يکشنبه ۰۵ تير ۱۴۰۱ | Sunday, 26 June 2022
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
يکشنبه ۰۵ تير ۱۴۰۱ | Sunday, 26 June 2022
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیوی تودیع و معارفه طائب و سردار کاظمی

ویدیوی تودیع و معارفه طائب و سردار کاظمی

ویدیو / عقد قرارداد با پرسپولیس به همراه بنز و بادیگارد

ویدیو / عقد قرارداد با پرسپولیس به همراه بنز و بادیگارد

ویدیو / سرمربی کانادا در جریان بازی با ایران به بازیکنانش: داریم مسخره می‌شویم!

ویدیو / سرمربی کانادا در جریان بازی با ایران به بازیکنانش: داریم مسخره می‌شویم!

ویدیو / دفاع مرد چینی با منور آتش‌بازی در مقابل بیل مکانیکی که قصد تخریب خانه‌اش را داشت

ویدیو / دفاع مرد چینی با منور آتش‌بازی در مقابل بیل مکانیکی که قصد تخریب خانه‌اش را داشت

ویدیو / مشاجره لفظی علیرضا دبیر و پولادگر در مجمع فدراسیون کشتی / پولادگر جلسه را ترک کرد

ویدیو / مشاجره لفظی علیرضا دبیر و پولادگر در مجمع فدراسیون کشتی / پولادگر جلسه را ترک کرد

ویدیو /  انتقاد تند پیمان معادی از عنکبوت مقدس: هیچکس حق توهین به باورهای مردم را ندارد

ویدیو / انتقاد تند پیمان معادی از عنکبوت مقدس: هیچکس حق توهین به باورهای مردم را ندارد

کد خبر: ۶۵۹۶۶۱
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۰۸ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
سلامت >> پزشکی
پ

وزارت بهداشت: سالانه بیش از ۱۳۵هزار ابتلا به سرطان در کشور داریم / دستگاه‌های رادیوتراپی کمتر از میزان مورد نیاز است

علی قنبری مطلق رییس اداره پیشگیری از سرطان مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، با اشاره به رشد پنج درصدی سالیانه بروز سرطان در کشور در عین حال از درمان رایگان این بیماری در قالب نظام ارجاع خبر داد و گفت: بر این اساس مقرر شد خدمات تشخیص زودهنگام به شرط آنکه در شبکه بهداشتی درمانی در قالب نظام ارجاع صورت گیرد، تحت پوشش ۱۰۰ درصدی سازمان‌های بیمه‌گر قرار گیرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: رییس اداره پیشگیری از سرطان مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، با اشاره به رشد پنج درصدی سالیانه بروز سرطان در کشور در عین حال از درمان رایگان این بیماری در قالب نظام ارجاع خبر داد و گفت: بر این اساس مقرر شد خدمات تشخیص زودهنگام به شرط آنکه در شبکه بهداشتی درمانی در قالب نظام ارجاع صورت گیرد، تحت پوشش ۱۰۰ درصدی سازمان‌های بیمه‌گر قرار گیرد.

علی قنبری مطلق با تاکید براهمیت نقش «پیشگیری»، در کنترل بروز سرطان‌ها، گفت: حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و کم هزینه‌ترین راه کنترل سرطان، پیشگیری از ابتلا به آن است. در این راستا شعار امسال تا ۳ سال آینده روز جهانی سرطان نیز «فاصله‌ها را کوتاه کنیم» در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به برنامه پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان در کشور، افزود: این برنامه ابتدا به صورت آزمایشی در چند شهرستان اجرا شد و با رفع موانع و کاهش کاستی‌ها سعی کردیم برنامه را توسعه دهیم. در جهت توسعه برنامه نیاز بود گام‌هایی اساسی برداشته شود. تجهیزات و لوازم مصرفی برنامه باید تامین و توزیع می‌شد که این گام عمدتا بر اساس توان داخلی برداشته شد. یکی دیگر از اقدامات مهم، بهره‌مندی از کمک گروه‌های تخصصی بود زیرا از هر ۱۰۰ نفر که مورد بررسی قرار می‌گیرند، پنج نفر نیازمند خدمات تخصصی هستند و در نتیجه برای این خدمات تخصصی که شامل ماموگرافی، سونوگرافی، کولنوسکوپی، کولپوسکپی و نمونه‌برداری است باید از کمک انجمن‌های تخصصی استفاده می‌کردیم که با ارتباطی که با این افراد برقرار کردیم، تا حد زیادی این چالش هم برطرف شده است.

وی افزود: گام مهم دیگر برای برنامه پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان، تامین زیرساخت‌ها و تجهیزات سرمایه‌ای است. حدود دو سال قبل تعدادی مرکز پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان را افتتاح کردیم و برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی گزارشاتی از کمبود تجهیزات دادند که با همکاری هیئت امنای صرفه جویی ارزی تلاش می‌کنیم تجهیزات مورد نیاز تامین شود. از سوی دیگر تامین و مدیریت مالی برنامه اهمیت بسیار زیادی دارد که تضمین کننده ادامه برنامه خواهد بود.

