پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : جو بایدن، رئیسجمهوری جدید آمریکا، دستور دونالد ترامپ برای توقف استخدام تراجنسیها در ارتش را لغو کرد.
ترامپ این حکم را در همان سال نخست ورود خود به کاخسفید صادر کرده بود و فلسفه پشت آن را هم "هزینههای بالا و محدودیتهای عملیاتی" عنوان کرده بود.
اما کاخسفید روز دوشنبه، ۲۵ ژانویه، اعلام کرد که از این پس: "نیروهای ترنسجندر ارتش دیگر در معرض خطر اخراج یا جداسازی آنها بر مبنای هویت جنسیشان نخواهند بود".
بنابر آماری که انجمن غیردولتی پالم سنتر سال ۲۰۱۹ منتشر کرد، حدود ۸۹۸۰ تراجنس - ترنسجندر - در ارتش آمریکا حضور دارند.
در بیانیه کاخسفید که جن ساکی، سخنگوی آن در کنفرانس خبری روزانه هم اعلام کرد آمده: "پرزیدنت بایدن معتقد است که هویت جنسی افراد نباید مانع از تمایل آنها برای خدمت در ارتش شود و این که قدرت آمریکا در تنوعگرایی است".
لوید آستین، وزیردفاع جدید آمریکا هم در واکنش به این بیانیه گفته: "پنتاگون بلافاصله سیاستهای لازم در این باره را اتخاذ خواهد کرد تا یقین باید کسانی که خود را تراجنس میدانند قادر به استخدام در ارتش باشند بدون این که نگران برملا کردن هویت جنسی خود باشند".
ژنرال آستین گفته: "نیروهای نظامی ایالات متحده موظف به دفاع از شهروندان این کشور در برابر دشمنان خارجی و داخلی هستند و من معتقدم وقتی که بافت نیروهای نظامی ما منعکسکننده نیمرخ همه شهروندان کشور است، ماموریتمان را با اثربخشی بیشتر انجام میدهیم."
در سال ۲۰۱۷ ترامپ در توییتر اعلام کرده بود که ارتش آمریکا از این پس دیگر اجازه "پذیرش" آمریکاییهای تراجنس را نخواهد داد. او "هزینههای گزاف پزشکی و اخلالی" که به ادعای او ناشی از ویژگیهای جسمی این افراد است را علت این تصمیم اعلام کرده بود.
خبر مرتبط
ترامپ: تراجنسیتیها نمیتوانند به استخدام ارتش درآیند
این فرمان اجرایی ترامپ از ماه آوریل سال ۲۰۱۹ در دستور کار پنتاگون قرار گرفت هر چند بروی وضعیت تراجنسهایی که قبل از این تاریخ به ارتش پیوسته بودند نمیشد.
جیم متیس، وزیر دفاع وقت آمریکا این فرمان را کمی اصلاح کرد و آن محدود به کسانی کرد که سابقه "نارضایتی از جنسیت" و یا کسانی که ظاهر جسمی و نقش جنسی خود را همسو با هویت جنسی خود نمیدانند، کرد.
اما بایدن از زمان ورود به کارزارهای انتخاباتی گفته بود که موافق این کار نیست.
او از چهارشنبه هفته گذشته، ۲۰ ژانویه، که وارد کاخسفید شده چندین فرمان اجرایی در تضاد با احکام اجرایی دوران دونالد ترامپ صادر کرده و چنانچه رئیس دفترش، ران کلین، گفته بود بنا دارد در هفته نخست ریاستجمهوری ان دسته از احکام دولت دونالد ترامپ که "نابرابری علیه اقلیتها" را تشدید کرده ابطال کند.
منبع: بی بی سی