به گزارش فارس، محمدباقر قالیباف امروز (شنبه 7 تیرماه) با حضور در جلسه برگزاری آزمون انتخابی دبیران کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی، رکن رشد و تحول در هر مجموعه را نیروی انسانی برشمرد و گفت: اگرچه در بحث توسعه همواره بر منابع مادی و انسانی اشاره میشود اما منابع انسانی تنها رکن توسعه است زیرا منابع مادی هم با توان و ظرفیت انسانی فراهم می شود به این معنی که افراد با تدبیر، خلاقیت و مدیریت، منابع مادی را با خود همراه می کنند.
رئیس مجلس در ادامه با یادآوری هفته قوه قضائیه به نقل قولی از شهید بهشتی پرداخت و خاطر نشان کرد: شهید بهشتی رضوان الله علیه وجود هر حجابی بین کارگزار و مردم، کارگزار و کارمندانش را خلاف شرع می دانست یعنی بر این باور بود که تحت هیچ شرایطی در نظام اسلامی نباید ارتباط بین کارگزار و مسئول با زیردستان و مردم قطع شود و در این میان واسطه ای حتی به بهانه امنیت و حفظ جان ایجاد شود.
قالیباف افزود: در بزرگداشت شهید بهشتی از ایشان بیاموزیم که در نظام اسلامی ارتباط بین مسئول و کارگزار با مردم و کارکنان و مجموعه خود باید چگونه باشد.
رئیس مجلس با تاکید بر اهمیت نیروی انسانی، وجود فساد، تبعیض وموثربودن تحریم ها را ریشه در ناکارآمدی و ضعف در مدیریت دانست و گفت: مدیریت برای حل و فصل چنین مشکلاتی باید به نیروی انسانی توجه ویژه داشته باشد؛ اساس کار در مدیریت است به طوریکه وجود مدیران به همراه منابع و ظرفیت های انسانی، خلاقیت ها، وقت گذاری ها و علم و دانش می تواند موثر واقع شود.
قالیباف با تاکید بر اینکه مشکل کشور امکانات و منابع نبوده بلکه مدیریت است افزود: قانون اساسی دو رکن صحن و کمیسیون برای مجلس شورای اسلامی تعریف می کند به طوریکه تمامی پشتوانه فنی و محتوایی صحن در اختیار کمیسیون ها است که محتوا و کار کارشناسی دقیق و خداپسندانه را تنظیم و به صحن ارسال میکنند، همین جاست که به نقش مهم دبیران و تیم کارشناسی پی می بریم.
رئیس مجلس نقش تیم دبیران و کارشناسان کمیسیون ها را در انجام کار محتوایی پراهمیت و اساسی برشمرد و تاکید کرد: بار سنگینی بر دوش دبیران کمیسیون ها است، همانگونه که بنده در پیشگاه خداوند مسئول هستم شما دبیران نیز مسئول هستید که آیا وظایف خود را تحت نفوذ و با بده بستان انجام می دهید یا براساس قوانین، با تخصص و بر اساس انصاف و تشخیص درست عمل می کنید؟
وی با یادآوری جایگاه مجلس، ادامه داد: مجلس باید در راس امور باشد، اما هم اکنون نیست و باید در راس امور قرار گیرد.
قالیباف تاکید کرد: در حوزه مدیریتی به دلیل ضعف موجود به سمت شایستهگزینی، شایستهپروری و شایستهسالاری نمیرویم؛ واقعیت آن است که در نظام اسلامی برای حل مسئله در هر کار، ساختار و رفتاری باید از پایین به بالا حرکت کنیم.
دکتر قالیباف با تاکید بر شایسته گزینی در انتصاب دبیران کمیسیون های تخصصی مجلس، تصریح کرد: برای حرکت در مسیر شایسته پروری، باید زمینه آموزش و کارورزی را فراهم کنیم البته دبیران هم باید تلاش کنند تا این قابلیت ایجاد شود.
وی با یادآوری اختیارات رئیس مجلس در انتخاب دبیران کمیسیون ها مطابق آئین نامه داخلی مجلس تاکید کرد: هرگز چنین اختیاری را قبول ندارم که با سلیقه شخصی و بدون ضابطه دست به گزینش بزنم و بر این باورم که باید شایسته گزینی اتفاق بیفتد، شایسته گزینی به معنی ایجاد فرصت برای شرکت ۲۰۰ نفر در آزمون به طوریکه فرصت برای همه فراهم شود و این طور نباشد که با دایره بسته چند نفری که می شناسیم یا چند نفری که توصیه می کنند حجت بر ما تمام شود که فردی را برداریم یا بگذاریم.
قالیباف با تاکید بر اینکه کارمندان اهمیتی کمتر از نمایندگان ندارند، افزود: بستر کار را شما کارمندان فراهم میکنید، در نتیه رفتار و تعامل شما و نمایندگان است که در حوزه کارکرد و ساختار شاهد خروجی هستیم. تصمیم و اقدام ما مسئولان و کارگزاران نظام و شمای کارمند و کارشناس است که مردم کشور را فقیر یا ثروتمند می کند، آن ها را به سمت آسایش و آرامش می برد یا شرایطی ایجاد می کند که برخی مجبور می شوند پشتبام اجاره کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر باور جوانگرایی افزود: زمینه و فرصت جوانگرایی باید فراهم شود البته به معنای آن نیست که به نیروهای باتجربه در محیطی مانند مجلس نیازی نداریم یا همه جوانها بی تجربه هستند ولی نباید پست ها و مسئولیت ها را در اختیار کسانی قرار داد که قابلیت آن کار را ندارند.
وی چرخش و تغییر را اصلی انکارناپذیر توصیف کرد و ادامه داد: باید با شایستهگزینی و اجرای قانون به سمت عادلانه بودن حرکت کنیم، به طور طبیعی هر آمدنی، رفتنی دارد. ممکن است تغییرات در برخی موارد سخت باشد ولی لازمه کار است.
رئیس مجلس گفت: کارهای زیادی در مجلس وجود دارد که با دست شما کارکنان باید انجام شود، انشاء الله دست به دست هم دهیم و با تحول در مجلس شورای اسلامی، باعث ایجاد تحول در اداره کشور شویم و بتوانیم پیگیر مسائل مردم باشیم.
بسیاری معتقدند برخی نمایندگان مسیری خلاف جهت شعار خود بازگرداندن مجلس به راس امور را طی می کنند. مثلاً محمود صادقی می گوید جمعی از نمایندگان طرحی داده اند که نظارت بر انتخابات شوراها از مجلس گرفته شود به گفته او نمایندگان میخواهند این نظارت به کمیسیونی مرکب است شورای نگهبان غذایی و مجلس واگذار شود. انتخابات شوراها تنها انتخاباتی است که نظارت برآن برعهده هیئتی مرکب است ۵ نماینده مجلس است نه شورای نگهبان.