arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۶۰۷۶
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۰۹ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۹

نیمی از مردم همچنان نگران ابتلا به کرونا هستند

نتایج آخرین نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در خصوص دیدگاه مردم درباره کرونا نشان می‌دهد بیش از نیمی از پاسخگویان (۵۲ درصد) نگران ابتلا به کرونا هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نتایج آخرین نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در خصوص دیدگاه مردم درباره کرونا نشان می‌دهد بیش از نیمی از پاسخگویان (۵۲ درصد) نگران ابتلا به کرونا هستند.

به گزارش  روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، چهارمین موج از مجموعه نظرسنجی­‌های انجام‌شده توسط گروه افکارسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات که از تاریخ ۹ بهمن تا ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ انجام شده است نشان می‌دهد بیش از نیمی از پاسخگویان (۵۲ درصد) از ابتلای خود یا یکی از اعضای خانواده‌شان به ویروس کرونا احساس نگرانی می‌­کنند.

بر پایه این نظرسنجی، ۲۸ درصد افراد پاسخگو نیز درخصوص اینکه خود یا اعضای خانواده ­شان به ویروس کرونا مبتلا شوند، نگران نیستند. ۱۶ درصد پاسخگویان نیز اعلام کرده ­اند «تا حدی» نگران ابتلای خود یا اعضای خانواده­ شان به ویروس کرونا هستند.

 

بر اساس مقایسه نتایج کشوری دو نظرسنجی پژوهشگاه در مهر و بهمن ۱۳۹۹، میزان نگرانی ایرانیان پیرامون ابتلای خود یا خانواده­شان در بهمن ماه ۹۹ نسبت به مهر کاهش یافته و از ۷۰ درصد به ۵۲ درصد رسیده است.

پیش­‌بینی مدت زمان استمرار کرونا

آخرین نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات درخصوص دیدگاه مردم درباره کرونا همچنین نشان می‌دهد ۴۱ درصد پاسخگویان زمان مشخصی برای پایان این دوره در ذهنشان متبادر نمی­ شود. اما بیشترین میزان تخمین مشخص پایان این دوره در بین پاسخگویان به ترتیب عبارت است از: بیشتر از یک سال (با فراوانی ۲۰ درصد)، یک سال (با فراوانی ۱۵ درصد) و شش ماه(با فراوانی ۱۰ درصد).

 

با مقایسه نتایج کشوری چهار موج نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات (از فروردین ۹۹ تا بهمن۹۹) نشان می­ دهد، بیشترین میزان تخمین مردم از استمرار شرایط کرونایی در کشور بیش از یک سال است. اما به نظر می‌رسد با توجه به طولانی‌شدن این پاندمی، در این نظرسنجی، بیشتر افراد اظهار کرده‌اند که کرونا تا زمانی نامشخص همچنان استمرار خواهد داشت.

موج اول نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سطح ملی و به صورت تلفنی در هفته آخر فروردین ۱۳۹۹ توسط انجام شده است. موج دوم این نظرسنجی نیز با استفاده از پرسشنامه و به صورت تلفنی در۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ تا ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ اجرا شده و سومین موج آن از تاریخ ۹ مهر تا ۱۹ مهر ۱۳۹۹ صورت گرفته است.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۱۶ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. در ایران نیز تا لحظه انتشار این مطلب، یک میلیون و ۶۸۱ هزار و ۶۸۲ نفر به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۶۰ هزار و ۵۹۴ نفر رسیده است.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.



نظرات بینندگان