او ادامه داد: با ارتباط خوبی که با بیمه‌ها برقرار کردیم، دیدگاه بیمه‌ها را درباره مدیریت و کنترل بیماری سرطان تحت تاثیر قرار دادیم تا در زمینه برنامه پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشند. سرمایه‌گذاری به این معنا است که در آینده از نظر بازگشت سرمایه برای آنها موثر خواهد بود. بر اساس محاسبات صورت گرفته مشخص شد اقدامات تشخیص زودهنگام سبب می‌شود جلوی بروز سرطان گرفته شود و یا در صورت ابتلا به بیماری، آن را در مراحل ابتدایی‌تر شناسایی کنیم به لحاظ حفاظت مالی بیماران و کاهش هزینه سازمان‌های بیمه‌گر بسیار اثرگذار است.

وی افزود: در شورای عالی بیمه با موافقت همه بیمه‌ها، سازمان برنامه بودجه و وزارت بهداشت بحث رایگان شدن خدمات پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان تصویب شد، اما به علت بار مالی که داشت نیازمند مصوبه هیئت دولت بود که این مصوبه هم در مردادماه امسال گرفته شد. بر این اساس مقرر شد خدمات تشخیص زودهنگام به شرط آنکه در شبکه بهداشتی درمانی در قالب نظام ارجاع و مطابق با دستورالعمل‌ها و با ثبت در سامانه انجام شود، تحت پوشش ۱۰۰ درصدی سازمان‌های بیمه‌گر قرار گیرد. اکنون در حال طی کردن مراحل اجرایی کار و شناسایی افرادی هستیم که از طریق نظام ارجاع به متخصصین معرفی می‌شوند و به زودی این بخش هم در قالب عملیاتی در می‌آید.

قنبری مطلق، اظهار کرد: با وجود حمایت دولت و سازمان‌های بیمه‌گر از برنامه پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان، باز هم هزینه‌های دیگری از جمله رفت‌وآمد کسانی که در شهرهای دورتر زندگی می‌کنند و در مبدا به خدمات تخصصی دسترسی ندارند، وجود دارد. برای موارد این چنینی برنامه‌ای با اداره کل امور خیرین وزارت بهداشت و همکاری سازمان‌های مردم نهاد حوزه سرطان پیش بردیم و ان‌شاءالله طی هفته آتی اعلام می‌کنیم که هر فردی که مایل باشد در این طرح به ما کمک کند، چگونه می‌تواند مشارکت کند.

او با تاکید بر اینکه کنترل سرطان نیازمند عزم ملی و مشارکت بالایی است، تصریح کرد: دولت، انجمن‌های مردم نهاد خیریه و انجمن‌های تخصصی در این زمینه فعالیت‌های خوبی انجام می‌دهند. البته این طرح هنوز به شکل کشوری انجام نمی‌شود و فعلا در جمعیتی منتخب از هر دانشگاه کار را انجام می‌دهیم. با تمهیدات اندیشیده شده امیدوار هستیم ظرف یک تا دو سال آینده بتوانیم کل جمعیت کشور را تحت پوشش قرار دهیم که دستاورد بزرگی خواهد بود. برنامه پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان برای ۳ سرطان پستان، روده بزرگ و دهانه رحم است. این سرطان‌ها که قابل پیشگیری هستند به لحاظ بروز و شیوع هم درصد بالایی دارند. این سه سرطان بیش از ۲۵ درصد کل سرطان‌های دو جنس و بیش از ۴۰ درصد سرطان خانم‌ها را تشکیل می‌دهند؛ بنابراین شناسایی آنها اهمیت بالایی دارد.

وی درباره آمار شیوع سرطان در کشور، بیان کرد: به طور کلی بیش از ۱۳۵ هزار نفر در سال به سرطان مبتلا می‌شوند و سالانه حدود پنج درصد رشد تعداد موارد سرطان را داریم‌. شایع‌ترین سرطان در خانم‌ها سرطان پستان و در آقایان سرطان پروستات است. بروز این دو سرطان کاملا وابسته به سبک زندگی افراد است. تا پیش از سال ۱۳۹۵ سرطان معده شایع‌ترین سرطان در میان آقایان بود ولی اکنون یک رده کاهش یافته و سرطان پروستات در صدر قرار گرفته است؛ این موضوع به علت تغییر شیوه زندگی، استفاده از غذاهای نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف سیگار و... است.

رییس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت درباره ورود واکسن HPV به شبکه واکسیناسیون کشوری نیز گفت: قرار بود واکسیناسیون پایلوت این واکسن در سال ۱۳۹۹ در یکی از استان‌ها آغاز شود که با شیوع اپیدمی کرونا شرایط انجام طرح فراهم نشد. با تغییر دولت مجددا این موضوع مطرح شده است و اگر موافقت‌های کلی گرفته شود امیدواریم بتوانیم از سال ۱۴۰۱ واکسیناسیون HPV را از یکی از استان‌ها آغاز کنیم.

