arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۵۴۹۷
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۲ - ۲۲ دی ۱۳۹۹

بازگشت آمل قرمز بر مدار محدودیت‌های کرونایی

شهرستان آمل با وضعیت قرمز کرونایی که چند هفته اخیر را با بی‌توجهی‌های گسترده به رعایت مصوبات محدودیت‌های کرونایی سپری کرده، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد این روزها بار دیگر برمدار اجرای پروتکل‌های بهداشتی بازگشته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شهرستان آمل با وضعیت قرمز کرونایی که چند هفته اخیر را با بی‌توجهی‌های گسترده به رعایت مصوبات محدودیت‌های کرونایی سپری کرده، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد این روزها بار دیگر برمدار اجرای پروتکل‌های بهداشتی بازگشته است.

در روزهای اخیر با تشدید محدودیت های کرونایی و همچنین ورود جدی استانداری مازندران و مسئولان استانی ، شاهد افزایش رعایت پروتکل های بهداشتی در شهرستان آمل بودیم. شهرستانی که نه تنها در شمار بیماران ، بلکه در عادی انگاری و همچنین بی توجهی به محدودیت ها نیز تا کنون پیشتاز دیگر مناطق استان و حتی کشور بود.

بر خلاف هفته‌های گذشته که عادی‌انگای و بی‌توجهی گسترده ای نسبت به مصوبات و محدودیت های کرونایی در شهرستان آمل دیده شد به طوریکه این مسئله حتی پای سخنگوی وزارت بهداشت را نیز به این شهرستان کشاند، طبق بررسی های خبرنگار ایرنا در ۴۸ ساعت اخیر علاوه بر اجرای گسترده محدودیت‌های کرونایی در اصناف ، سختگیری ها برای تردد در این شهرستان نیز افزایش یافت.

در این مدت واحدهای صنفی سطوح ۲ و سه و چهار در ساعت مقرر بسته شدند و عملاً هیچ واحدهای صنفی بجز فروش مواد غذایی و خدمات اولیه بعد از ساعت ۱۸ فعال نبودند. البته این مسئله مربوط به ۲ روز گذشته است درحالی که بارها این شهرستان آمل در ماههای اخیر به دلیل نقض محدودیت های کرونایی و عدم نظارت مناسب بر اجرای مصوبات ستاد مورد اتهام قرار گرفت و نه تنها در این میان مسئولان ملی و استانی را برای پیگیری چرایی به این شهرستان کشاند بلکه توجهی رسانه های محلی و ملی را نیز به خود جلب کرد.

همچنین تعطیلی گسترده آرایشگاههای زنانه و مردانه ، باشگاه های ورزشی و رستوران‌های شلوغ نیز از دیگر اتفاقاتی است که این روزها پیرامون اجرای محدودیت های کرونایی در آمل قرمز شاهد هستیم.

برخورد با سلیقه‌گرایی کرونایی در آمل

عادی انگاری گسترده کرونایی در شهرستان آمل در حالی دامن گیر این شهرستان قرمز کرونا زده شد که مسئولان آن چندی پیش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا علت اصلی ضعف در اجرای محدودیت‌های کرونایی در این شهرستان را نوع برخورد برخی مسئولان محلی دانستند و گفتند که متاسفانه برخی مسئولان محلی مانع اجرای درست و کامل محدودیت‌های کرونایی در شهرستان می‌شوند.

متولیان مدیریت کرونا در شهرستان آمل بارها اظهار داشتند که شوربختانه برخی مسئولان محلی بی اعتناء به سلامتی مردم و به بهانه توجه به اقشار آسیب‌پذیر مانع اجرای دقیق محدودیت‌های کرونایی شده‌اند و این گونه مقاومت ها همچنان نیز ادامه دارد.

به اعتقاد آنها بی توجهی به محدودیت های کرونایی در شهرستان آمل که از روزهای نخست اجرای طرح جامع کلید خورد ناشی از تحریک افکار عمومی توسط همین افراد است و تا زمانی که مدیریت شهرستان چند صدایی باشد نمی توان انتظار مدیریت کرونا را داشت.

فرماندار شهرستان امل روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این پس در مقابل تمامی مخالفت ها خواهیم ایستاد و به کسی اجازه بازی با جان مردم را نمی دهیم.

علیرضا شریعت با بیان اینکه مردم نباید به بهانه خود خواهی برخی بمیرند، افزود: جان مردم خط قرمز ما است و برای این مسئله با هیچکس تعارفی نداریم. در این زمینه استاندار مازندران و ستاد استانی و ملی مقابله با ویروس کرونا پشتیبان ما هستند و باید تمامی پروتکل های بهداشتی در آمل رعایت شود.

