پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیر دفتر بهرهبرداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران گفت: در حال حاضر ۸۶۵ میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای پنجگانه استان ذخیره شده که نسبت به روز مشابه سال گذشته ۹۷ میلیون مترمکعب کمتر است.
«محمد شهریاری» روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: در روز مشابه سال گذشته ۹۶۲ میلیون مترمکعب آب در دریاچه پشت سدهای امیرکبیر، لتیان، طالقان، لار و ماملو ذخیره شده بود و همین روند کاهشی طی روزهای اخیر وجود داشته است.
وی اضافه کرد: اکنون حجم موجود آب در سد امیرکبیر ۱۴۹ میلیون مترمکعب، سد لتیان ۶۸ میلیون مترمکعب، سد لار ۱۳۵ میلیون مترمکعب، سد طالقان ۳۱۸ میلیون مترمکعب و سد ماملو ۱۹۵ میلیون مترمکعب است.
به گفته مدیر دفتر بهرهبرداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران، بیشترین کاهش ذخیره آب مربوط به سامانه شرق و سدهای لار و ماملو است.
«شهریاری» با اشاره به اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲ میلیارد و ۱۹۷ میلیون مترمکعب آب وارد مخازن سدهای استان تهران شده، بیان کرد: در مدت مشابه سال آبی گذشته این میزان ۲ میلیارد و ۵۹۲ مترمکعب بود که با احتساب آن، حجم آب ورودی با کاهش ۱۵ درصدی مواجه است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری ۴۶۲ میلیمتر بارندگی در استان تهران به ثبت رسیده، اظهار داشت: طی سال آبی جاری یعنی از اول مهرسال ۹۸ تاکنون میزان بارش جوی ۲۰ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: با وجود افزایش نزولات جوی با کاهش حجم ورودی سدها به دلیل توزیع نامناسب بارشها در دشت و ارتفاعات و در نهایت کسری حجم ذخیره سدها به دلیل افزایش میزان مصرف آب به خاطر شرایط کرونا مواجه هستیم.
مدیر دفتر بهرهبرداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران اضافه کرد: بنابه اظهارات همکاران شرکت آبفا، امسال شاهد رکورد مصرف آب شرب در شهر تهران هستیم و تهرانیها طی روز ۲۱ شهریور سه میلیون و ۴۹۵ هزار و ۱۵۲ مترمکعب آب مصرف کردند که این آمار نسبت به روز مشابه سال گذشته رشد ۱۷.۳ درصدی را نشان میدهد.
وی بیان کرد: بر اساس پیشبینیهای هواشناسی سال آبی آینده که از مهر امسال شروع میشود، وضعیت بارندگیها در فصل پاییز کاهشی و زیر نرمال خواهد بود و توزیع زمانی بارشها بیشتر در زمستان و بهار انتظار میرود.
«شهریاری» ادامه داد: از اینرو از شهروندان تهرانی درخواست میکنیم به منظور ایجاد شرایط مطمئن در تامین آب شرب به خصوص با توجه به شرایط کرونایی حاکم در استان، صرفهجویی و مصرف بهینه از این منابع آبی محدود را مدنظر قرار دهند.
معاون بهرهبرداری شرکت آبوفاضلاب استان تهران نیز طی روز جاری به خبرنگار ایرنا بیان کرد که ۲۵ درصد آب تهران از منابع زیرزمینی تامین میشود و برداشت بیش از حد آب از منابع زیرزمینی برای تامین آب شرب شهروندان مشکلاتی از جمله فرونشست دشتها و خشکی سفرههای زیرزمینی را به بار خواهد آورد.
بر همین اساس تامین آب شرب هم از دریاچه پشت سدهای استان تهران و هم از منابع زیرزمینی با مشکلات عدیده مواجه است و تنها راهکار پیشرو صرفهجویی و مصرف بهینه آن است تا از جیرهبندی آب به خصوص در روزهایی که مردم به دلیل شیوع کرونا بیش از گذشته به آن نیاز دارند، جلوگیری شود.