arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۷۴۷۶
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۴ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹

تکذیب خبر ابتلای مجدد افراد بهبودیافته به کرونا / کره جنوبی: نتیجه تست ها «مثبت کاذب» بود

مقامات بهداشتی کره جنوبی پس از گزارش ماه گذشته خود مبنی بر مثبت شدن دوباره تست کرونای ده‌ها تن از بیماران بهبود یافته‌ی کووید-۱۹، نگرانی‌های جدیدی در رابطه با این بیماری ایجاد کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مقامات بهداشتی کره جنوبی پس از گزارش ماه گذشته خود مبنی بر مثبت شدن دوباره تست کرونای ده‌ها تن از بیماران بهبود یافته‌ی کووید-۱۹، نگرانی‌های جدیدی در رابطه با این بیماری ایجاد کردند.

به گزارش ایسنا، این یافته‌ها حاکی از آن بود که برخی از افراد که از بیماری کووید-۱۹ جان سالم به در برده بودند، ممکن است دوباره به کروناویروس آلوده شوند که این موضوع به طور بالقوه تلاش‌ها را برای رفع محدودیت‌های قرنطینه و تولید واکسن پیچیده می‌کند.

بعد از چند هفته تحقیق، اکنون آن‌ها می‌گویند که نتایج آزمایش "مثبت کاذب" بوده که ناشی از باقی ماندن بخش‌هایی از ویروس در بدن این افراد است که عفونت محسوب نمی‌شود.

بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های کره (KCDC)، کره جنوبی بیش از ۳۵۰ مورد ابتلای مجدد افراد بهبود یافته را تا روز چهارشنبه گزارش کرده است.

اما ماجرا دقیقا چه بوده است؟

هر چه شمار افراد بهبود یافته‌ای که در کره جنوبی از بیمارستان‌ها مرخص می‌شدند، افزایش می‌یافت مقامات این کشور متوجه روندی نگران‌کننده شدند. تست کرونای برخی از این افراد مجدداََ مثبت اعلام می‌شد.

در حالی که مقامات چندین توضیح احتمالی، از جمله ابتلای مجدد بیماران یا فعال شدن مجدد ویروس را مورد بررسی قرار می‌دادند، یک هیئت متخصص تشکیل شده توسط دولت هفته گذشته به این نتیجه رسید که محتمل‌ترین توضیح مربوط این است که این آزمایشات "مثبت کاذب" هستند.

کره جنوبی از تست‌های واکنش زنجیره‌ای پلیمراز رونویسی معکوس (RT-PCR) برای تشخیص موارد کرونا استفاده می‌کند که مواد ژنتیکی کروناویروس را تشخیص می‌دهد. فرآیند RT-PCR می‌تواند به سرعت نتایج را نشان داده و دقیق‌ترین راه برای تشخیص این که آیا بیمار مبتلا به کروناویروس است یا خیر، در نظر گرفته می‌شود.

اما به گفته متخصصان، در بعضی موارد آزمایش‌ها ممکن است ذرات قدیمی ویروس را کشف کنند که احتمالاََ دیگر تهدیدی جدی برای بیمار یا سایر افراد دیگر محسوب نمی‌شود.

دستگاه RT-PCR به خودی خود نمی‌تواند ذره ویروسی عفونی را در برابر یک ذره ویروس غیر عفونی تشخیص دهد، زیرا این آزمایش تنها عناصر ویروسی را تشخیص می‌دهد و نه فعالیت عفونی آن‌ها را. از همین رو نتایج مثبت به اصطلاح کاذب احتمالاً دلیل آن است که تست کرونای بیماران بهبود یافته دوباره مثبت اعلام می‌شود.

با این حال مقامات کره جنوبی هنوز در حال جمع‌آوری شواهد برای حمایت از نظریه خود مبنی بر این که این ذرات سلول‌های ویروس "مرده"اند، هستند.

بیماران بعد از اینکه علائم تنفسی جدیدی را بروز دادند، مجدداً مورد آزمایش قرار گرفتند و یا توسط مسئولان برای آزمایش مجدد انتخاب شدند. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های کره (KCDC)، کمتر از نیمی از افرادی که در اواسط آوریل مورد آزمایش قرار گرفتند، علائمی از خود نشان دادند اما اکنون مقامات می‌گویند بعید است این علائم ناشی از کروناویروس باشند.

آیا این افراد همچنان ناقل کرونا هستند؟

به نظر می‌رسد بیمارانی که پس از بهبودی از بیماری کووید-۱۹ دوباره تست کرونای مثبت داشته‌اند، ناقل این ویروس نیستند. مقامات کره جنوبی اعلام کرده‌اند هنوز موردی از ابتلا را پیدا نکرده‌اند که از این افراد ویروس را گرفته باشند.

متخصصان کره‌ای اعلام کرده‌اند که بر خلاف هپاتیت B یا ویروس‌های نقص ایمنی انسان (HIV)، کروناویروس به هسته سلول میزبان نفوذ نمی‌کند. این بدان معناست که باعث ایجاد عفونت مزمن نمی‌شود و احتمال فعال شدن مجدد آن بسیار کم است.

بنا بر گزارش رویترز، مقامات کره جنوبی همچنین برای تشخیص وجود هرگونه آنتی‌بادی که برای مبارزه با ویروس ایجاد شده است ، آزمایش‌هایی را انجام می‌دهند و افرادی را که با بیماران در تماس بوده‌اند، آزمایش و پایش می‌کنند.

کره جنوبی از کشورهای موفق در مهار و کنترل شیوع کروناویروس جدید بوده است. این کشور تاکنون ابتلای ۱۰ هزار و ۸۱۰ نفر را به بیماری کووید-۱۹ ناشی از این ویروس تایید کرده است که از این میان تنها ۲۵۶ جان خود را از دست داده و ۹۴۱۹ نفر بهبود یافته‌اند.

نظرات بینندگان