وی همچنین به واحدهای صنفی و مشاغل خطرناک نیز هشدار داد که بدون تعارف و به شدت در مقابل بی توجهی به پروتکل های بهداشتی با انها برخورد خواهد شد و هیچ واحد صنفی حتی گروه یک نیز نباید تصور کند که از برخورد بازرسان ستاد در امان است.

فرماندار آمل بهانه توزیع مواد غذایی و دیگر فعالیت های اولیه را برای بی توجهی به پروتکل های بهداشتی غیرقابل پذیرش دانست و تاکید کرد: بازرسان باید در کوچک ترین اشتباه این واحدها را پلمب کنند.

شریعت با بیان اینکه در حال حاضر ۲۳۹ بیمار کرونایی در بیمارستان های آمل بستری هستند، گفت: این آمار برای ما قابل پذیرش نیست و نباید تداوم داشته باشد زیرا اقتصاد شهرستان و مشاغل سطوح پایینی قادر به تحمل فشار بیش از این نیستند.

وی بر بازگشت آمل در کوتاه مدت به شرایط مطلوب کرونایی تاکید کرد و گفت: هرچه مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی بیشتر با ما همراهی کنند آمار مبتلایان هم روند کاهش خواهد داشت، در نتیجه اصناف نیز سریع تر به فعالیت باز خواهند گشت.

آمل و کرونا

شهرستان ۴۱۰ هزار نفری آمل یکی مناطق حساس کرونایی استان مازندران است که همواره به عنوان دغدغه اصلی ستاد مقابله با کرونای استان و همچنین ستاد ملی بوده است. این شهرستان که تقریبا ۲ ماه اخیر را در شرایط قرمز کرونایی سپری کرده، از موج دوم همه گیری ویروس کرونا که در مردادماه کلید خورد تا به امروز پیشتاز میزان مرگ و میر و همچنین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا بود.

البته شهرستان آمل که در موج دوم همه گیری امار ۴۰۰ فری بستری و مرگ تقریبا ۲ رقمی در روز بیماران کووید۱۹ را تجربه کرد، اینبار در شرایط مطلوب تری وارد موج سوم شد . اما با آغاز طرح جامع محدودیت های کرونایی نیز این شهرستان در صدر لیست مناطق قرمز کرونایی استان بر روی میز ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا قرار گرفت تا مشمول سخت ترین محدودیت های کرونایی از زمان شیوع این ویروس در کشور و استان شود. محدودیت هایی که از تردد بین شهری تا تعطیلی تقریبا ۸۰ درصدی بازار را زیر چتر خود داشت.

اما از همان روزهای نخست فعالیت بازارهای محلی ، برگزاری پنهانی مراسم عزاداری و عروسی ، تجمعات گسترده در فروشگاههای زنجیره ای و همچنین فعالیت نیمه باز برخی مشاغل عملاً محدویت های کرونایی در این شهرستان را بی اثر کرد. البته جلوتر فعالیت آزادانه مشاغل در خیابان های فرعی ، تردد بی‌شمار خودرویی در ساعات شب ، دورهمی یلدا و کارت های بی حساب و کتاب تردد اجرای محدودیت هکرونایی در این شهرستان را با بن بست جدی مواجه کرد.

این حجم از بی توجهی به محدودیت‌ها که اغلب از بازارهای سنتی با پشتوانه نیروهای دارای نفوذ شهرستان کلید خورد ، تقریباً به یک عادی‌انگاری همگانی تبدیل شد. به طوری که در هفته چهارم محدودیت ها تمامی مشاغل، بازارها و همچنین فعالیت روزمره مردم آمل در قرمزترین حالت به وضعت عادی بازگشت.

حال بازگشت دوباره سخت‌گیری‌ها به خصوص در بخش اصناف این امید را برای مردم آمل بوجود آورد که ممکن است تداوم این سخت گیری ها زمینه را برای خروج آمل از بن بست قرمز کرونایی نجات دهد. شهروندان آملی در همین چند روز افزایش سخت گیری ها به توجه بیشتر ستاد استانی امیدوار شدند و خواهان تداوم این سختگیری ها برای بازگشت به شرایط مطلوب هستند.

در حال حاضر یک هزار و ۳۷۳ بیمار کووید-۱۹در بیمارستان های سطح استان مازندران بستری هستند که تقریبا ۲۰ درصد این بیماران در پنج بیمارستان آمل بستری هستند.

همچنین از مجموع ۲۲ شهرستان مازندران پنج شهرستان آمل ، ساری ، نکاء، قائمشهر و فریدونکنار وضعیت قرمز کرونایی دارند و باقی نیز در شرایط نارنجی به سر می برند.

ایرنا 

نظرات بینندگان