منصور درجاتی مدیرکل مدیریت بحران استان تهران درباره جدیدترین آمار زلزله دماوند اظهارداشت: بر اثر وقوع زلزله در استان تهران تاکنون دو کشته (یک مرد ۶٠ ساله حین فرار بر اثر تروما از ناحیه سر و یک زن ۲۱ ساله بر اثر ایست قلبی) و ۲۳ مصدوم گزارش شده است که ۱۲ تن مصدومیت جدی نداشتند و ۱۱ نفر مصدوم ناشی از ترس یا فرار در محل و یا پس از اعزام به مراکز درمانی ترخیص شدهاند و هماکنون هیچ کدام از مصدومان بستری نیستند.
به گزارش انتخاب، وی افزود: مرکزیت زلزله در نقطه امامزاده هاشم و منطقه مشاء دماوند است و در آبسرد، کیلان، گیلاوند و رودهن بیشتر از سایر نقاط استان تهران احساس شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با تکذیب خبر منتشر شده مبنی بر ریزش سدخاکی «وادان» تشریح کرد: در این روستا سدی وجود ندارد و سد خاکی کشاورزی «رستم آباد» نیز آسیب ندیده است.
درجاتی تأکید کرد: از زمان وقوع کرونا تمامی نیروهای استان در آماده باش هستند و با وقوع زلزله نیز ستاد بحران دماوند تشکیل شد و تاکنون ارزیابی نیروهای امدادی نشان میدهد زمین لرزه خسارت محسوسی در پی نداشته است.
وی در پایان با اشاره به اینکه تمامی نیروهای خدماترسان و امدادی تا ۴۸ ساعت آینده در آماده باش هستند، گفت: تاکنون زلزله ۲۰ پسلرزه داشته است که کمترین مقدار ۲.۱ و بیشترین ۳.۹ در مقیاس ریشتر ثبت شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با توصیع به اینکه مردم با آرامش به خانههایشان باز گردند، تصریح کرد: با دستور استاندار تهران فعالیت بوستانهای استان تهران که با محدویتهای فاصله گذاری اجتماعی به روی مردم بسته بود، به روی مردم باز است.
فرماندار دماوند ضمن تکذیب شایعه درگیری با موضوع زمینلرزه در سه روز گفت: اوج نگرانی و احتیاط نهایی این اتفاقات عمدتاً پنج الی شش ساعت پس از زلزله است؛ زمان سه روزه نگرانکننده نیست و صرفاً برای این است که مردم یک آمادگی و هوشیاری نسبی داشته باشند.
وی با بیان اینکه چندین ورزشگاه نیز برای خدمترسانی مردم آماده شده است تصریح کرد: خوشبختانه هیچ خسارت و خرابی در روستاها وجود نداشته است و شرایط به ما این هشدار را میدهد که آمادهباش باشیم
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: پایگاهها و سولههای مدیریت بحران ما درآماده باش کامل هستند اما مردم توجه داشته باشند که این پایگاهها برای مراجعه مردم نیست، بلکه برای ارائه خدمات به مردم در زمان بحران است و باید اطراف آن برای تردد امدادگران خالی باشد، به همین دلیل نیز از مردم می خواهیم که به این پایگاهها و سولهها مراجعه نکنند و در مراکز امن تخلیه اضطراری حاضر شوند.
کرمی محمدی افزود: همچین از شهروندان میخواهم که اگر در ادامه بازهم با زلزله روبه رو شدند، در حین زلزله از خانه خارج نشوند و در محیط امن پناه بگیرند تا لرزش تمام شود و سپس از خانه خارج شوند. همچنین از آسانسور هم استفاده نکنند.
به گفته وی مدیریت بحران درآماده باش است و این آماده باش ممکن است تا سه روز آینده هم ادامه داشته باشد
برگرفته از فارس، تسنیم و ایسنا
اینکه انرژی زلزله در چه عمقی آزاد شود در ویرانگری زلزله نقش دارد، هر چه کانون عمیقتر باشد امواج تا به سطح زمین برسند ضعیفتر میشوند. محلی در سطح زمین که بالای کانون زلزله نام دارد مرکز زلزله نامیده میشود. شناسایی عمق زلزله سختتر از شناسایی مرکز زلزله است. برای تعیین عمق زلزله باید ایستگاههای لرزهنگاری در نزدیک آن باشد