arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۰۳۸۹
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۱ - ۲۶ آذر ۱۳۹۹

موافقت نمایندگان با کاهش سابقه تصدی داوطلبان ریاست‌جمهوری از ۶ به ۴ سال

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست جلسه علنی امروز برای بررسی اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری با تغییر سابقه تصدی نامزدها از ۶ به ۴ سال موافقت کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست جلسه علنی امروز برای بررسی اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری با تغییر سابقه تصدی نامزدها از ۶ به ۴ سال موافقت کردند.

به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز –چهارشنبه- در جریان بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، با پیشنهاد محمد رضا میرتاج الدینی مبنی بر کاهش سابقه تصدی از ۶ سال به ۴ سال موافقت کردند.

در بند ۱۰ این طرح آمده است:سابقه تصدی حداقل مجموعاً ۶ سال در مناصب ذیل:

الف- مقام سیاسی موضوع بندهای «الف» تا «ج» ماده (۷۱) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸

ب- معاون رؤسای قوای سه‌گانه

پ- دبیر شورای عالی امنیت ملی یا دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام

ت- رئیس کل بانک مرکزی

ث- رئیس دیوان محاسبات کشور

ج - استاندار

چ- شهردار شهرهای بالای دو میلیون نفر جمعیت

ح- رئیس سازمان‌ها و نهادهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی در سطح ملی

خ- فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشکری و بالاتر

د- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور

ذ- مدیر حوزه های علمیه کشور

میرتاج الدینی در توضیح پیشنهاد خود گفت: در گذشته همه افراد می توانستند داوطلب ریاست جمهوری شوند در شرایط کنونی نباید محدودیت زیادی در این طرح به وجود آوریم که افراد نادری بتوانند شرکت کنند باید این طرح را توسعه دهیم ما جایی برای استادان دانشگاه و حوزه‌های دینی نداریم چه بسا افرادی در مقام وزارت نباشند، امااز نظر سیاسی و مدیریتی نخبه است و باید بتواند در انتخابات شرکت کند.

نماینده تبریز گفت: برای تشخیص مدیر و مدبر بود بند ۱۰ ذکر شده و گفتند ۶ سال سابقه مدیریت در مناصب سیاسی چون امر برای ثبت نام است باید ۶سال به ۴ سال تغییر کند. اگر شخصی ۴ سال وزیر باشد برای تصدی پست ریاست جمهوری کافی است و توان مدیریتی در یک دوره مشخص می‌شود و اگر با حضور دریک دوره مجلس وضعیت مدیریتی اش مشخص می‌شود بجای ۶ سال باید ۴سال در نظر گرفته شود و نکته دوم این است که مجموع سوابق فرد را در این مناصب در نظر بگیریم نه اینکه به طور دقیق در یک وزارتخانه باشد.

میرتاج‌الدینی افزود: باید بگذاریم همه نخبگان جامعه شرایط داوطلبی ریاست جمهوری را پیدا کنند و احراز شرایط آن با شورای نگهبان است.

محمد صفایی نماینده مردم گناباد در مخالفت با این پیشنهاد اظهار کرد: ما برای دیوان محاسبات ۲۰ سال سابقه اجرایی می‌خواستیم و برای ریاست جمهوری دست‌کم ۶ سال که در طرح پیشنهاد شده است با توجه به شرایط مدیریت در جامعه در نظر داشته باشید که ۷۰ درصد بهره وری مربوط به مدیریت است و این ۶ سال حداقل تجربه ای است که نیازمند است.

غلامعلی کوهساری نماینده مردم آزادشهر در موافقت با این پیشنهاد گفت: در ماده ۳۵ شرایط اختصاصی بند ۶ مدیر و مدبر بودن اشاره شده و سابقه تصدی حداقل ۶سال ذکر شده اگر شخصی ۴ سال به عنوان یک وزیر در دولت کار کرده باشد و در دوره بعدی این سمت را نداشته باشد حتما قبل از این ۴سال سابقه و عملکرد موفقی داشته که به سمت وزارت رسیده است و اگر به هر دلیلی نتواند در دوره بعد وزیر شود ما این شخص را از نامزدی ریاست جمهوری محروم می‌کنیم من با پیشنهاد ۶ سال موافق نیستم و ۴ سال کفایت می کند.

محمد جواد کولیوند نماینده دولت در موافقت با این پیشنهاد، گفت:در قانون اساسی دوره ریاست جمهوری و مجلس ۴ سال دیده شده و اگر ما بگوییم ۶ سال سابقه داشته باشد به ندرت یک دوره و نیم وجود داشته است. به این پیشنهاد رای موافق دهید. معاون اول رییس جمهوری و وزرا عمدتا برای یک دوره چهار ساله انتخاب می‌شوند بر این مبنا باید شرایط برای افراد دیگری هم فراهم شود تا بتوانند داوطلب ریاست جمهوری شوند.

نظرات بینندگان