arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۹۰۵۶
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۰۸ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۹

ریاست جمهوری لبنان: سعد ‌الحریری اصرار به تک‌روی دارد

دفتر ریاست جمهوری لبنان در واکنش به بیانیه تند سعد الحریری نخست وزیر مکلف اعلام کرد که الحریری همواره اصرار دارد کابینه جدید را یک‌طرفه و بدون در نظر گرفتن ملاحظات میشل عون تشکیل دهد و بیانیه صادره دفتر اطلاع‌رسانی وی، حاوی اطلاعات غلط است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دفتر ریاست جمهوری لبنان در واکنش به بیانیه تند سعد الحریری نخست وزیر مکلف اعلام کرد که الحریری همواره اصرار دارد کابینه جدید را یک‌طرفه و بدون در نظر گرفتن ملاحظات میشل عون تشکیل دهد و بیانیه صادره دفتر اطلاع‌رسانی وی، حاوی اطلاعات غلط است.

به گزارش روسیا الیوم، سعد الحریری نخست وزیر مکلف لبنان میشل عون رییس جمهوری این کشور را متهم کرده بود که می خواهد لبنان را به دوره توافق طائف برگرداند و تلویحا به عون این اتهام را زد که تنها به سهم مسیحیان از دولت فکر می کند.

دفتر عون رییس جمهوری لبنان در واکنش به این موضع الحریری در بیانیه ای که در فیس بوک منتشر شد نوشت: بیانیه حریری، پر از مغالطه و اطلاعات غیر واقع بود.

دفتر ریاست‌جمهوری لبنان افزود: الحریری همواره اصرار دارد کابینه جدید را یک‌طرفه و بدون در نظر گرفتن ملاحظات عون تاسیس کند که خواستار مشارکت در تشکیل دولت است و بیانیه صادره دفتر اطلاع‌رسانی وی، حاوی اطلاعات غلط است.

به تازگی رییس حزب مسیحی جریان ملی آزاد لبنان که به رییس جمهوری این کشور نزدیک است، گفت: سیاستی که این کشور را به اینجا رسانده است متوجه «سعد حریری» است و ما برای انجام اصلاحات به وی اعتماد نداریم.

«جبران باسیل» در یک کنفرانس خبری در بیروت با بیان اینکه دولت باید در همه زمینه‌ها تصمیم های مهمی اتخاذ کند، افزود: آن‌ها از ما می‌خواهند که وکالت نامه سفید برای او امضا کنیم و معتقدند که رئیس جمهوری فقط نویسنده است. حتی در قانون اساسی طائف، رییس جمهوری با موافقت نخست وزیر حکم دولت را صادر می‌کند.

قانون اساسی لبنان در ۲۳ مه ۱۹۲۶ به تصویب رسید و در سال ۱۹۸۹ اصلاحیه‌ای در باب منشور آشتی ملی لبنان (پیمان طائف) که در تلاش برای حفظ برابری بین مسیحیان و مسلمانان بود در آن ایجاد شد.

وی افزود: محاصره تحمیل شده به لبنان نتیجه گزینه‌هایی است که علیه رژیم اسرائیل انتخاب کرده است، بنابراین اسرائیل خود را یک کشور یهودی اعلام کرده و می‌خواهد دولت‌های مذهبی را در اطراف خود ببیند و می خواهد مسیحیان منطقه را ترک کنند.

باسیل با یادآوری اینکه اتفاقات لبنان در مقابل رژیم اسرائیل در طول سال‌های گذشته هیچ ارتباطی با حزب الله ندارد، افزود: من از خودم می‌پرسم چطور ممکن است لبنانی وجود داشته باشد که هزینه‌هایی که ۷۳ سال پیش به خاطر فلسطین پرداخته است، نفهمد. این هیچ ارتباطی با حزب الله ندارد زیرا در سال‌های ۴۸، ۶۷، ۷۳، ۷۵، ۷۸ و ۸۲ حزب اللهی وجود نداشت و این حزب پس از جنگ سال ۸۲ و حمله به لبنان ایجاد شده است.

وی افزود: از خودم می‌پرسم چگونه ممکن است یک لبنانی آگاه وجود داشته باشد که به فکر تسلیم در برابر شرایط رژیم اسرائیل باشد و شعار «خستگی و آنچه باقی می‌ماند جنگ است و ما صلح می‌خواهیم سر بدهد» .

رییس جریان ملی آزاد لبنان با بیان اینکه چگونه یک لبنانی آگاه می‌تواند به تسلیم در برابر اسرائیل فکر کند؟ افزود: آنچه پیشنهاد می‌شود تسلیم و نه صلح است و آنچه ارائه میشود دستورالعمل جنگ داخلی و چندپارگی کشورهای اطراف به ویژه لبنان به دلیل همزیستی مسلمانان و مسیحیان است.

روزنامه «الجمهوریه» لبنان نیز با اشاره به حواشی اخیر دیدار میشل عون و حسن دیاب و فیلم منتشره از این دیدار، عون و حریری را در آستانه طلاق سیاسی توصیف کرد.

الجمهوریه نوشت که طبق خبرهای واصله از منابع نزدیک به کاخ ریاست جمهوری پس از فیلم منتشر شده از سخنان رئیس جمهور میشل عون علیه حریری، بحث های سیاسی بسیاری در این زمینه به راه افتاده که ارتباط این دو را در آستانه جدایی قرار داده است.

"سعد حریری" با تصویب پارلمان لبنان و تایید "میشل عون" رییس جمهوری این کشور برای چهارمین بار مکلف به تشکیل کابینه شده اما ناظران سیاسی لبنان تاکید دارند، آمریکا، فرانسه و سعودی که همچنان مقاومت ضد تروریسم تکفیری و صهیونیستی را مانع تحقق اهداف خود می دانند، به حریری اجازه تشکیل دولت جدید را نمی دهند.

مشکل اساسی و فعلی لبنان، دخالت‌های عربستان، آمریکا و فرانسه در امور داخلی این کشور و پیروی برخی گروه های لبنانی وابسته به محور صهیونیستی - تکفیری از جمله « سمیر جعجع» رئیس گروه « نیروهای لبنانی» از سیاست ها و راهبردهای ضد مقاومت این محور است.

نظرات بینندگان