پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا: مدیرکل موزهها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی گفت: قبل شیوع کرونا وزات میراث فرهنگی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان از محل موزهها درآمد داشت و با توجه به افزایش قیمت بلیطها به خصوص برای گردشگران خارجی پیش بینی میشد که سال قبل درآمد موزهها نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان باشد که این اتفاق به خاطر شرایط پیش آمده نیفتاد و این درآمد از چند میلیارد بیشتر نشد.
محمدرضا کارگر روز شنبه یکم خرداد در مراسم گرامیداشت روز موزه که در کاخ مروارید کرج برگزار شد، با اشاره به تاثیر کرونا بر مخاطب پذیری موزههای کشور اظهار کرد: در آخرین سال قبل از آغاز پاندمی کرونا ۲۳ میلیون و ۷۵۰ هزار نفر از موزههای کشور بازدید داشتند که سال گذشته این آمار به سه میلیون نفر رسید.
وی ادامه داد: هر چند طی این مدت تلاش شده از طریق تورهای آنلاین شرایط بازدید از موزهها را فراهم کنیم ولی بدیهی است تمامی نیازهای این حوزه را برآورده نمیکند.
کارگر تاکید کرد: از نظر مالی هم باید گفت قبل شیوع کرونا وزات میراث فرهنگی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان از محل موزهها درآمد داشت و با توجه به افزایش قیمت بلیطها به خصوص برای گردشگران خارجی پیش بینی میشد که سال قبل درآمد موزهها نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان باشد که این اتفاق به خاطر شرایط پیش آمده نیفتاد و این درآمد از چند میلیارد بیشتر نشد.
مدیرکل موزهها و اموال منقول تاریخی گفت: علی رغم محدویتها برای حفاظت از موزهها امسال اعتبار مناسبی مصوب شده که با تخصیص آن بسیاری از مشکلات این حوزه مرتفع میشود.
این مسئول با اشاره به تعداد موزههای کشور گفت: در حال حاضر ۷۴۶ موزه در کشور فعال است که ۱۷۱ مورد از آنها خصوصی هستند.
وی در پاسخ به خبرنگار ایسنا در خصوص آخرین برنامه ریزی برای احداث موزههای دولتی در البرز گفت: بر اساس برنامههای قبلی، امکان صدور مجوز ایجاد موزههای جدید را از صفر نداریم مگر اینکه استانداری در این خصوص همکاری مضاعفی داشته باشد.
کارگر افزود: با این اوصاف اگر البرز ساختمان مناسبی را به عنوان موزه مردم شناسی معرفی کند در تجهیز و تأمین اشیای آن کوتاهی نخواهیم کرد.
وی توضیح داد: با توجه به اینکه البرز فاقد موزه دولتی است، ایجادیک موزه در این استان ضروری به نظر میرسد ولی این امر مستلزم همکاری بین دستگاهی برای تامین زمین و ... است.