arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۴۷۴۵۵
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۵ - ۲۳ آبان ۱۴۰۰

پلیس: ممنوعیت تردد شبانه دیگر تأثیر ندارد، راه فرار آن را پیدا کرده‌اند

رئیس پلیس راهور تهران با بیان اینکه طرح ممنوعیت تردد شبانه دیگر تأثیرگذار نیست، گفت: این طرح اثر خودش را در مقطعی گذاشت، اکنون ترددهای شبانه خیلی کم نشده، راه فرار آن را پیدا کردند همچنین تردد شبانه در مقطعی از جغرافیای تهران کنترل می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم:رئیس پلیس راهور تهران با بیان اینکه طرح ممنوعیت تردد شبانه دیگر تأثیرگذار نیست، گفت: این طرح اثر خودش را در مقطعی گذاشت، اکنون ترددهای شبانه خیلی کم نشده، راه فرار آن را پیدا کردند همچنین تردد شبانه در مقطعی از جغرافیای تهران کنترل می‌شود.

سردار محمدحسین حمیدی در برنامه تلویزیونی درباره ترافیک تهران، اظهار کرد: در تاریخ هشتم تیر 1344 روزنامه اطلاعات با تیتر "وضع رانندگی در تهران تعجب‌آور است" به چاپ رسید، در آن زمان تهران حدود یک میلیون تومان جمعیت، 70 تا 80 هزار خودرو و به نقل از رسانه‌ها، در آن زمان ترافیک وحشتناکی در هسته مرکزی داشت.

 

رئیس پلیس راهور تهران افزود: در تهران دو مسئله "ترافیک" و "آلودگی هوا" کم شد اما حل نشد و متناسب با شرایط افزایش جمعیت، خودرو و توسعه شهری، تهران تغییراتی به خود دید.

 

وی تصریح کرد: در سال 1351، رئیس راهنمایی و رانندگی تهران گفت که "ترافیک تهران قاراشمیش است"، تهران در سال 1355 تقریباً 4 میلیون و 530 هزار جمعیت و یک میلیون و 750 هزار خودرو داشت.

 

این مقام انتظامی با بیان اینکه سال 1279 نخستین خودرو وارد کشور شد، گفت: به مرور افزایش جمعیت و خودرو را تا سال 1335 داشتیم، در آن مقطع به دلیل تغییرات روی داده در ساخت‌وسازهای شهری و افزایش مهاجرت از مناطق مختلف به سمت تهران، جمعیت به صورت کاملاً تصاعدی رشد پیدا کرد همچنین به این میزان افزایش خودرو را نیز در تهران داشتیم.

 

حمیدی خاطرنشان کرد: در سال 1335، جمعیت تهران حدود یک میلیون و 560 هزار نفر بود و 750 هزار خودرو در این شهر وجود داشت تا اینکه در سال گذشته جمعیت تهران به عدد 13 میلیون (ثابت و شناور) و تعداد خودروها و موتورسیکلت نیز بیش از هشت میلیون است.

 

رئیس پلیس راهور تهران با بیان اینکه روزانه 4 تا 5 میلیون نفر صبح‌ها وارد تهران شده و بعدازظهر خارج می‌شوند، بیان کرد: بخشی از ترافیک صبحگاهی و عصرگاهی مربوط به جمعیت شناور است.

 

وی ادامه داد: در سال 1351 عزیزان مصاحبه کردند و گفتند شهر قاراشمیش است، از آن موقع به بعد، شهر توسعه پیدا کرد و اگر کمربندی‌ها، تونل‌ها و بزرگراه‌ها احداث نمی‌شد، حداقل تهران باید در 20 سال گذشته قفل می‌شد اما به مدد سیستم‌ها و سامانه‌های در اختیار مدیریت شهری و توسعه و عمران و آبادی در سطح شهر، ترافیک تهران از قفل شدن در ده‌های گذشته نجات پیدا کرده اما آلودگی تهران بیشتر شده است.

 

این مقام انتظامی با بیان اینکه بنابر آمارها، روزانه 20 میلیون سفر در تهران انجام می‌شود، متذکر شد: هر چه تقاضای سفر بیشتر شود، آلودگی نیز بیشتر می‌شود همچنین عمده سفرها با خودروهای شخصی و عمومی صورت می‌گیرد که سوخت فسیلی و دیزلی دارند و این موارد باعث افزایش آلودگی در تهران است.

 

حمیدی افزود: اینگونه نیست که فقط در نیمه دوم سال، شاهد آلودگی هوا در شهر تهران باشیم، در سایر ایام سال نیز آلودگی تهران به چشم دیده می‌شود.

 

رئیس پلیس راهور تهران با طرح این سؤال که تهران تا چه حد می‌تواند گسترش پیدا کند و آیا تهران برای زندگی انسان‌ها فضای مناسب خواهد داشت، یادآور شد: در تهران تنها در یک مقطع و آن هم در ایام کرونا، ترافیک وجود نداشت زیرا محدودیت‌های تردد وجود داشت و خارج از دوره کرونا، اگر به تاریخچه نیز بنگریم، خواهیم دید ترافیک و آلودگی تهران، تحت هیچ عنوان حل نشده بود.