وی درخصوص تامین دارو و درمان بیماران مبتلا به سرطان، اظهار کرد: گاهی برخی داروهایی که در لیست دارویی ایران قرار دارند در مقطعی زمانی دچار کمبود می‌شوند ولی مجددا در دسترس قرار می‌گیرند. البته همان زمان‌های کوتاه بروز کمبود هم بیماران را دچار مشکل می‌کند که امیدواریم با همت سازمان غذا و دارو این مشکلات مقطعی برطرف شود. بیشتر چالش‌ها مربوط به داروهایی است که در لیست دارویی ایران نیست و تجویز می‌شود.

قنبری مطلق در پاسخ به سوال ایسنا درباره تامین تجهیرات تشخیصی مرتبط نیز گفت: عمده‌ مسئله مرتبط با تحریم‌ها است. مشکل دیگر تامین ارز تهیه این دستگاه‌ها و در وهله دوم موضوع پرداخت است که ما را دچار چالش می‌کند. عمدتا تامین منابع مالی مشکل بیشتری است. الان به عنوان مثال برای درمان سرطان همچنان به دستگاه‌ رادیوتراپی نیاز داریم ولی تعداد آنها کمتر از میزان مورد نیاز است. امیدواریم با رفع تحریم‌ها بخشی از این کمبودها جبران شود.

او در خصوص سهم آلودگی هوا در بروز سرطان‌ها نیز تاکید کرد: از سال ۲۰۱۴ سازمان بین‌المللی تحقیقات سرطان رسما اعلام کرد که آلودگی هوا یکی از عوامل موثر در بروز سرطان است ولی اینکه چه درصدی از سرطان‌ها به دلیل آلودگی هوا ایجاد می‌شود، مشخص نیست؛ چون هنوز بررسی کافی در این زمینه صورت نگرفته است. نکته مهم این است که نقش آلودگی هوا در بروز سرطان‌ها حتما کمتر از شیوه زندگی نادرست است؛ زیرا ما با شیوه ناسالم زندگی می‌کنیم اما در روزهای کمتری در معرض آلودگی هوا قرار می‌گیریم.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره انجام شیمی‌درمانی در مطب‌های پزشکان نیز تصریح کرد: اصولا هیچ وقت اعلام نشده بود که شیمی درمانی در مطب انجام شود. آنچه که سال ۱۳۹۶ ابلاغ شد، ارائه خدمت شیمی‌درمانی در یک مرکز استاندارد بود که این مرکز می‌توانست یک مطب هم باشد ولی می‌بایست استانداردها را رعایت می‌کرد. انجام شیمی درمانی سرپایی در مراکز سرپایی آزاد است و لازم نیست حتما بیمار در بیمارستان بستری شود و اتفاقا اکثر شیمی درمانی‌ها هم شیمی درمانی سرپایی هستند. امیدواریم سختگیری‌های بی‌مورد در این زمینه مرتفع شود تا همکاران بتوانند مجوزهای این کار را بگیرند تا به بیماران آسیبی نرسد. حدود ۸۰ درصد شیمی درمانی‌ها به شکل سرپایی قابل انجام است.

قنبری مطلق در پایان صحبت‌هایش درباره آمار سرطان کودکان، با بیان اینکه سرطان کودکان حدود ۴ تا ۵ درصد کل سرطان‌ها را به خود اختصاص می‌دهد، گفت: البته اینکه چه سنی را به عنوان کودک درنظر بگیریم خیلی مهم است و در این زمینه اختلاف نظرهایی وجود دارد. برخی زیر ۱۴ سال و برخی زیر ۲۰ سال را جزو کودکان حساب می‌کنند. باید برای کنترل سرطان کودکان برنامه داشته باشیم؛ هرچند که درصد کمی از کل سرطان‌ها را شامل می‌شود. خوشبختانه با همکاری سازمان جهانی بهداشت در حال آماده سازی برنامه سرطان‌های کودکان هستیم تا به صورت منظم در زمینه تشخیص زودهنگام سرطان کودکان و تامین زیرساخت و تجهیزات لازم برای این بیماران گام برداریم. برنامه در حال تدوین است و طی ماه‌های آتی اعلام خواهد شد.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

حبس طولانی‌مدت در انتظار عوامل مرگ مارادونا

حبس طولانی‌مدت در انتظار عوامل مرگ مارادونا

رضا عطاران هم به جمع توقیفی‌ها پیوست؟

رضا عطاران هم به جمع توقیفی‌ها پیوست؟

هدیه تهرانی صفحه اینستاگرامش را بست

هدیه تهرانی صفحه اینستاگرامش را بست

ساکت الهامی در کنار مورینیو، گواردیولا و کلوپ

ساکت الهامی در کنار مورینیو، گواردیولا و کلوپ

چهره‌ای جدید از جواد عزتی و طناز طباطبایی/ عکس

چهره‌ای جدید از جواد عزتی و طناز طباطبایی/ عکس

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: دیدار جوزف بورل با حسین امیرعبداللهیان

