arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۶۸۹۴
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۵ - ۱۳ فروردين ۱۳۹۱

۱۰ ترور نافرجام شخصیت های معروف/ از شاه ایران تا.../ تصاویر

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اقدام به ترور بدلایل شخصی، سیاسی و یا شرایط جنون آمیز شخص صورت می گیرد. تاریخ شاهد ترور شخصیت های بسیاری بوده است. باید بدانید که  ترورهای موفق بسیار بیشتر از ترورهای ناموفق بوده است و گواه این مدعا نیز ذهن تاریخ. اما ترور نافرجام دارای چشم انداز بسیار متفاوتی است چراکه شخص مورد ترور جان سالم بدر برده و یقینا در پی جبران. امروز به مرور ۱۰ ترور نافرجام شخصیت های معروف در تاریخ می پردازیم.

۱- محمدرضا شاه پهلوی
محمدرضا پهلوی بین سالهای ۱۹۴۱ تا ۱۹۷۹ شاه ایران بود و خوب می دانیم که وی آخرین شاه کاخ پهلوی بود. محمدرضا در طول زندگی خود حداقل از دو سوء قصد جان سالم بدر برد. در ۴ فوریه ۱۹۴۹ (۱۵ بهمن ۱۳۲۷)، در حالی که در مراسمی به مناسبت تاسیس دانشگاه تهران حضور داشت، فخر آرای ۵ گلوله به سمت وی شلیک کرد که تنها یک گلوله خراشی بر روی صورت او ایجاد کرد. فخر آرا عضو حزب توده بود که با ضرب گلوله کشته شد.



۲- آدولف هیتلر Adolf Hitler
آدولف یکی معروف ترین چهره های تاریخ و دیکتاتور آلمان از ۱۹۳۳ تا ۱۹۴۵ بود. تاریخ وی را بی رحم ترین دیکتاتور تاریخ می شناسد (که البته نظر همگان بر این رای نیست از جمله نویسنده مطلب). او از سوء قصد های بسیاری در زندگی اش جان سالم بدر برد. قابل توجه ترین و معروف ترین اقدام علیه او که به عنوان بخشی از عملیات Valkyrie شناخته می شود در ۲۰ ژوئیه ۱۹۴۴ روی داد. زمانی که سرهنگ "کلاوس فون” یک بمب را در دفتر کار او گذاشت. هیتلر از این سوء قصد جان سالم بدر برد چرا که شخصی بدون اطلاع کیف حاوی بمب را جابجا کرده بود و ناخواسته جان وی را نجات داده بود.



۳- بی نظیر بوتو Benazir Bhutto
بی نظیر بوتو یک سیاستمدار پاکستانی و یگانه نخست وزیر زن پاکستان تا به امروز بود. وی در سال ۱۹۹۸ به تبعید خود خواسته در دبی رفت و پس از هشت سال در سال ۲۰۰۷ دوباره به کراچی بازگشت. لحظاتی پس از ورود وی به فرودگاه با حمله یک بمب گذار اولین سوء قصد به جان وی انجام شد که با توجه به خودرو ضد گلوله، آسیب چندانی به وی نرسید. با این حال این حمله باعث کشته شدن ۱۳۶ نفر از جمله ۵۰ نفر از نیروهای امنیتی حزب وی که یک زنجیره انسانی دور ماشین او تشکیل داده بودند شد. هر چند که شانس بی نظیر در فرار از سوء قصدهای بعدی به خوبی گذشته نبود و بعدها وی ترور شد.



۴- پاپ ژان پل دوم Pope John Paul II
ژان پل دوم یکی از بانفوذترین رهبران مذهبی قرن ۲۰ ام جهان بود. در ۱۳ مه ۱۹۸۱ زمانی که وی برای رسیدگی به شخصی وارد خیابان شد، توسط "محمت علی” ترک مورد اصابت گلوله قرار گرفت. باوجود اینکه روده کوچک و بزرگ او از ۵ ناحیه مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود اما پزشکان توانستند جان وی را نجات دهند. دو سال بعد زمانی که پاپ به ملاقات محمت علی در زندان رفت، پس از صحبت های محرمانه ای بین آنها، محمت عفو شد.



۵- تئودور روزولت Theodore Roosevelt
او ۲۶ امین رئیس جمهور آمریکا بود. بخاطر دست آوردهایش همواره مورد احترام مردم آمریکا بود. در ۱۳ اکتبر ۱۹۱۲ زمانی که در حال سخنرانی بود مورد اصابت گلوله هفت تیر ۰٫۳۸ میلیمتری قرار گرفت. از شانس خوبش گلوله ابتدا به لیوان فلزی که روبرویش بود اصابت کرد و سپس به وی. و نهایتا در بیمارستان بهبودی کامل یافت.



