پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه باید تولید برنج در استانهای کمآب متوقف شود، گفت: کشت برنج تنها در استانهای گیلان و مازندران مجاز است و باید در سایر استانها متوقف شود، همچنین بهرهوری در کشت برنج افزایش پیدا کند.
کامبیز عباسی ۱۷ بهمنماه در شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه کمبود آب، مسائل اعتباری و مشکلات سرمایهگذاری از عمده مشکلات مطرح شده از سوی فعالان کشاورزی این استان بود، اظهار کرد: تمامی این مسائل به وزارتخانه انتقال داده خواهد شد، خشکسالی و کمبود آب مخصوص این استان نیست و سایر استانها و برخی از کشورهای جهان نیز با آن گریبانگیر هستند.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهادکشاورزی افزود: تبخیر آب در ایران سه برابر نُرم جهانی و میزان بارش یک سوم کشورهای دیگر است، با این میزان بارش نمیتوان به شیوه سابق به تولید ادامه داد، باید شیوه تولید در کشور تغییر و به سمت آبیاری نوین برود، درصدد هستیم بهرهوری در تولید محصولات کشاورزی را بالا ببریم.
وی با تاکید بر اینکه باید تولید برنج در استانهای کمآب متوقف شود، گفت: کشت برنج تنها در استانهای گیلان و مازندران مجاز است و باید در سایر استانها متوقف شود، همچنین بهرهوری در کشت برنج افزایش پیدا کند، باید با آب محدود برنج بیشتری تولید کنیم.
عباسی کشت محصولات کشاورزی در محیط کنترل شده را از دیگر برنامهها برای کاهش مصرف آب عنوان و بیان کرد: توسعه گلخانهها در اولویت وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، سال گذشته و امسال منابع خوبی به این مسئله اختصاص پیدا کرد و باید برای توسعه گلخانهها تسهیلات برای سرمایهگذاران در نظر گرفته شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: برای صرفهجویی در مصرف آب درصدد هستیم گشت پاییزه را جایگزین کشت بهاره کنیم تا بتوانیم از منابع خدادادی برای آبیاری استفاده کنیم، دستورالعملهای مقابله با خشکسالی ابلاغ شده است.
وی با اشاره به سرمایهگذاری در بخش مکانیزاسیون کشاورزی، خاطرنشان کرد: در سالجاری ۱۰۰ میلیارد تومان در چهارمحال وبختیاری برای خرید ماشینآلات کشاورزی هزینه شده که نسبت به گذشته با یک افزایش چشمگیر روبرو است.
عباسی در خصوص وضعیت نهادههای دامی، یادآور شد: در وزارت جهاد کشاورزی یک قرارگاه به همین منظور تشکیل شده است، بسیاری از تکالیف وزارت صمت به جهادکشاورزی واگذار شده و تغییر نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز در دستور کار قرار دارد، اما تاکنون عملیاتی نشده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اهمیت مکانیزاسیون در بخشهای مختلف کشاورزی، تصریح کرد: در این حوزه باید رابطه بین تولید با اقلیم را کم کنیم، یعنی اگر اقلیم دچار تغییر شد، تولید کم نشود، برای بحث تغییر اقلیم نیز میتوان از تکنولوژی استفاده کرد.
وی بیان کرد: ۹۵ درصد ماشینآلات کشاورزی در کشور تولید میشود، ۶۰۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در این بخش صورت گرفته است و ۵۲۳ شرکت فعال در حوزه تولید این ماشینآلات در کشور وجود دارد، همچنین ۳۱۰ شرکت نیز تجهیزات مرتبط با آبیاری نوین را تولید میکنند، برای خودکفایی در برخی شاخهها با پارک علم و فناوری همکاری خواهیم داشت.
عباسی در پایان با اشاره به افزایش قیمت ماشینآلات کشاورزی در ایران، توضیح داد: تا قیمت این واحدها واقعی نشود، کشاورزان برای خرید به این شرکتها معرفی نمیشوند، تغییر قیمت در سال آینده نیز باید کارشناسی باشد، در غیراینصورت از این شرکتها حمایت نخواهیم کرد.