تصاویر: دیدار جوزف بورل با حسین امیرعبداللهیان

۲/۴
تصاویر: دیدار جوزف بورل با علی شمخانی

تصاویر: دیدار جوزف بورل با علی شمخانی

۳/۴
تصاویر: زندگی بدون کرونا

تصاویر: زندگی بدون کرونا

۴/۴
تصاویر: تابستان داغ جنوب کشور

تصاویر: تابستان داغ جنوب کشور

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / نجات معجزه‌آسا از پل معلق سنندج / تخریب بخشی از پل توسط یک جوان

ویدیو / روسیه نام میدان روبه‌روی سفارت آمریکا را به «جمهوری مردمی دونسک» تغییر داد

ویدیو / حکومت مافیایی می‌خواهید ببینید؛ این شما، این هم روسیه‌ی پوتین! + زیرنویس فارسی

ویدیو / لحظه برخورد هولناک تانکر آب با مینی‌بوس حامل کارگران معدن در زرند

ویدیو / ادعای عضو هیئت‌مدیره استقلال: برخی تیم‌ها به بازیکنان قول حضور در تیم ملی و جام جهانی می‌دهند

ویدیو / لباس عجیبی که توسط ارتش روسیه ساخته شده، این لباس ضد مین، ضد آتش و ضد انفجار است

ویدیو / توصیف مدیر هتل در ژاپن درباره زنان ایرانی: با مژه زدن پرواز می‌کنند!

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

مذاکرات احیای برجام، توافق ابراهیم و پیمان امنیتی آمریکا - اعراب - اسرائیل؛ حالا همه شرط‌بندی‌ها بر سر پاسخ‌ ایران است

دادستان کل کشور: استفاده از اراذل و اوباش در ساخت‌وساز بسیار عجیب است/ این موضوع را از طریق دادستانی پیگیری کنید

عباس عبدی: امضای برجام از سمت ایران قطعی شده، مگر اینکه آمریکایی‌ها دبه کنند

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۳ تیر ۱۳۷۸: ناگفته‌ای از مراسم تشییع سعید امامی

بورل: مذاکرات ایران-اتحادیه اروپا- آمریکا احتمالا در یک کشور حاشیه خلیج فارس برگزار می‌شود / بحث‌های مربوط به اجرا، ضمانت‌ها و وضعیت سپاه هنوز حل نشده / اگر تا دو هفته‌ی دیگر دوربین‌های آژانس در ایران خاموش بماند، دیگر نمی‌توانیم پشت میز بنشینیم؛ آن وقت بازی تمام می‌شود / نمی‌دانم ایران و امریکا قادر خواهند بود که بر مشکلات سیاسی شان در مذاکرات فائق شوند یا نه

ممنوعیت صدور ویزای آمریکا برای کسانی که کارت پایان خدمت سپاه دارند، حذف شد

سردار حسن مشروعی‌فرد فرمانده سپاه حفاظت ولی‌امر (عج) شد

تدریس دبیران مرد در تمام دبیرستان‌های دخترانه ممنوع شد

وزارت کار: حقوق بازنشستگان در سه دسته جداگانه افزایش می‌یابد

ویدیو / پسر گوگوش: مصداقی شوهر مادرم من را ساعت ۳ نصف شب از خانه بیرون انداخت

سرنوشت بازیگران سریال «آینه عبرت» چه شد؟

شهردار کرج عزل شد

ویدیو / صدایی که همایون شجریان مبهوتش شد

شهردار: برج خلیج فارس قزوین ظرف یک هفته تخلیه شود

تصویر جدیدی که از حسین طائب منتشر شد

مذاکرات احیای برجام، توافق ابراهیم و پیمان امنیتی آمریکا - اعراب - اسرائیل؛ حالا همه شرط‌بندی‌ها بر سر پاسخ‌ ایران است

صداوسیما: توقف پخش برنامه طبیب / مجری نتوانست اظهارات غیرعلمی مهمان درمورد نماز را تصحیح کند

روایتی از شلیک یک «مامور گشت ارشاد» به بوکسور سابق تیم ملی

وزارت کار: حقوق بازنشستگان در سه دسته جداگانه افزایش می‌یابد

ویدیو / پسر گوگوش: مصداقی شوهر مادرم من را ساعت ۳ نصف شب از خانه بیرون انداخت

رییس سازمان امور مالیاتی: فعالان اقتصادی و پزشکان نه خود را به زحمت بیندازند نه مردم را / ما در پایان سال هم حساب‌های تجاری را بررسی می‌کنیم هم پوزها را

سرنوشت بازیگران سریال «آینه عبرت» چه شد؟

حمید جبلی به تلویزیون بازمی‌گردد / فصل هفتم "پایتخت" ساخته می‌شود

شهردار کرج عزل شد

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

سیلی «ویل اسمیت» به صورت مجری اسکار به خاطر شوخی با همسرش / تصویر واکنش حاضران در سالن / گریه و عذرخواهی اسمیت پس از دریافت جایزه: عشق موجب می‌شود کارهای دیوانه‌واری انجام دهیم؛ وقتی در اوج هستی، شیطان دقیقا همان موقع سراغت می‌آید +عکس و ویدیو

