ویروس کرونا بر همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی ایران و روسیه تاثیر منفی می‌گذارد، اما تجارت بین دو کشور جریان دارد.

وی افزود: این مساله (انتشار کرونا) نه فقط بر همکاری‌های اقتصادی - بازرگانی ایران و روسیه بلکه بر کل وضعیت اقتصادی جهان تاثیر منفی می‌گذارد.

ژیگانشین گفت: با این حال به رغم محدودیت‌های موجود بر اثر انتشار کرونا، جریان انتقال محمولات بین روسیه و ایران حفظ می‌شود و صادرات و واردات دو کشور از زمین و دریا جریان دارد.

‌وی ادامه داد: باتوجه به وضعیت پیش آمده، همکاری‌های روسیه و ایران در عرصه‌های انرژی، متالوژی، ماشین آلات سنگین، نفت و گاز، کشاورزی، ارتباطات، فناوری‌های نوآوری، حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی از دورنمای خوبی برخوردارند.

وی با استناد به اطلاعات گمرک ایران به افزایش مبادلات بازرگانی دو کشور در سال شمسی گذشته اشاره کرد و گفت: حجم مبادلات بازرگانی دوجانبه در سال ۱۳۹۸ شمسی در مقایسه با یک سال پیش شمسی ۲۴ درصد رشد داشته و به ۲.۱۵ میلیارد دلار رسید.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان