پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : استفاده از مواد ضد عفونی کننده دست می تواند با آسیب چشمی در افراد مختلف به ویژه در کودکان همراه باشد.
افزایش قابل توجه استفاده از مواد ضد عفونی کننده حاوی الکل در دوران همه گیری کووید-۱۹ با برخی پیامدهای خطرناک و ناخواسته همراه است که از آن جمله می توان به آسیب چشمی در کودکان اشاره کرد.
پزشکان با بررسی اطلاعات مرکز کنترل مسمومیت فرانسه و بیمارستان اطفال پاریس دریافتند که آسیب چشمی بچه های زیر ۱۸ سال در یک دوره پنج ماهه در سال گذشته در مقایسه با سال ۲۰۱۹ هفت برابر شده است.
دکتر "سونال تولی" سخنگوی آکادمی چشم پزشکی آمریکا که یافته های این مطالعه را بررسی کرده است، گفت: آسیب چشمی ناشی از قرار گرفتن در معرض ضد عفونی کننده دست یک مشکل شناخته شده است. این نگرانی نه تنها برای کودکان بلکه برای بزرگسالان و کادر درمان نیز وجود دارد.
همچنین به گفته کارشناسان هندی، مواد ضد عفونی کننده دست بیشتر از اتانول یا ایزوپروپیل الکل (۶۰ تا ۹۵ درصد) تشکیل شده اند که برای ساختارهای ظریف مانند بافت حساس چشم، سمی هستند.
به همین ترتیب قرار گرفتن در معرض مواد ضد عفونی کننده ممکن است به دلیل ایجاد زخم قرنیه منجر به نابینایی شود. افزایش استفاده از این محصولات در طول همه گیری کووید-۱۹، کودکان را در برابر آسیب های ناشی از چشم آسیب پذیرتر کرده است.
در این بررسی پزشکان فرانسوی موارد گزارش شده آسیب چشمی و موارد تماس با اورژانس ناشی از قرار گرفتن در معرض ضد عفونی کننده دست در میان کودکان زیر ۱۸ سال را مورد بازبینی قرار دادند.
در بین ماه های آوریل تا اوت ۲۰۱۹، حدود ۱.۳ درصد از موارد تماس با مرکز کنترل مسمومیت فرانسه مربوط به آسیب چشمی بوده اما در این بازه زمانی در سال ۲۰۲۰ این آمار به ۹.۹ درصد رسیده است. در واقع در سال ۲۰۱۹ میلادی ۳۳ مورد گزارش شده در حالیکه سال گذشته ۲۳۲ مورد ثبت شده است.
به گزارش مدیسن نت، همچنین بیشتر موارد گزارش شده آسیب چشمی ناشی از مواد ضد عفونی کننده، خفیف بوده اند هرچند مواردی از التهاب قرنیه نیز گزارش شده است. چندین کودک نیز به ضایعات جدی قرنیه دچار شده اند.
ایسنا