درگذشت ناگهانی بازیگر مشهور سینمای ایران/ علت فوت به روایت خبرگزاری قوه قضاییه: خودکشی

ویدیو / حمله با چاقو به چند طلبه در حرم امام رضا؛ ضارب دستگیر شد

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
پایان حراج ملی ایران با فروش بیش از ۴۲ میلیارد تومان / «قلمدان و پاکت‌نامه» گران‌ترین اثر شد

پایان حراج ملی ایران با فروش بیش از ۴۲ میلیارد تومان / «قلمدان و پاکت‌نامه» گران‌ترین اثر شد

مطالعه جدید: با یک ساعت بیشتر از حد معمول خوابیدن می‌توان وزن کم کرد

مطالعه جدید: با یک ساعت بیشتر از حد معمول خوابیدن می‌توان وزن کم کرد

بهترین فیلم‌های سال ۲۰۲۲ که حتما باید آنها را ببینید

بهترین فیلم‌های سال ۲۰۲۲ که حتما باید آنها را ببینید

مهران احمدی: در دوسال آینده کَلک سینما کنده است / آشپز خوبی هستم، شاید بعد از سینما سراغ آشپزی بروم

مهران احمدی: در دوسال آینده کَلک سینما کنده است / آشپز خوبی هستم، شاید بعد از سینما سراغ آشپزی بروم

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

انتشار پوستر جدیدترین فیلم شاهرخ خان/ گرامیداشت ۳۰ سال بازیگری

بازار فیلم توکیو آنلاین می‌ماند/ تکرار برای سومین سال پیاپی

اولین اکران آسیایی فیلم کوتاه «نفس نکش»

هدی زین‌العابدین بازیگر «عطرآلود» شد/ ملودرامی عاشقانه

فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری: در انتخابات نسبتاً رقابتی، عمده دلبستگان انقلاب پای کار رئیسی آمدند / امید و اعتماد آسیب دیده با شروع فعالیت رئیسی ترمیم شد

بهترین درمان سردرد تنشی کدام است؟

اقدامات اورژانسی هنگام سکته مغزی

تزریق بیش از ۱۷هزار دُز واکسن کرونا در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته

۲ فوتی و شناسایی ۲۹۷ مبتلای جدید کرونا در کشور

فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری: در انتخابات نسبتاً رقابتی، عمده دلبستگان انقلاب پای کار رئیسی آمدند / امید و اعتماد آسیب دیده با شروع فعالیت رئیسی ترمیم شد

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی برکنار شد

امام جمعه تبریز: تجمع ساختارشکنانه نیازمند برخورد قهری است / دشمن به بهانه حجاب براندازی نظام را دنبال می‌کند

مصطفی الکاظمی وارد تهران شد

آخرین آمار کرونا در ایران، ۵ تیر ۱۴۰۱: فوت ۲ نفر در شبانه روز گذشته / شناسایی ۲۹۷ بیمار جدید کرونایی

خرکُشی در حاشیه تهران؛ از قیمت بالای «روغن خر» تا مصرف گوشت برای سگ‌های نگهبان

قیمت طلا و سکه، امروز ۵ تیر ۱۴۰۱

شاخص کل بورس، امروز ۵ تیر ۱۴۰۱

منابع غیررسمی: نخست ‌وزیر عراق جده را به مقصد تهران ترک کرد

همتی: اگر حرف بورل درباره مخالفت روسیه با احیای برجام در یک مقطع زمانی، درست باشد، ایران می‌توانست در ۴ ماه ۱۸ میلیارد دلار درآمد اضافی به دست بیاورد

دادستان کل کشور: رسیدگی به پرونده تخلفات حادثه متروپل در آستانه اتمام است

قیمت دلار در صرافی‌های بانکی، امروز ۵ تیر ۱۴۰۱

سیاه‌کلی: نمی‌دانم چرا تمام عالم بسیج شده‌اند که استیضاح فاطمی‌امین متوقف شود

پیکر مرحوم مهدوی دامغانی فردا در حرم امام رضا(ع) به خاک سپرده می‌شود

جان باختن ۴۰۰ نفر در سیلاب‌های اخیر افغانستان

وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۵ تیر ۱۴۰۱ / بارش پراکنده باران در برخی جاده‌های آذربایجان غربی و شرقی

وضعیت آب و هوا، امروز ۵ تیر ۱۴۰۱ / تهران در روز‌های آینده گرم‌تر می‌شود / کاهش کیفیت هوا و دید افقی با ورود توده گردو خاک از عراق

سردار کوثری درباره احتمال یکپارچه شدن سیستم اطلاعاتی کشور پس از تغییر رئیس سازمان اطلاعات سپاه: اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ نداده / مجموعه نیروهای مسلح، ضوابط خاص خود را دارند

