arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۸۲۱۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۲۲ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
گزارش «المانیتور» از

جنگ سرد اردوغان و ابوظبی - ریاض / مقام بلندپایه در آنکارا: صبرمان دارد لبریز می شود / ترکیه در انتظار نتایج منفی سقوط قیمت نفت برای بن سلمان و بن زائد / بازی به زودی عوض خواهد شد

عربستان سعودی و امارات به همراه مصر مدت هاست که از شهروندان خود می‌خواهند کالاهای ترکی را تحریم کرده و به این کشور سفر نکنند. دو طرف همچنین در مورد تغییر وضعیت بیت المقدس دیدگاههای متضادی دارند. در اواخر ژانویه، اگرچه اتحادیه عرب تصمیم واشنگتن مبنی بر انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به اورشلیم در سال 2018 را محکوم کرده بود، اما اردوغان سکوت کشورهای عربی در مورد طرح بحث برانگیز صلح خاورمیانه آمریکا را شرم‌آور خواند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پینار ترمبلی در المانیتور نوشت: آخرین درگیری بین ترکیه با امارات متحده عربی و عربستان سعودی  در رسانه‌ها درگرفت. در اواسط ماه آوریل، عربستان سعودی اعلام كرد كه دسترسی به آژانس‌های خبری دولتی ترکیه و چندین وب سایت ترک دیگر را مسدود می‌کند. بعد از این اتفاق تنها طی یک هفته، چندین رسانه خبری سعودی و اماراتی در ترکیه از دسترس خارج شدند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: توران کیسلاکچی، رئیس اتحادیه رسانه‌های ترکی - عربی، به المانیتور گفت: بیشتر این رسانه‌ها با پشتیبانی دولت یعنی حزب عدالت و توسعه (AKP) فعالیت می‌کردند و در واقع، ترکیه قصد نداشت رسانه‌های تحت حمایت عربستان را سانسور کند. این صرفاً اقدامی متقابل بود.

این اتفاق آخرین مرحله از جنگ سرد بین آنکارا با ریاض و ابوظبی است، جنگی که از سال 2013 آغاز شد. تنش‌ها بین آنکارا و ریاض شدید بوده، به خصوص که ریاض تصمیم گرفته تا با اخوان المسلمین ابوظبی همکاری کند. سیاست‌های حمایتی اردوغان از اخوان المسلمین ریشه تنش‌ها است. آنکارا بلوک اماراتی و عربستان سعودی را مقصر اصلی کودتا برای سرنگونی رئیس جمهور منتخب دموکراتیک مصر در سال 2013 می‌داند. اردوغان همچنین متقاعد شده که اماراتی‌ها از کودتا برای سرنگونی وی در ژوئیه 2016 حمایت کردند.

بیشتر چهره‌های طرفدار حزب عدالت و توسعه با المانیتور مصاحبه کرده و از عربستان و امارات به شدت انتقاد کردند. با این حال این همه داستان نیست. به عنوان مثال، عید القرنی، محقق اسلامی عربستان سعودی، که تقریباً 20 میلیون دنبال کننده در توییتر دارد، در اواخر ماه فوریه ویدئویی از خودش منتشر کرد که در آن به اردوغان حمله می‌کرد. این روحانی بارها و بارها اردوغان را یک دروغگو و نامسلمان خواند. ادعاهای قرنی علیه اردوغان در بسیاری از رسانه‌های ترکیه بازتاب نیافت، تنها در تعداد محدودی از رسانه‌هایی که فیلم این روحانی سعودی را پخش کردند، این عکس العمل به عنوان تلاشی برای واکنش به موضوع‌گیری ترکیه در قبال قتل جمال خاشقچی به تصویر کشیده شد.

وقتی در مورد روابط سعودی و ترکیه سؤال شد، منابعی در میان مقامات ارشد آنکارا از وزارت امور خارجه و وزارت دفاع راهی یافتند تا انتقادات خودشان از امارات و عربستان را بیان کنند. آنها به اختلافات فزاینده بین منافع دو کشور حاشیه خلیج فارس و تجاوز اماراتی علیه ترکیه اشاره کردند. ترکیه ممکن است بزودی مستقیما با امارات مقابله کند. اساساً لحن جمعی میان مقامات آنکارا این بود: صبر و شکیبایی ما در مقابل رویاهای امارات به پایان رسیده است. این نشانگر آن است که آنکارا هنوز امیدوار است که بتواند رفتار ریاض را اصلاح کند، هرچند دشمنی فقط به اماراتی‌ها محدود نمی‌شود.

