پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روانشناسان راهکارهای ساده تشخیص ابتلای نوجوانان به افسردگی را تشریح کردند.
امروزه افسردگی به یکی از بیماریهای روحی رایج در جهان تبدیل شده است و براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت بیش از ۳۰۰ میلیون نفر با طیف سنی مختلف در جهان از این اختلال رنج میبرند.
به گزارش اِوری دی هلث،اگر چه افسردگی در میان بزرگسالان موضوعی شایع است، اما باید بدانید که این بیماری در میان نوجوانان نیز به وضوح دیده میشود. براساس اعلام مرکز سلامت روانی آمریکا، افسردگی رایجترین اختلال روانی در این کشور است به طوری که بیش از ۱۷ میلیون نفر در آمریکا (معادل ۷ درصد جمعیت) از آن رنج میبرند که از این میان، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن (معادل ۹ درصد جمعیت نوجوانان) زیر ۲۰ سال هستند.
با این حال، یکی از چالشهای موجود، طریقه شناسایی افسردگی در نوجوانان است. متخصصان آمریکایی میگویند افسردگی میتواند با علائم فیزیکی خود را نشان دهد.
نوجوانها ترجیح میدهند احساسات خود را بیشتر به صورت درد و رنج فیزیکی نشان دهند تا احساسی. گله و شکایت از بیماریهای جسمانی رایجترین موردی است که این نوجوانان از آن رنج میبرند. درک این موضوع کهنوجوانان دردهای فیزیکی دارند یا عامل این درد روانی است؛ واقعا کار دشواری است، زیرا همزمان با افزایش سطح استرس آنها، گلایه این نوجوانان از مشکلات فیزیکی بیشتر میشود.
عوامل روانی مانند استرس، اضطراب، نگرانی و افسردگی میتواند منجر به مشکلات جسمانی مانند سردرد، دل درد، و دردهای دیگر فیزیکی شود. برعکس این موضوع نیز میتواند رخ دهد و بیماریهای مزمن باعث اختلالات روانی مانند اضطراب و نگرانی شود.
براساس اعلام انجمن روانشناسان آمریکا، رایجترین مشکلات فیزیکی که نوجوانان مبتلا به افسردگی از آن گلایه دارند شامل: سردرد، دل درد، از دست دادن اشتها و یا تغییرات محسوس دیگر در عادات غذایی، دردهای عضلانی مانند گردن درد، بی حالی و خستگی است. همچنین مشاهده میشود که این نوجوانان دارای اختلالات خواب هستند. بی خوابی و نیز ناتوانی در خوابیدن از رایجترین مواردی است که در نوجوانان مبتلا به افسردگی دیده میشود.
از سوی دیگر، خانوادهها میتوانند به تغییرات احساسی نوجوانان برای پی بردن به ابتلای آنها به افسردگی توجه کنند.
رایجترین تغییرات احساسی در نوجوانان که میتواند نشانه ابتلای آنها به افسردگی باشد شامل: تحریک پذیری و زودرنجی، خشم، حالت افسردگی، احساس گناه، احساس بی پناهی (گفتن جملاتی مانند: من دیگر نمیتوانم نمره بگیرم! بسیار دیر شده است!)، احساس ناامیدی (گفتن جملاتی مانند: هرگز نخواهم توانست به دانشگاه بروم! من هیچ آیندهای ندارم!)، احساس فراگیر غم و ناراحتی، احساس بی ارزشی یا ناامیدی، گریه دائمی، و فکر کردن به خودکشی یا تلاش برای انجام آن، اشاره کرد.
همچنین متخصصان تاکید دارند نوجوانان مبتلا به افسردگی رفتارهای متفاوت و خاصی از خود بروز میدهند. از جمله این رفتارها میتوان به استفاده از مواد مخدر یا مشروبات الکلی، رفتارهای بی پروا (مانند رانندگی با سرعت بالا یا داشتن روابط جنسی پرخطر)، غیبت از مدرسه، بی توجهی به خود (ژولیدگی ظاهری، استحمام نکردن مرتب)، انزوای اجتماعی، اجتناب از شرکت در فعالیتهای عادی روزانه، دعوا و مشاجره با خانواده و دوستان، آسیب به خود (مانند ایجاد زخم در بدن یا اختلالات غذایی)، کسب نمرات تحصیلی پایین و مصرف دخانیات اشاره کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان