وزیر امور خارجه انگلیس و معاون رئیسجمهور آمریکا امروز در کاخ سفید درباره طرح به اصطلاح صلح خاورمیانه و مسئله هستهای ایران گفتگو کردند.
به گزارش تسنیم، دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس روز چهارشنبه در پیامی توئیتری اعلام کرد که در دیدار امروزش با «مایک پنس» معاون رئیسجمهور آمریکا، در خصوص «پیشرفت صلح خاورمیانه» و «ضرورت جلوگیری از تلاش ایران دستیابی ایران به سلاح هستهای» با وی گفتگو کرده است.
دومینیک راب امروز چهارشنبه طی پیامی در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر درباره دیدارش با معاون ترامپ نوشت: «بسیار خوشحالم که با مایک پنس معاون رئیسجمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کردم تا در خصوص آخرین تحولات مربوط به پیشبرد صلح در خاورمیانه، تعهدمان به هنگکنگ و ضرورت جلوگیری از تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای و حمایت از توسعه واکسن کرونا گفتگو کنیم.»
وزیر امور خارجه انگلیس در حالی از «ضرورت جلوگیری از تلاش ایران دستیابی ایران به سلاح هستهای» که طی سالهای اخیر بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی رکورد بازدید از تأسیسات هستهای ایران را شکستهاند و گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران را تأیید میکند.
به گفته کاظم غریبآبادی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین (از جمله آژانس بینالمللی انرژی اتمی)، 20 درصد از کل بازرسیهای آژانس از تأسیسات هستهای کشورهای عضو به ایران اختصاص دارد و روزانه بهطور متوسط 3 بازرس در ایران حاضر هستند.
در جریان سفر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران در هفته نخست شهریورماه امسال، جمهوری اسلامی ایران در راستای اعتمادسازی و برای نشان دادن حسننیت خود، گام جدیدی در راستای تقویت همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برداشت.
بعد از ظهر روز چهارشنبه 5 شهریور، جمهوری اسلامی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پایان سفر دو روزه «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس به تهران و انجام مذاکرات دوجانبه،با انتشار بیانیهای مشترک از توافقات تازه خود برای تقویت همکاریها خبر دادند.
در این بیانیه اعلام شد که آژانس بین المللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی ایران توافق کردهاند تا همکاری های خود را بیش از پیش تقویت کرده، و اعتماد متقابل را به منظور تسهیل اجرای کامل موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی به آن، که از ١6 ژانویه 2016 بصورت موقت توسط ایران در حال اجرا است، ارتقاء بخشند.
بر اساس توافق جدید، ایران به طور داوطلبانه به دو مکان مشخص شده توسط آژانس دسترسی داده، و فعالیت های راستی آزمایی آژانس را برای حل و فصل این موضوعات تسهیل خواهد کرد.
آژانس بینالمللی انرژی نیز به موجب توافقی در بیانیه مشترک به آن اشاره شده است، هیچ سؤال دیگری از ایران و هیچ درخواستی برای دسترسی به مکان هایی فراتر از آنچه که توسط ایران تحت موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار شدهاند، ندارد.
در پایان بیانیه مشترک ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح شد که آژانس با حفاظت از تمامی اطلاعات محرمانه پادمانی مطابق با اساسنامه آژانس، مفاد مرتبط در موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی، و محرمانگی رژیم، استانداردها و رویه های تثبیت شدهی آژانس، نگرانی های امنیتی ایران را همچنان مدنظر قرار خواهد داد.