کد خبر: ۶۲۶۵۴۶
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۰ - ۱۶ تير ۱۴۰۰

آغاز اجلاس گفتگوهای بین‌الافغانی در تهران با حضور نمایندگان دولت افغانستان و هیات سیاسی طالبان / ظریف: بازگشت به میز مذاکرات، بهترین انتخاب افغانستان است / امروز رهبران سیاسی افغانستان باید تصمیمات دشوار اتخاذ کنند

اجلاس گفتگوهای بین الافغانی با حضور نمایندگان دولت افغانستان و هیات سیاسی طالبان به میزبانی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: اجلاس گفتگوهای بین الافغانی با حضور نمایندگان دولت افغانستان، شخصیتهای عالی جمهوریت و هیات عالی سیاسی طالبان صبح امروز چهارشنبه شانزدهم تیرماه به میزبانی جمهوری اسلامی ایران با سخنرانی وزیر امور خارجه در تهران افتتاح شد.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در افتتاحیه این نشست با اشاره به شکست ایالات متحده آمریکا در افغانستان و حضور بیش از دو دهه در این کشور که موجب خرابی های بسیاری شده است خاطر نشان ساخت: امروز مردم و رهبران سیاسی افغانستان باید برای آینده کشورشان تصمیمات دشوار اتخاذ کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به نتایج نامطلوب ادامه منازعات در افغانستان، بازگشت به میز مذاکرات بین الافغانی و تعهد به راهکارهای سیاسی را بهترین انتخاب از سوی رهبران و جریانهای سیاسی افغانستان دانست و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای کمک به روند گفتگوها میان جناح‌های موجود به منظور حل و فصل مناقشات و بحران‌های جاری در آن کشور اعلام کرد.

ظریف همچنین بر تعهد جمهوری اسلامی ایران جهت کمک به توسعه همه جانبه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی افغانستان پس از برقراری صلح تاکید کرد.

شایان ذکر است رهبری هیات جمهوری اسلامی افغانستان در این دور از مذاکرات را یونس قانونی، وزیر امور خارجه پیشین افغانستان و رهبری هیئت مذاکراتی گروه طالبان را عباس استانکزی، معاون دفتر این گروه بر عهده دارند.

نظرات بینندگان