پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: به دنبال انتشار برخی اخبار در فضای مجازی مبنی بر نبود و کمبود سرم بویژه برای بیماران مبتلا به کرونا، مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: اکنون تقریبا تولید سرم در کشور به ۱۱ میلیون رسیده و تا اواخر شهریور تولید سرم به ۱۵.۵ میلیون در ماه افزایش مییابد.
دکتر سید حیدر محمدی درباره خبرهایی مبنی بر کمبود سِرُم جهت استفاده بیماران کرونا در کشور، گفت: یکی از سرمسازان ما داشت خطوط تولیدش را اصلاح میکرد که انشاءالله قول دادهاند که تا پایان ماه خطوطش را برگرداند و سایر سرمسازان هم قول دادهاند که کمبود سرم این تولیدکننده را جبران کنند و انشاءالله مشکلی نداریم.
وی با بیان اینکه البته سِرُم فقط برای بیماران مبتلا به کرونا مصرف نمیشود، بلکه برای سایر بیماران نیز میتواند مورد نیاز باشد، گفت: در حال حاضر از آنجایی که هوا گرم است، مردم دچار دهیدراتاسیون(کم آبی بدن) میشوند و این موضوع منجر به کم آبی بدنشان میشود و سرم برایشان تجویز می شود. اکنون بیماران کرونا هم اضافه شدهاند و این موارد باعث شده که مصرف سرم به صورت ناگهانی چند برابر شود. یعنی هم به دلیل گرمای هوا و نیاز برخی افراد به سرم و همچنین مصرف مربوط به بیماران مبتلا به کرونا، مصرف سرم افزایش یافته است و در عین حال یکی از شرکتهایمان هم در حال بازسازی خطوط تولیدش است.
محمدی با بیان اینکه به سایر شرکتهای تولیدکننده سرم اعلام کردیم که تولیدشان را افزایش دهند، گفت: طی جلسهای که با سرمسازان داشتیم، قرار شده که ماهیانه یک میلیون سرم بیشتر از ظرفیت قبلیشان تولید کنند و از ابتدای شهریور هم آن شرکت سرم سازی که در حال بازسازی خطوطش بود، بازمیگردد و آن هم ۴.۵ میلیون سرم به صورت ماهیانه اضافه میکند.
وی ادامه داد: قبلا ماهیانه حدود ۱۰ میلیون سرم تولید میکردیم که اکنون تقریبا به ۱۱ میلیون رسیده است و اگر آن شرکتی که در حال بازسازی خط تولیدش است، برگردد، تقریبا ماهیانه ۱۵.۵ میلیون سرم در کشور تولید میشود. بنابراین نهایتا تا اواخر شهریور تولید سرم به ۱۵.۵ میلیون در ماه افزایش مییابد.
محمدی تاکید کرد: در حال حاضر هم مشکلی در حوزه تولید سرم نداریم و قرار شد که شرکتها تولیدشان را افزایش دهند و مشکل رفع میشود.