arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۹۹۷۳
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۲۱ - ۰۶ مهر ۱۴۰۰

غریب آبادی در واکنش به درخواست آژانس: وقتی اقدامات خرابکارانه در تاسیسات کرج منجر به منهدم شدن دوربین های آژانس شده چرا ما باید هزینه مجدد آن را بپردازیم؟ / پاسخ‌های ما به اقدامات خرابکارانه، باعث سلب مسئولیت دیگران نمی‌شود

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت: در همان توافق با آژانس نیز تاکید شد که تاسیسات تسا در کرج مشمول سرویس فنی و تعویض کارت‌های حافظه دوربین‌ها نمی‌شود. منطق روشن ما این است که این مرکز هدف اقدام خرابکارانه قرار گرفت و دوربین‌های آژانس نیز در همین اقدام تروریستی منهدم شدند. وی افزود: وقتی یک رژیم جعلی که عضو هیچ یک از معاهدات بین المللی هسته‌ای نیست، اقدام به خرابکاری تروریستی می‌کند، چرا ما باید هزینه مجدد آن را بپردازیم؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

صداوسیما: سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت: همکاری‌های فراپادمانی ما با آژانس انرژی اتمی داوطلبانه است و تداوم حُسن‌نیت ما به رفتار آنها بستگی دارد.

کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در واکنش به درخواست  فرداپادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: در همان توافق با آژانس نیز تاکید شد که تاسیسات تسا در کرج مشمول سرویس فنی و تعویض کارت های حافظه دوربین ها نمی شود. منطق روشن ما این است که این مرکز هدف اقدام خرابکارانه قرار گرفت و دوربین های آژانس نیز در همین اقدام تروریستی منهدم شدند.

وی افزود: وقتی یک رژیم جعلی که عضو هیچ یک از معاهدات بین المللی هسته ای نیست، اقدام به خرابکاری تروریستی می کند، چرا ما باید هزینه مجدد آن را بپردازیم؟

او گفت: آژانس اگر خواهان اجرای نظارت است، باید به مسئولیت خود عمل و به صراحت حملات تروریستی به مراکز فنی ایران را محکوم کند.

وی افزود: آمریکا و متحدان غربی‌اش هم اگر خواهان تداوم نظارت‌های آژانس هستند، باید از اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی ممانعت کنند.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین تصریح کرد: ما در قبال اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی به شکل مناسبی اقدام متقابل را انجام داده‌ایم، اما پاسخ‌های ما به اقدامات خرابکارانه، باعث سلب مسئولیت دیگران از جمله آژانس نمی‌شود.

غریب‌آبادی با بیان اینکه پیام روشن ما این است که اگر آنها به مسئولیت‌شان عمل نکنند، ما به وظیفه خود عمل می‌کنیم، اظهار کرد: ضمن اینکه اساسا ما تعهدی در این زمینه نداریم و همین همکاری‌های فراپادمانی ما نیز داوطلبانه است و تداوم حُسن‌نیت ما به رفتار آنها بستگی دارد.

وی تأکید کرد: انتظار آژانس و دولت‌های غربی درباره محدود کردن ذخایر اورانیوم غنی شده ایران، کاملا سیاسی است، هر کشوری حق دارد نسبت به غنی‌سازی اورانیوم اقدام کند به شرط اینکه از آن در پروژه‌های نظامی برای ساختن بمب استفاده نکند.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین ادامه داد: همین هفته پیش یک توافق چند ده میلیارد دلاری با استرالیا منعقد شد که (انگلیس و آمریکا) زیردریایی‌هایی به استرالیا بدهند که پیشرانه‌هایی با سوخت 90 درصد غنی شده دارند. چگونه است که آژانس و دولت‌های غربی که به سوخت 60 درصد راکتور تحقیقاتی ما اعتراض دارند، در این مورد سکوت کردند؟

غریب‌آبادی تصریح کرد: فعالیت‌های ما کاملا صلح‌آمیز و منافاتی با تعهدات‌مان ندارد.بعد از تصویب قانون اقدام راهبردی، آژانس هیچ دسترسی فراپادمانی به مراکز ما ندارد.

نظرات بینندگان