وقوع آتش‌سوزی مهیب در حیفا

افزایش ۳۲ درصدی قیمت مسکن نسبت به خرداد ۱۴۰۰

افزایش مبتلایانِ تب کریمه کنگو به ۳۴ نفر/ ۲ نفر جان باختند

 سردار سلامی: حجت الاسلام طائب در بعد اطلاعات اقتصادی و هشدار‌های به موقع به مسئولین کشور نقش موثر و انکار ناپذیری را ایفا کرد / ما بر اساس شادی و غیظ دشمن مسائل خود را دنبال نمی‌کنیم / سازمان اطلاعات سپاه همچنان خارج چشم دشمنان انقلاب و نظام خواهد بود

شهر سورودوینسک اوکراین سقوط کرد

عضو هیأت رئیسه مجلس: درخواست استیضاح وزرای صمت، کشور، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی به هیأت‌رئیسه مجلس آمده / زمانی که استیضاح در صحن اعلام وصول شد حتی اگر عدد آن کم شود از دستور خارج نخواهد شد

عباس عبدی: امضای برجام از سمت ایران قطعی شده، مگر اینکه آمریکایی‌ها دبه کنند

امیر عبداللهیان: گفت‌وگوی ثمربخشی با «بورل» داشتیم

چرا آسانسور‌های متروی تهران کار نمی‌کند؟ / عضو شورای شهر: سازمان استاندارد به آسانسور‌ها اشکال گرفته است

دیدار جوزپ بورل با دبیر شورای عالی امنیت ملی

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
وبگردی

چهره‌ای جدید از جواد عزتی و طناز طباطبایی/ عکس

مرگ جوان ۲۱ ساله پس از زلزله کیش

عادل فردوسی‌پور زندگی مارادونا را ترجمه کرد

ساکت الهامی در کنار مورینیو، گواردیولا و کلوپ

هدیه تهرانی صفحه اینستاگرامش را بست

حمله تند کی‌روش به مدیران فدراسیون

رضا عطاران هم به جمع توقیفی‌ها پیوست؟

حبس طولانی‌مدت در انتظار عوامل مرگ مارادونا

کاپیتان استقلال مشتری جدید پیدا کرد

سرنوشت عجیب مردی که گریه‌های 2 دختر خردسال برای گذشت از قصاص را نادیده گرفت/ خود او آدم کشت و گرفتار شد

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۶۵۹۶۶۱
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۰۸ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
سلامت >> پزشکی
پ

وزارت بهداشت: سالانه بیش از ۱۳۵هزار ابتلا به سرطان در کشور داریم / دستگاه‌های رادیوتراپی کمتر از میزان مورد نیاز است

علی قنبری مطلق رییس اداره پیشگیری از سرطان مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، با اشاره به رشد پنج درصدی سالیانه بروز سرطان در کشور در عین حال از درمان رایگان این بیماری در قالب نظام ارجاع خبر داد و گفت: بر این اساس مقرر شد خدمات تشخیص زودهنگام به شرط آنکه در شبکه بهداشتی درمانی در قالب نظام ارجاع صورت گیرد، تحت پوشش ۱۰۰ درصدی سازمان‌های بیمه‌گر قرار گیرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: رییس اداره پیشگیری از سرطان مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، با اشاره به رشد پنج درصدی سالیانه بروز سرطان در کشور در عین حال از درمان رایگان این بیماری در قالب نظام ارجاع خبر داد و گفت: بر این اساس مقرر شد خدمات تشخیص زودهنگام به شرط آنکه در شبکه بهداشتی درمانی در قالب نظام ارجاع صورت گیرد، تحت پوشش ۱۰۰ درصدی سازمان‌های بیمه‌گر قرار گیرد.

علی قنبری مطلق با تاکید براهمیت نقش «پیشگیری»، در کنترل بروز سرطان‌ها، گفت: حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و کم هزینه‌ترین راه کنترل سرطان، پیشگیری از ابتلا به آن است. در این راستا شعار امسال تا ۳ سال آینده روز جهانی سرطان نیز «فاصله‌ها را کوتاه کنیم» در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به برنامه پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان در کشور، افزود: این برنامه ابتدا به صورت آزمایشی در چند شهرستان اجرا شد و با رفع موانع و کاهش کاستی‌ها سعی کردیم برنامه را توسعه دهیم. در جهت توسعه برنامه نیاز بود گام‌هایی اساسی برداشته شود. تجهیزات و لوازم مصرفی برنامه باید تامین و توزیع می‌شد که این گام عمدتا بر اساس توان داخلی برداشته شد. یکی دیگر از اقدامات مهم، بهره‌مندی از کمک گروه‌های تخصصی بود زیرا از هر ۱۰۰ نفر که مورد بررسی قرار می‌گیرند، پنج نفر نیازمند خدمات تخصصی هستند و در نتیجه برای این خدمات تخصصی که شامل ماموگرافی، سونوگرافی، کولنوسکوپی، کولپوسکپی و نمونه‌برداری است باید از کمک انجمن‌های تخصصی استفاده می‌کردیم که با ارتباطی که با این افراد برقرار کردیم، تا حد زیادی این چالش هم برطرف شده است.

