arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۴۸۲۵۷
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۲۰ - ۲۸ آبان ۱۴۰۰

شناسایی دومین مورد مبتلا به اچ‌آی‌وی که بدون مداخله پزشکی درمان شد

یک زن مبتلا به اچ‌آی‌وی در آرژانتین، دومین فرد در جهان است که احتمالا به‌طور طبیعی بهبود یافته است. نخستین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی بود که ابتلای این زن به اچ‌آی‌وی-۱ تشخیص داده شد اما اکنون پس از گذشت هشت سال نشانه‌ای از عفونت ویروسی فعال در بدن او یافت نمی‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز: یک زن مبتلا به اچ‌آی‌وی در آرژانتین، دومین فرد در جهان است که احتمالا به‌طور طبیعی بهبود یافته است.

نخستین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی بود که ابتلای این زن به اچ‌آی‌وی-۱ تشخیص داده شد اما اکنون پس از گذشت هشت سال نشانه‌ای از عفونت ویروسی فعال در بدن او یافت نمی‌شود.

این زن ناشناس از سوی رسانه‌ها «بیمار اسپرانزا» نامیده می‌شود. زادگاه او شهر «اسپرانزا» آرژانتین است و این واژه در زبان اسپانیایی به معنای «امید» است بنابراین او که علاقمند است ناشناس باقی بماند، با این نام معرفی می‌شود.


به گفته یکی از محققان مطالعه اخیر، به‌نظر می‌رسد ویروس از بدن او ناپدید شده است و به این ترتیب او دومین فردی نام می‌گیرد که ابتلای او به اچ‌آی‌وی درمان شده است.

ماتیاس لیچترفلد، از موسسه راگون بیمارستان ماساچوست به‌عنوان یکی از نویسندگان تحقیق اخیر می‌گوید آن‌ها توانسته‌اند ۱.۲ میلیارد سلول این بیمار را برای جست‌وجوی ردپای ویروس اچ‌آی‌وی تجزیه و تحلیل کنند.

وی اضافه کرد که هیچ ویروس اچ‌آی‌وی سالمی در بدن این بیمار شناسایی نشده است.

او افزود: «ما همچنین فرصتی داشتیم جنین را بررسی کنیم. این زن سال گذشته زایمان کرد و بافت جفت برای تحقیق در دسترس بود و ما ۵۰۰ میلیون سلول جفت را بررسی کردیم و باز هم هیچ ویروس اچ‌آی‌وی سالمی را شناسایی نکردیم.»


طبق اسناد موجود، تاکنون چهار فرد مبتلا به اچ‌آی‌وی درمان شده‌اند اما از بین این چهار نفر، دو نفر پس از دریافت پیوند سلول‌های بنیادی بهبود یافتند. این روش پرخطر ارزیابی می‌شود با این وجود محققان در تلاش هستند برای سایر بیماران تکرار کنند اما هنوز موفقیت مجددی کسب نکرده‌اند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی نیز بیمار دیگری که پزشکان او را «بیمار سانفرانسیسکو» نامیده‌اند، توانست بدون دخالت درمان پزشکی بهبود یابد.

درمان معمول ابتلا به اچ‌آی‌وی داروهای ضد ویروسی است تا از تکثیر ویروس جلوگیری کند اما گاهی ویروس الگوی ژنتیکی خود را وارد سلول می‌کند که سیستم ایمنی نمی‌تواند آن را تشخیص دهد.

نتایج تحقیق دانشمندان روی این زن در مقاله‌ای در مجله «Annals of Internal Medicine» منتشر شد.

نظرات بینندگان