۶- ولادیمیر لنین Vladimir Lenin
ولادیمیر ایلیچ لنین یک انقلابی روسی و بنیانگذار اتحاد جماهیر شوروی سابق بود. از او به عنوان بزرگترین رهبر انقلابی و مهم ترین رهبر سیاسی قرن ۲۰ام یاد می شود. در تاریخ ۳۰ اوت ۱۹۱۸، هنگامی که لنین از یک سخنرانی بر می گشت، فانیا کاپلن به او نزدیک شد. لنین در حال صحبت با یک خانم بود. کاپلن لانین را صدا کرد. زمانی که لانین صورتش را به سمت وی بر گرداند، کاپلن سه بار به وی شلیک کرد. تیر اول به بازو، دوم به فک و تیر سوم به خانمی که کنار لنین بود برخورد کرد و وی را مجروح کرد. لنین بر اثر جراحت بیهوش شد. به بیمارستان منتقل شد و نهایتا با تلاش پزشکان از مرگ حتمی نجات یافت.



۷- هری ترومن Harry S. Truman
هری ترومن سی و سومین رئیس جمهور ایالات متحده بود، در سال ۱۹۵۰ زمانی که کاخ سفید تحت تعمیرات اساسی بود، ترومن در بلر هاوس(Blair House) زندگی می کرد. در اویل نوامبر ۱۹۵۰ زمانی که او در طبقه دوم در حال چرت زدن بود، دو پورتوریکوی ملی گرا سعی کردند او را با کشتن نگهبان و محافظ ها، ترور کنند. زنده ماندن ترومن در این حمله تنها به سبب دلاوری یکی از مامورهای محافظش بود که باوجود جراحات زیاد، شجاعانه ایستادگی کرده بود.



۸- پرویز مشرف Pervez Musharraf
پرویز مشرف یک دیکتاتور بود که به مدت ۱۰ سال از ۱۹۹۹-۲۰۰۸ بر پاکستان حکومت می کرد. مشرف ژنرال ارتش بود و از طریق یک کودتای نظامی به قدرت آمد. در زمان او، پاکستان یکی از متحدان خط مقدم ایالات متحده در جنگ علیه تروریسم تبدیل شد و در جنگ افغانستان نیز جنگیده بود. محبوبیت های او بواسطه سیاست های نادرستش به شدت کاهش یافت. مشرف بسیاری از سوء قصد جان سالم به در برد. در ۲۵ دسامبر سال ۲۰۰۳، دو بمب گذار انتحاری  با اتومبیل های پر از مواد منفجره قصد جان او را داشتند، اما مشرف با خودرویی که فقط شیشه جلو اش شکسته شد فرار کرد و به جای او ۱۶ نفر دیگر جان باختند.



۹- خالد مشعل Khalid Mashal
خالد مشعل رهبر گروه حماس در فلسطین از سال ۲۰۰۴ بود. مشعل در دانشگاه کویت فعالیت های سیاسی خود را به عنوان رهبر جنبش دانشجویی آغاز کرد. در تاریخ ۲۵ سپتامبر سال ۱۹۹۷، در حالی که مشعل رئیس شعبه حماس در اردن بود، مورد هدف سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) قرار گرفت. دو عوامل موساد در انتظار خروج وی از دفترش در شهر "امان” (پایتخت اردن) بودند. زمانی که مشعل در حال قدم زدن به سمت دفترش بود، یکی از عوامل، از پشت، دستگاهی را سمت گوش چپ مشعل گذاشت. دستگاه انتقال دهنده سم عصبی کشنده "levofentanyl” بود. اما بواسطه تلاش گارد محافظتی و راننده اش، او جان سالم به در برد.



۱۰- آلفا کوندی Alpha Condé
آلفا کوندی، رئیس جمهور گینه از دسامبر ۲۰۱۰ و استاد سابق علوم سیاسی در دانشگاه پاریس است. علارغم شکست در دو انتخابات قبلی، او توانست در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۰ پیروز شود. در ۱۹ جولای ۲۰۱۰ به محل اقامت ریاست جمهوری در ۰۳:۱۰ صبح حمله شد. تا رسیدن نیروهای کمکی، گارد ریاست جمهوری به مدت ۲ ساعت از جان او دفاع کرد که نهایتا یک گارد ریاست جمهوری کشته و دو نفر دیگر مجروح شدند. رئیس جمهور در این حمله آسیبی ندید.




منبع: WeAre
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۳
8
36
حتی کندی رو هم نگفته!
پاسخ ها
مهدیار
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۳
ترور کندی که نافرجام نبود بنده خدا!!
sasan
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۳
دوست عزیز، ترور نافرجام
نوید
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۳
احتمالا شاید چون اصل نقشه را خود کندی کشیده بوده و قرار بوده نافرجام باشد و شلیک کننده توجیه نشده حالا نافرجام شده
رامین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۳
23
17
ابراهیم تاتلیس یادت رفته؟
maryam
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۳
9
12
پس اسم من کو ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۴
نافرجام عزیز من نافرجام
مختار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۴
0
2
عزیز من اسم شما تو لیست
نظرات بینندگان