وی افزود: گام مهم دیگر برای برنامه پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان، تامین زیرساخت‌ها و تجهیزات سرمایه‌ای است. حدود دو سال قبل تعدادی مرکز پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان را افتتاح کردیم و برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی گزارشاتی از کمبود تجهیزات دادند که با همکاری هیئت امنای صرفه جویی ارزی تلاش می‌کنیم تجهیزات مورد نیاز تامین شود. از سوی دیگر تامین و مدیریت مالی برنامه اهمیت بسیار زیادی دارد که تضمین کننده ادامه برنامه خواهد بود.

او ادامه داد: با ارتباط خوبی که با بیمه‌ها برقرار کردیم، دیدگاه بیمه‌ها را درباره مدیریت و کنترل بیماری سرطان تحت تاثیر قرار دادیم تا در زمینه برنامه پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشند. سرمایه‌گذاری به این معنا است که در آینده از نظر بازگشت سرمایه برای آنها موثر خواهد بود. بر اساس محاسبات صورت گرفته مشخص شد اقدامات تشخیص زودهنگام سبب می‌شود جلوی بروز سرطان گرفته شود و یا در صورت ابتلا به بیماری، آن را در مراحل ابتدایی‌تر شناسایی کنیم به لحاظ حفاظت مالی بیماران و کاهش هزینه سازمان‌های بیمه‌گر بسیار اثرگذار است.

وی افزود: در شورای عالی بیمه با موافقت همه بیمه‌ها، سازمان برنامه بودجه و وزارت بهداشت بحث رایگان شدن خدمات پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان تصویب شد، اما به علت بار مالی که داشت نیازمند مصوبه هیئت دولت بود که این مصوبه هم در مردادماه امسال گرفته شد. بر این اساس مقرر شد خدمات تشخیص زودهنگام به شرط آنکه در شبکه بهداشتی درمانی در قالب نظام ارجاع و مطابق با دستورالعمل‌ها و با ثبت در سامانه انجام شود، تحت پوشش ۱۰۰ درصدی سازمان‌های بیمه‌گر قرار گیرد. اکنون در حال طی کردن مراحل اجرایی کار و شناسایی افرادی هستیم که از طریق نظام ارجاع به متخصصین معرفی می‌شوند و به زودی این بخش هم در قالب عملیاتی در می‌آید.

قنبری مطلق، اظهار کرد: با وجود حمایت دولت و سازمان‌های بیمه‌گر از برنامه پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان، باز هم هزینه‌های دیگری از جمله رفت‌وآمد کسانی که در شهرهای دورتر زندگی می‌کنند و در مبدا به خدمات تخصصی دسترسی ندارند، وجود دارد. برای موارد این چنینی برنامه‌ای با اداره کل امور خیرین وزارت بهداشت و همکاری سازمان‌های مردم نهاد حوزه سرطان پیش بردیم و ان‌شاءالله طی هفته آتی اعلام می‌کنیم که هر فردی که مایل باشد در این طرح به ما کمک کند، چگونه می‌تواند مشارکت کند.

او با تاکید بر اینکه کنترل سرطان نیازمند عزم ملی و مشارکت بالایی است، تصریح کرد: دولت، انجمن‌های مردم نهاد خیریه و انجمن‌های تخصصی در این زمینه فعالیت‌های خوبی انجام می‌دهند. البته این طرح هنوز به شکل کشوری انجام نمی‌شود و فعلا در جمعیتی منتخب از هر دانشگاه کار را انجام می‌دهیم. با تمهیدات اندیشیده شده امیدوار هستیم ظرف یک تا دو سال آینده بتوانیم کل جمعیت کشور را تحت پوشش قرار دهیم که دستاورد بزرگی خواهد بود. برنامه پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان برای ۳ سرطان پستان، روده بزرگ و دهانه رحم است. این سرطان‌ها که قابل پیشگیری هستند به لحاظ بروز و شیوع هم درصد بالایی دارند. این سه سرطان بیش از ۲۵ درصد کل سرطان‌های دو جنس و بیش از ۴۰ درصد سرطان خانم‌ها را تشکیل می‌دهند؛ بنابراین شناسایی آنها اهمیت بالایی دارد.

وی درباره آمار شیوع سرطان در کشور، بیان کرد: به طور کلی بیش از ۱۳۵ هزار نفر در سال به سرطان مبتلا می‌شوند و سالانه حدود پنج درصد رشد تعداد موارد سرطان را داریم‌. شایع‌ترین سرطان در خانم‌ها سرطان پستان و در آقایان سرطان پروستات است. بروز این دو سرطان کاملا وابسته به سبک زندگی افراد است. تا پیش از سال ۱۳۹۵ سرطان معده شایع‌ترین سرطان در میان آقایان بود ولی اکنون یک رده کاهش یافته و سرطان پروستات در صدر قرار گرفته است؛ این موضوع به علت تغییر شیوه زندگی، استفاده از غذاهای نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف سیگار و... است.

