arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۹۱۱۱
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۴ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۹

طالب اف در دیدار ظریف عنوان کرد: آمادگی نخجوان برای پذیرش کالاهای ترانزیتی

رئیس مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان در دیدار وزیر امور خارجه ایران آمادگی نخجوان را برای پذیرش کالاهای ترانزیتی با هدف توسعه همکاری‌ها در منطقه اعلام کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در آخرین مرحله از سفر خود به منطقه،  ظهر امروز (شنبه) با حضور در جمهوری خودمختار نخجوان با «واصف طالب اف» رئیس مجلس عالی نخجوان دیدار و گفت‌وگو کرد.

* ابراز خرسندی ایران از آزادسازی اراضی اشغالی

وزیر امور خارجه کشورمان با ابراز خرسندی از آغاز سفر منطقه‌ای خود از باکو و پایان آن در جمهوری خودمختار نخجوان،  از آزادسازی اراضی اشغالی به عنوان تحولی یاد کرد که اگرچه انسان‌هایی در این ارتباط جان خود را از دست دادند، اما آزادسازی آن موجب خرسندی جمهوری اسلامی ایران است و در عین حال لازم است با استفاده از فرصت پیش آمده برای همکاری‌های منطقه‌ای، از وقوع مجدد چنین در‌گیری‌هایی در آینده پیشگیری کرد.

ظریف با تشریح سفر منطقه‌ای خود و گفت‌وگوهای انجام شده و همچنین دیدگاه‌های مقامات کشورهای مذکور، از استقبال عمومی از همکاری منطقه‌ای سخن گفت و اهمیت آن خصوصا در حوزه برقراری اتصالات حمل و نقل در منطقه و مسیرهای ترانزیتی به ویژه نقش مهم نخجوان در این ارتباط را مورد تاکید قرار داد.

وزیر امور خارجه در این دیدار با اشاره به ریاست گروه دوستی پارلمانی ایران و نخجوان از سوی واصف طالب اف همکاری‌های پارلمانی فیمابین را مورد  تاکید قرار داد.

* آمادگی نخجوان برای پذیرش کالاهای ترانزیتی

واصف طالب اف رئیس مجلس عالی نخجوان نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از وضعیت همکاری‌های نخجوان با کشورمان در حوزه تبادلات تجاری و برق و در موضوعات فرهنگی به ویژه زبان فارسی، آمادگی نخجوان در حوزه‌های راه آهن و ترانزیت، راه‌ها، گمرکات و امکانات فراهم شده برای پذیرش کالاهای ترانزیتی با هدف توسعه همکاری‌های منطقه را مورد تأکید قرار داد.

مسائل محیط زیست ارس، رسیدگی به امور ایرانیان مقیم و کرسی زبان فارسی در دانشگاه دولتی نخجوان از دیگر موضوعات مورد گفت‌وگو در این دیدار بود.

ظریف در این دیدار از واصف طالب اف رئیس مجلس عالی نخجوان به دلیل ترجمه کتاب «دیپلماسی چند جانبه» ایشان به زبان آذری و تدریس آن در دانشگاه دولتی نخجوان تشکر و قدردانی کرد.

به گزارش فارس، ظریف همچنین در بدو ورود در گفت‌وگویی عنوان کرد: در پایان سفر به پنج کشور منطقه و در قسمت آخر سفر به نخجوان آمدیم تا یک بررسی درباره امکانات ترانزیتی و همکاری در منطقه بعد از پایان جنگ قره باغ داشته باشیم. ان‌شاءالله با همکاری کشورهای منطقه این امکان برای جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای منطقه فراهم شود که در مسیر همکاری و هماهنگی بیشتر ترانزیتی بعد از جنگ تأسف بار (درگیری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان) با هم همکاری کرده و زمینه یک صلح پایدار را در منطقه فراهم کنند.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از یکشنبه شب (پنجم بهمن ماه) سفری را از باکو آغاز کرد و در مدت حضورش در جمهوری آذربایجان با رئیس جمهور، وزیر خارجه و معاون نخست‌وزیر دیدار و گفت‌وگو کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی پس از آن به مسکو رفت و با سرگئی لاوروف همتای روس خود دیدار و درباره مناسبات دوجانبه، اوضاع منطقه به خصوص تحولات سوریه، افغانستان و یمن و برجام به رایزنی پرداخت.

او در ادامه و در مقصد سوم این سفر وارد ایراون شد و ضمن رایزنی با «نیکل پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان با همتای ارمنستانی خود نیز دیدار و گفت‌وگو کرد و از آنجا در تفلیس با مقامات گرجستان دیدار کرد. ظریف پس از آن راهی استانبول شد و با همتای ترکیه‌ای خود و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دیدار و در خصوص مناسبات دوجانبه و همکاری‌های شش جانبه منطقه‌ای به گفت‌وگو نشست

نظرات بینندگان