 

روند نزولی فوتی‌های تصادفات تهران در یک دهه اخیر

 

وی تصریح کرد: با وجود رشد جمعیت، خودرو و توسعه شهر، در دهه گذشته به دلایل مختلف همچون اصلاح قانون، افزایش سامانه‌ها، بازدارندگی قوانین، تغییرات روی داده در حوزه هندسی و آموزش‌ها، روند تصادفات فوتی در سطح شهر تهران کاملاً نزولی بود و از یک‌هزار و 54 فوتی در هر سال در سال 1389 به 584 نفر در سال 1399 کاهش پیدا کرد.

 

این مقام انتظامی با تأکید بر اینکه سهم تصادفات فوتی تهران نسبت به کل کشور در سال 1389، 4.5 درصد بود و این رقم در سال گذشته به 3.5 درصد رسید، گفت: در حوزه ایمنی و ترافیک اقدامات خوبی انجام شده اما این کافی نیست همچنان شاهد ترافیک و آلودگی هوا هستیم، هر زمان توانستیم مسئله ترافیک را حل کنیم و خودروها سوخت پاک داشتند، می‌توانیم بگوییم هوایمان نیز پاک است.

 

حمیدی با بیان اینکه شهر تهران در دوره‌های گذشته به سمت خودرومحوری پیش رفته، بیان کرد: حتی در زمان توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، نیز روی سوخت فسیلی کار کردیم، ناوگان دیزلی را در سطح شهر تردد دادیم که B.R.T و اتوبوس‌ها نمونه بارز آنها است، اینها جز آلودگی چیزی از خود باقی نمی‌گذارند.

 

رئیس پلیس راهور تهران ادامه داد: مدیریت شهری اکنون با چالش بزرگ "ناوگان فرسوده" مواجه است، تعداد همین ناوگان فرسوده نیز کم شده، ما پیش از کرونا، 6 هزار و 500 دستگاه اتوبوس فعال داشتیم که اکنون این تعداد به 2 هزار اتوبوس در روز رسیده لذا جمعیت در اتوبوس و مترو متراکم می‌شود و مشکلات بعدی را به وجود می‌آورد لذا هرچه حمل و نقل عمومی ضعیف‌تر عمل کند، سفر نیز افزایش پیدا می‌کند و ترددها سنگین‌تر می‌شود.

 

وی با بیان اینکه ترافیک در تهران در روزهای شنبه نسبت به روزهای دیگر هفته، کمی خلوت‌تر و منظم‌تر است، خاطرنشان کرد: در چهارشنبه‌ها نیز سفرها شروع می‌شود و برخی برای خرید به تهران می‌آیند اما تحلیل دقیقی درباره افزایش سفر در روزهای هفته وجود ندارد اما با توجه به مشاهدات عینی، کاهش و افزایش سفر در دو روز شنبه و چهارشنبه روی می‌دهد.

لزوم ورود دولت به حل معضل آلودگی هوا و ترافیک تهران

این مقام انتظامی در پاسخ به این سؤال که چرا راهکاری برای حل ترافیک تهران از دید رئیس پلیس راهور تهران وجود دارد، گفت: اینکه توقع داشته باشیم مشکلات شهر تهران را تنها، مدیریت را فعلی یا قبلی شهر تهران حل کند، دور از ذهن است، برای حل این دو معضل (آلودگی و ترافیک) باید دولت مستقیماً وارد شود.

حمیدی ادامه داد: حمل و نقل ریلی را در تهران باید روی زمین بیاوریم، به طور مثال می‌توانیم از LRT استفاده کنیم، مادامی که در هسته مرکزی شهر، تعمیرگاه بزرگ شرکت واحد و در جنوب شهر، باربری زیاد داشته باشیم، باید شاهد ترافیک و آلودگی هوا در آن مناطق باشیم لذا جابه‌جایی آنها نیاز به عزم ملی دارد حتماً باید مدیران کشور در این رابطه کمک و زیرساختها را فراهم کنند تا شبکه باری شهر تهران به خارج از شهر منتقل شود یعنی فضاهایی که با عنوان باربری عمدتاً در منطقه 16 تهران وجود دارد به فضای سبز و پارک تبدیل شود تا کیفیت زندگی مردم آن منطقه بالا رود.