در تاریخ 30 آوریل، حمدی آكوسی سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه بیانیه‌ای را منتشر كرد كه از امارات می‌خواست با متوقف كردن دخالت در امور داخلی لیبی، یمن و سومالی سیاست‌های مخرب خود را متوقف كند. یک مقام ارشد ترکیه به المانیتور گفت: این یک راز آشکار است که اماراتی‌ها در خارطوم، پایتخت سودان برای استخدام جنگجویان برای خلیفه رهبر ارتش ملی لیبی که مخالف است ترکیه حضور داشتند. از آنجایی که آنکارا از مقامات اماراتی خواسته تا به اقدامات خصمانه خود پایان دهند، واکنش سریع امارات نشان می‌دهد که حداقل به این زودی‌ها این اتفاق نمی‌افتد.

عربستان سعودی و امارات به همراه مصر مدت هاست که از شهروندان خود می‌خواهند کالاهای ترکی را تحریم کرده و به این کشور سفر نکنند. دو طرف همچنین در مورد تغییر وضعیت بیت المقدس دیدگاههای متضادی دارند. در اواخر ژانویه، اگرچه اتحادیه عرب تصمیم واشنگتن مبنی بر انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به اورشلیم در سال 2018 را محکوم کرده بود، اما اردوغان سکوت کشورهای عربی در مورد طرح بحث برانگیز صلح خاورمیانه آمریکا را شرم‌آور خواند.

به طور کلی، اردوغان نسبت به سیاست های تهاجمی ضد ترکی ریاض و ابوظبی به آرامی برخورد کرده است. سخنرانی‌های ضد سعودی در ترکیه در زمانی که اردوغان به شدت کاهش یافته است. بیرول باسکان، محقق موسسه خاورمیانه، به المانیتور گفت: یکی از دلایلی که اردوغان ترجیح می‌دهد که مستقیماً این کشورها را به چالش نکشاند، صرفاً به این دلیل است که آنها به عنوان رقبای اصلی آنکارا مانند آمریکا یا کشورهای اتحادیه اروپا دیده نمی‌شوند. اردوغان همیشه نسبت به تحریک رهبران سایر کشورهای مسلمان، به ویژه کسانی که به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نزدیک هستند، محتاط عمل کرده است.

کریستیان کواتس اولریچسن، پژوهشگر موسسه بیکر دانشگاه رایس، به المانیتور گفت: ترکیه و امارات متحده عربی حمایت خود را از بازیگران مخالف تقویت کرده و تلاش کرده‌اند تا آمریکا را به سمت خود بکشند.

دبیران ارشد در آنکارا به المانیتور گفتند که در اصل، دو دیدگاه واگرا در آنکارا وجود دارد. یکی امارات و عربستان سعودی را در صف متحدان می‌داند و دیگری نظری عکس دارد.

در شرایط فعلی ، اردوغان به سادگی از سیاست جنگ سرد پیروی می‌کند. از نظر مالی این کشور به دلیل کاهش درآمد گردشگری، صادرات و سرمایه گذاری‌های عربستان سعودی و امارات هزینه‌های بسیاری را متحمل شده است. با این حال، همه‌گیری کووید-19 همراه با کاهش درآمد نفتی به اقتصاد هر دو کشور حوزه خلیج فارس آسیب خواهد رساند. آنکارا به دنبال این است که ببیند آیا سقوط قیمت نفت منجر به کاهش نفوذ ابوظبی و ریاض در آمریکا و همچنین خاورمیانه می‌شود. بازی به زودی عوض خواهد شد، این جمله‌ای است که اغلب در آنکارا درباره خلیج فارس شنیده می‌شود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۰
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
12
27
جناب آقای اردوغان
ریاست جمهوری ترکیه با سلام و احترام
استحضارا با توجه به اینکه شما چند روز پیش از جمله خلیج فارس استفاده نکردید و همچون آدم های بی سواد مدرسه نرفته جمله جعلی خلیج ع ر ب ی را در سخنان خود استفاده کردید پس هر چی به سرت می آورند حقت. با تشکر
نظرات بینندگان