رییس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت درباره ورود واکسن HPV به شبکه واکسیناسیون کشوری نیز گفت: قرار بود واکسیناسیون پایلوت این واکسن در سال ۱۳۹۹ در یکی از استان‌ها آغاز شود که با شیوع اپیدمی کرونا شرایط انجام طرح فراهم نشد. با تغییر دولت مجددا این موضوع مطرح شده است و اگر موافقت‌های کلی گرفته شود امیدواریم بتوانیم از سال ۱۴۰۱ واکسیناسیون HPV را از یکی از استان‌ها آغاز کنیم.

وی درخصوص تامین دارو و درمان بیماران مبتلا به سرطان، اظهار کرد: گاهی برخی داروهایی که در لیست دارویی ایران قرار دارند در مقطعی زمانی دچار کمبود می‌شوند ولی مجددا در دسترس قرار می‌گیرند. البته همان زمان‌های کوتاه بروز کمبود هم بیماران را دچار مشکل می‌کند که امیدواریم با همت سازمان غذا و دارو این مشکلات مقطعی برطرف شود. بیشتر چالش‌ها مربوط به داروهایی است که در لیست دارویی ایران نیست و تجویز می‌شود.

قنبری مطلق در پاسخ به سوال ایسنا درباره تامین تجهیرات تشخیصی مرتبط نیز گفت: عمده‌ مسئله مرتبط با تحریم‌ها است. مشکل دیگر تامین ارز تهیه این دستگاه‌ها و در وهله دوم موضوع پرداخت است که ما را دچار چالش می‌کند. عمدتا تامین منابع مالی مشکل بیشتری است. الان به عنوان مثال برای درمان سرطان همچنان به دستگاه‌ رادیوتراپی نیاز داریم ولی تعداد آنها کمتر از میزان مورد نیاز است. امیدواریم با رفع تحریم‌ها بخشی از این کمبودها جبران شود.

او در خصوص سهم آلودگی هوا در بروز سرطان‌ها نیز تاکید کرد: از سال ۲۰۱۴ سازمان بین‌المللی تحقیقات سرطان رسما اعلام کرد که آلودگی هوا یکی از عوامل موثر در بروز سرطان است ولی اینکه چه درصدی از سرطان‌ها به دلیل آلودگی هوا ایجاد می‌شود، مشخص نیست؛ چون هنوز بررسی کافی در این زمینه صورت نگرفته است. نکته مهم این است که نقش آلودگی هوا در بروز سرطان‌ها حتما کمتر از شیوه زندگی نادرست است؛ زیرا ما با شیوه ناسالم زندگی می‌کنیم اما در روزهای کمتری در معرض آلودگی هوا قرار می‌گیریم.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره انجام شیمی‌درمانی در مطب‌های پزشکان نیز تصریح کرد: اصولا هیچ وقت اعلام نشده بود که شیمی درمانی در مطب انجام شود. آنچه که سال ۱۳۹۶ ابلاغ شد، ارائه خدمت شیمی‌درمانی در یک مرکز استاندارد بود که این مرکز می‌توانست یک مطب هم باشد ولی می‌بایست استانداردها را رعایت می‌کرد. انجام شیمی درمانی سرپایی در مراکز سرپایی آزاد است و لازم نیست حتما بیمار در بیمارستان بستری شود و اتفاقا اکثر شیمی درمانی‌ها هم شیمی درمانی سرپایی هستند. امیدواریم سختگیری‌های بی‌مورد در این زمینه مرتفع شود تا همکاران بتوانند مجوزهای این کار را بگیرند تا به بیماران آسیبی نرسد. حدود ۸۰ درصد شیمی درمانی‌ها به شکل سرپایی قابل انجام است.

قنبری مطلق در پایان صحبت‌هایش درباره آمار سرطان کودکان، با بیان اینکه سرطان کودکان حدود ۴ تا ۵ درصد کل سرطان‌ها را به خود اختصاص می‌دهد، گفت: البته اینکه چه سنی را به عنوان کودک درنظر بگیریم خیلی مهم است و در این زمینه اختلاف نظرهایی وجود دارد. برخی زیر ۱۴ سال و برخی زیر ۲۰ سال را جزو کودکان حساب می‌کنند. باید برای کنترل سرطان کودکان برنامه داشته باشیم؛ هرچند که درصد کمی از کل سرطان‌ها را شامل می‌شود. خوشبختانه با همکاری سازمان جهانی بهداشت در حال آماده سازی برنامه سرطان‌های کودکان هستیم تا به صورت منظم در زمینه تشخیص زودهنگام سرطان کودکان و تامین زیرساخت و تجهیزات لازم برای این بیماران گام برداریم. برنامه در حال تدوین است و طی ماه‌های آتی اعلام خواهد شد.

رازیانه د
رومیس د
ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"