پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تیمی از دانشمندان کالج پزشکی بیلور در آمریکا یک ایمپلنت مغزی طراحی کردهاند که به نابینایان امکان میدهد شکل حروف را در مغز خود شبیهسازی کنند و ببینند.
به گزارش جی پلاس، این ابزار با جستوجوی چشم و انتقال مستقیم اطلاعات بصری از یک دوربین به الکترودهای کاشته شده در مغز کار میکند و محققان ادعا میکنند که اولین گام به سوی «پروتز بینایی» است و در آینده دور به نابینایان امکان میدهد بینایی خود را به طور کامل به دست آوردند.
نکته قابل توجه در تحقیقات این محققان، آن است که شرکت کنندگان با کمک توالی پیچیده پالسهای الکتریکی که به مغزشان ارسال میشد، توانستند به راحتی خطوط دور حروف را ببینند.
دانیل یوشور، یکی از این محققان، میگوید: زمانی که از تحریک الکتریکی برای ردیابی مستقیم حروف روی مغز بیماران استفاده میکردیم، آنها به راحتی قادر به دیدن شکل حروف بودند و میتوانستند بدون اشتباه حروف مورد نظر ما را از بین حروف دیگر تشخیص دهند.
وی میافزاید: جالب اینجاست که آنها چیزی را که توسط این دستگاه میدیدند را نقاط درخشان یا خطوطی توصیف میکردند که حروف را تشکیل میدادند؛ چیزی شبیه به آسماننویسی.
آسماننویسی به نوشتن واژه بر آسمان گفته میشود که با دودی که از مایعی در انبار هواپیما بیرون میآید، ساخته میشود.
معمولا افراد نابینا برای اینکه حروف را یاد بگیرند، کسی روی کف دست آنها شکل حروف را میکشد و همین امر الهامبخش محققان برای ساخت این ابزار شد. محققان امیدوارند که چنین ابزاری تاثیر بسیار مهمی روی زندگی افراد نابینا یا کم بینا بگذارد و به آنها توانایی میدهد که برای راه رفتن کمتر به کمک دیگران نیاز داشته باشند.
گفتنی است که در این پژوهش الکترودهایی در کورتکس بینایی مغز چهار فرد کمبینا و دو فرد نابینا کاشته شد و این افراد توانستند اشکال را بدون هیچ تلاش اضافی روی کورتکس بصری خود ردیابی کنند. این افراد در آزمایشهای مذکور توانستند بیش از ۸۶ حرف را تشخیص دهند.