پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک فوق تخصص ریه کودکان به بیان نکاتی در خصوص عوارض ریوی ناشی از ابتلا به کرونا در کودکان پرداخت.
ثمیله نوربخش در خصوص عوارض ریوی کرونا در کودکان بیان کرد: درگیری مزمن ریه در کودکانی که به کرونا مبتلا میشوند، شایع نیست و این عارضه بیشتر در بزرگسالان دیده میشود.
وی ضمن اشاره با اینکه برخلاف آنچه در اوایل شیوع این بیماری تصورمی شد، در کودکان نیزامکان ابتلا به کرونا وجو دارد، ادامه داد: در کودکان علائم کرونا غیر اختصاصی است و کووید ۱۹ در آنها بیشتر با نشانههایی نظیر: تب، اسهال واستفراغ بروز پیدا میکند و اگرهم در آنها درگیری ریه رخ دهد، مزمن نمیشود.
این فوق تحصص ریه کودکان با بیان اینکه بیماری کرونا در بزرگسالان ممکن است با عوارض دراز مدت ریوی همراه باشد، گفت: عوارض ریوی ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در کودکان شایع نیست و به طور معمول اطفالی که درگیر این بیماری میشوند، در بزرگسالی دچار مشکلات ریوی نمیشوند، مگر اینکه بیماریهای زمینهای مثل: آسم و یا مشکلات مادر زایی ریه داشته باشند، که ابتلا به کرونا در این صورت سبب پیشرفت آن اختلالات میشود.
نوربخش افزود: درگیری مزمن ریه ناشی از ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در افراد زیر ۱۸ سال کمتر دیده میشود، اما اگر آنها هرنوع بیماری زمینهای ریوی داشته باشند، بر اثر ابتلا به کرونا مریضی اصلیشان تشدید میشود و میتواند با عوارضی برای آنها همراه باشد، در غیر این صورت ابتلا به کووید ۱۹ اثرات جانبی ریوی چندانی در کودکان ندارد.
میزان