رئیس پلیس راهور تهران با تأکید بر اینکه نمی‌خواهیم زحمات گذشتگان را نادیده بگیریم، به برخی از اتفاقاتی که منجر به کاهش ترافیک می‌شود، اشاره و خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، محاسبه کردیم اگر حدود 90 "رمپ" و "لوپ" اضافه و اصلاح شود، منجر به کاهش 700 کیلومتر مسافتی می‌شود که مردم در طول روز طی می‌کنند یا اینکه باید خودروهای فسیلی حمل و نقل عمومی جمع‌آوری و خودروهایی همچون خودروهای برقی یا ریلی جایگزین شود، این پروژه‌ها سنگین است و اگر بخواهیم تنها این موارد را به گردن مدیریت فعلی شهر، اندازیم، منطقی نیست.

وی درباره طرح ممنوعیت تردد شبانه نیز گفت: اصالت طرح ممنوعیت تردد شبانه به دوره شیوع و پیک کرونا برمی‌گردد، دروهمی‌های خانوادگی و تراکم جمعیت در حمل و نقل عمومی بیشترین سرایت کرونا را داشت لذا کارشناسان حوزه بهداشت و درمان طرح مذکور را پیشنهاد داده و این طرح نیز در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شد، اکنون محدودیت شبانه در حوزه ترافیک آسیب ایجاد کرده و مردم نیز از این طرح ناراضی هستند اما ما منتظریم دوستان در شبکه بهداشت و درمان درباره تأثیر این محدودیت بر سرایت کرونا اظهار نظر شفافی داشته باشند و این موضوع در ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم‌گیری شود.

این مقام انتظامی با بیان اینکه طرح ممنوعیت تردد شبانه دیگر تأثیرگذار نیست، گفت: این طرح اثر خودش را در مقطعی گذاشت، اکنون ترددهای شبانه خیلی کم نشده، راه فرار آن را پیدا کردند، مجوزهایی اخذ شده، خیلی‌ها به راحتی 10 شب به بعد تردد می‌کنند همچنین نواقصی نیز در سیستم‌ها و سامانه‌ها وجود دارد و تردد شبانه در مقطعی از جغرافیای تهران کنترل می‌شود.

لغو طرح ممنوعیت تردد شبانه با کاهش فوتی‌ها کرونا صحت ندارد

حمیدی درباره این موضوع که گفته می‌شود مسئولان وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا به پلیس گفته‌اند با پایین آمدن تعداد فوتی‌های روزانه کرونا به زیر 100 نفر، ممنوعیت تردد شبانه نیز لغو خواهد شد، اظهار کرد: این موضوع صحت ندارد.

رئیس پلیس راهور تهران در پاسخ به این سؤال که آیا تغییر ساعت طرح ترافیک منجر به افزایش ترافیک شده، بیان کرد: طرح ترافیک از سال 1358 اعمال شد و در آن زمان اثر مثبت خودش را گذاشت، در همین دوران کرونا، برای کاهش فشار به حمل و نقل عمومی و استفاده بیشتر مردم از خودرو، طرح ترافیک کمتر شد و تقریباً به نصف کاهش پیدا کرد همچنین با افزایش ساعت طرح ترافیک، بخش زیادی از سفرهای غیرضروری حذف شد.

وی افزود: بعد از افزایش ساعت ترافیک در صبح و بعدازظهر، در هسته مرکزی شهر، 20 درصد کاهش سفرهای غیرضروری و در رینگ بعدی طرح ترافیک، 10 درصد کاهش تردد با خودروی شخصی را شاهد بودیم.

این مقام انتظامی با بیان اینکه هنوز به دوران پیک ترافیک تهران نرسیده‌ایم، متذکر شد: پیش‌بینی می‌شود در زمان بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی، ترافیک به دوره پیک خود برسد که پیشنهاد دادیم در آن زمان نیز ساعت طرح ترافیک مجدداً افزایش یابد که متناسب با شرایط آن موقع تصمیم‌گیری صورت می‌گیرد.

توقیف موتورسیکلت‌های سنگین مخاطره‌آمیز است

حمیدی به بحث تردد موتورسیکلت‌های سنگین در شبکه معابر شهری و بزرگراهی نیز اشاره و بیان کرد: مدتی است که در این رابطه طرح‌هایی اجرا کردیم، این طرح‌ها بعضاً مخاطره‌آمیز است، برای توقیف موتورسیکلت‌های به راحتی و با ابراز و امکانات موجود نمی‌توان این کار را انجام داد و نیاز به برنامه‌ریزی زیادی دارد.

رئیس پلیس راهور تهران با اشاره به توقیف 155 دستگاه موتورسیکلت سنگین گفت: خیلی از این موتورسیکلت‌های سنگین سند ندارند، مالکیت آنها مشخص نیست و برای اسقاط آنها اقدام می‌شود البته اگر مالک موتورسیکلت سنگین مشخص نباشد و قاچاق باشد، موتورسیکلت اسقاط خواهد شد اما در صورت سنددار بودن و مشخص بودن مالکیت، از آنها تعهد اخذ می‌شود که در صورت تردد مجدد در سطح شهر، یک سال توقیف خواهند شد لذا با این هزینه‌های سنگین، قدری تردد آنها کمتر شده است.

 

 

نظرات بینندگان