arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۲۹۹۱۵
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۰۹ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

سه خط قرمز وزیر خارجه چین برای روابط پکن و واشنگتن: آمریکا سوسیالیسم چینی را به چالش نکشد؛ مانع توسعه چین نشود و حاکمیت ملی چین را نقض نکند

وزیر امور خارجه چین در دیدار با «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در پکن سه خط قرمز را برای مدیریت موثر اختلافات و جلوگیری از خارج شدن از کنترل روابط چین و ایالات متحده ترسیم کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: وزیر امور خارجه چین در دیدار با «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در پکن سه خط قرمز را برای مدیریت موثر اختلافات و جلوگیری از خارج شدن از کنترل روابط چین و ایالات متحده ترسیم کرد.

به گزارش تلویزیون چین، وانگ یی روز سه شنبه در این دیدار که در شهر تیانجین در مرکز چین برگزار شد، گفت: نخست، ایالات متحده نباید سیستم سوسیالیسم با ویژگی های چینی را به چالش بکشد، در این باره تهمت بزند و یا حتی قصد براندازی این سیستم و مسیر آن را داشته باشد.

وی افزود: راه و سیستم چین انتخاب تاریخ و مردم این کشور است و با رفاه طولانی مدت ۱.۴ میلیارد مردم چین و آینده و سرنوشت ملت چین ارتباط دارد. این از منافع کلیدی طرف چینی است که باید آمریکا بر آن پایبند باشد.

این مقام چینی در مورد خط قرمز دوم روابط چین و آمریکا اظهار کرد: ایالات متحده نباید تلاش کند مانع روند توسعه چین شود. مردم چین حق دارند زندگی بهتری داشته باشند و چین نیز حق دسترسی به مدرنیزاسیون را دارد. مدرنیزاسیون قدرت انحصاری ایالات متحده نیست این شامل وجدان اساسی انسان و عدالت بین المللی است.

وانگ یی ادامه داد: پکن بارها از واشنگتن خواسته است که هرچه سریع تر همه تحریم های یک جانبه، تعرفه های بالا، مدیریت درازدستانه و محاصره فناوری اعمال شده بر کشور را لغو کند.

وزیر خارجه چین در تشریح شرط سوم روابط دو کشور تصریح کرد: ایالات متحده نباید حاکمیت ملی چین را نقض کند، چه رسد به این که بخواهد تمامیت ارضی چین را مورد تخریب قرار دهد.

به گفته وی موضوعات مربوط به سینکیانگ، تبت و هنگ کنگ هرگز موضوعات حقوق بشری یا دموکراسی نیست، موضوعات اصلی درست و نادرست در مخالفت با "جدایی طلبی سین کیانگ"، "جدایی طلبی تبت" و "جدایی طلبی هنگ کنگ" به شمار می رود.

وی در مورد مساله تایوان نیز گفت: این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار است اگرچه دو طرف تنگه تایوان هنوز متحد نشده اند، اما واقعیت اساسی این که خاک اصلی و تایوان به یک چین واحد تعلق دارند و تایوان بخشی از خاک چین است، هرگز تغییر نکرده و نخواهد کرد.

وانگ افزود: اگر "جدایی طلبان تایوان" جرات تحریک داشته باشند، چین نیز حق دارد اقدامات لازم را برای مهار در پیش گیرد. ما به ایالات متحده توصیه می کنیم که به وعده های خود در مورد مساله تایوان پایبند باشد و با احتیاط رفتار کند.

وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا هم در این نشست گفت: به نوبه خود، روابط چین - آمریکا را به رسمیت می شناسد. روابط دو کشور مهمترین روابط دو جانبه در جهان است و ایالات متحده تحت ریاست جمهوری «جو بایدن» باید با طرف چینی تعامل داشته است.

وی با بیان اینکه آمریکا مایل به ادامه گفت و گوهای صریح با چین است، افزود که آمریکا همچنین امیدوار است که دو کشور بتوانند با هم رابطه مسالمت آمیز داشته باشند.

معاون وزیر خارجه ایالات متحده بار دیگر تأکید کرد که ایالات متحده قصد محدود کردن توسعه چین و مهار این کشور را ندارد و تاکید کرد که از دیدن توسعه چین خوشحال است.

شرمن خواستار رقابت سالم بین دو طرف شد و پیشنهاد داد که دو کشور در زمینه تغییرات آب و هوایی، کنترل مواد مخدر و موضوعات داغ بین المللی و منطقه ای همکاری کنند.

وی همچنین سخنان وانگ را تکرار کرد و گفت که دو طرف باید ظرفیت مدیریت بحران را تقویت کنند و از درگیری جلوگیری کنند.

شرمن بار دیگر بر پایبندی ایالات متحده به اصل یک چین تأکید کرد و اظهار داشت که ایالات متحده از "استقلال تایوان" حمایت نمی کند.

دو طرف همچنین در مورد موضوعات بین المللی و منطقه ای مورد علاقه مشترک تبادل نظر کردند.

نظرات بینندگان