پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : خاطرات روزنوشت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۷۶، هرشب در «انتخاب» منتشر میشود. پیشتر، خاطرات ایشان از سال ۵۸ تا ۷۵ در سرویس تاریخ «انتخاب» به صورت روزانه پوشش داده شده است
آقای [عبدالواحد] موسوی لاری، معاون حقوقی [رئیسجمهور]، گزارشی از کارهای خود در مورد تلاش برای جلب همکاری نمایندگان مجلس با دولت و بررسی قوانین برای تنقیح را داد. از بعضی مصوبات مجلس در بودجه گله داشت. از من برای بعضی از امور دولت کسب نظر کرد؛ نظراتی دادم. تأکیدکردمکه لازم است، دولت برای اشتغال و کارهای عمرانی، بیش از این حساس باشد و نیز اعاده اعتماد به بخش خصوصی برای رفع این رکود خطرناک فعلی. در مورد مسئولیت اجرای قانون اساسی صحبت شد؛ اخیراً با قوه قضاییه اختلاف پیداکردهاند.
آقای مرتضی قربانی آمد. از فرماندهی جدید سپاه که او را از فرماندهی لشکر امام حسین اصفهان برکنارکرده است، گله دارد. برای اجرای طرح کنارگذر اصفهان و برای تهیه منزل خویش استمدادکرد. گروه عاشورا آمدند. از برنامه جمع و نشر آثار شهدا و برگزاری کنگره گزارشی دادند و از من کمک فکری و مادی خواستند.
خانم زهرا ربانیاملشی، عروسآیتالله منتظری آمد. از رفتاری که اخیراً با آقای منتظری شده شکایت دارد و سئوالات زیادی در مورد اینگونه رفتارها داشت. خیلی متأثر است. توقع دارندکه من اقدامی بکنم. به آنها گفتهاندکه شورای عالی امنیت ملی، رأی به رفع محدودیت ایشان داده، ولی رهبری امضا نمیکنند. گفتم خلاف گفتهاند؛ خود شورا تصویبکردهکه محدودیتها ادامه یابد. گفتم، آقای منتظری کار درستی نکردندکه این مسائل را مطرحکردند و اگر مدتی صبرکنند، کار درست میشود. خودش هم قبول داشت که حرفها تند بوده است.
عصر گروه سیاسی خانهکارگر آمدند. آقایان [علیرضا] محجوب و [ابوالقاسم] سرحدیزاده صحبتکردند و از من خواستندکه برای جلوگیری از بروز این مشکلات اقتصادی که در راه است اقدامی بکنم و از رکود و بیکاری و خطر ورشکستشدن صنایع، اظهارنگرانی شدیدکردند. نمونههایی ازکارخانههای موفق راگفتندکه محصولاتشان روی دستشان مانده و مواردی تشنجاتکارگری را گفتند و نیز درباره تأسیسحزب، علاوه بر خانهکارگر مشورتکردند. از سبک تبلیغات دولتکه توجه بیشتر به جوانان و بچهها و هنرمندان دارد و توجهی به مدیران و نیروهای اقتصادی و سازنده ندارد، انتقاد داشتند.
آقای ایروانی آمد. رساله دکترای خودش را آورد که درباره جهادسازندگی نوشته است. گزارشی از عملکرد ستاد اجرایی فرمان امام دادکه قسمت زیادی از هزینههای دفتر رهبری را میپردازند و ارزش داراییهایش فعلاً حدود ۱۸۰ میلیارد تومان است و مرتباً با احکام جدید اضافه میشود. گفتم، اگر بشود قانون اصلاحشودکه آنها به خزانه برود و رهبری از خزانه بگیرند، بهتر است، چون بدنامی دارد.