arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۶۱۳۶۰
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۶ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۰

وزیر بهداشت: در آستانه ورود به قله پیک ششم کرونا هستیم

وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر در آستانه ورود به قله پیک ششم کرونا هستیم و تخمین می زنیم تا دو هفته آینده به قله پیک برسیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: بهرام عین اللهی وزیر بهداشت در دومین نشست با نمایندگان سازمان های بین المللی سلامت محور در ایران، ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر، بیان کرد: ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران می گذرد و در این مدت دستاوردهای زیادی در تمام حوزه ها به ویژه در حوزه سلامت، داشتیم.

تشریح دستاوردهای حوزه سلامت در سال های پس از انقلاب

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران، دستاوردهای حوزه سلامت و علوم پزشکی است، افزود: در ابتدای انقلاب علیرغم اینکه جمعیت کشور ۳۰ میلیون نفر بود، در حوزه پزشکی و خدمات سلامت خودکفا نبوده و مجبور به استفاده از نیروهای متخصص خارجی بودیم، و بیماران برای مداوا به خارج از کشور اعزام می شدند و در مجموع در مورد تمام شاخص های سلامت وضعیت مطلوبی نداشتیم. برای مثال، در ابتدای انقلاب شاخص امید به زندگی ۵۵ درصد بوده و اکنون به ۷۶.۲ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین نهادهای دولتی که علاوه بر مسئولیت تامین، حفظ و ارتقای سلامت مردم، آموزش نیروهای موردنیاز تخصصی کشور در رشته های مختلف علوم پزشکی را برعهده دارد، تصریح کرد: بهبود وضعیت سلامت عمومی شهروندان، افزایش امید به زندگی، کاهش میزان مرگ و میر مادران و نوزادان و سایر شاخص های مهم بهداشتی از طریق توسعه نظام شبکه های بهداشتی درمانی و ادغام آموزش پزشکی در نظام عرضه خدمات از جمله مواردی است که طی ۴۳ سال گذشته رشد و پیشرفت شگرفی داشته است.

عین اللهی بیان کرد: اقدام بسیار بزرگی که در سال ۱۳۶۵ انجام شد، ملحق شدن آموزش علوم پزشکی به وزارت بهداشت است، این اقدام، منجر شد پیشرفت های بیشتری در این حوزه اتفاق بیفتد.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶۸ دانشگاه علوم پزشکی در کشور با بهره گیری از بیش از ۱۰۰۰ بیمارستان دانشگاهی، ۲۰ هزار عضو هیات علمی و ۲۲۰ هزار دانشجو، مشغول به ارائه خدمت بوده و آمادگی دارند که دانشجوی خارجی نیز بپذیرند و از تمام ظرفیت ها استفاده کنند.

وی گفت: ما امروزه در کشور در تمامی رشته های علوم پزشکی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، پی اچ دی، تخصص، فلوشیپ و فوق تخصص دانشجو تربیت می کنیم و این توانمندی را ایجاد کرده ایم که تمام نیازهایمان را با نیروی انسانی حل کنیم.

وی گفت: ما در کشورمان ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی داریم که در دانشگاه های علوم پزشکی کشور مشغول به کار هستند. در حوزه بهداشت نیز با توسعه و گسترش شبکه بهداشتی در تمامی روستاها و شهرهای ایران خدمات اولیه بهداشتی از جمله واکسیناسیون، مراقبت های مادر و کودک و بسیاری از خدمات پایه سلامت ارائه می شود.

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به ارائه خدمات پزشکی نوین در کشور، اظهار کرد: ایران جزو اولین کشورهایی است که با استفاده از سلول های بنیادی به درمان برخی از بیماری ها می پردازد. پزشکان ایرانی از لحاظ توانمندی در بالاترین سطوح علمی و تخصصی جهان قرار دارند و تقریبا هیچ روش جراحی و درمانی وجود ندارد که در ایران انجام نشود.

عین اللهی گفت: سالانه حدود 3 هزار پیوند عضو در کشور انجام می شود و در این زمینه پیشرفت های زیادی حاصل شده است.

وی ادامه داد: در حوزه تامین دارو در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز مردم در داخل کشور تولید شده و ۳ درصد نیز وارداتی است. همچنین، امروزه داروهای ساخت ایران در بسیاری از کشورهای همجوار استفاده می شود.

وی گفت: تحریم های ظالمانه نتوانست ما را متوقف کند و خوشبختانه در حال حاضر بسیاری از تجهیزات پزشکی مورد نیاز در داخل کشور تولید می شود.

وزیر بهداشت با اشاره به همه گیری کووید ۱۹ در جهان گفت: نزدیک به دوسال است که درگیر کرونا هستیم و در این مدت با فراز و نشیب های زیادی روبرو بوده ایم؛ تا هفت ماه قبل روند واکسیناسیون بسیار کند پیش می رفت، اما از هفت ماه قبل و با شروع دولت جدید تاکنون، پیشرفت خوبی در این زمینه حاصل شده است. اکنون ۶ مرکز تولید واکسن با پلتفرم های مختلف نیز در کشور داریم که می توانند نیاز داخلی مان را تا حدودی تامین کنند.

وی گفت: تا امروز، ۱۳۵ میلیون دُز واکسن در کشور ترزیق شده است. گروه هدف ما ۶۸ میلیون نفر بوده و تا کنون، ۹۰ درصد این گروه هدف، دُز اول، ۸۳ درصد دو دُز و ۳۰ درصد نیز سه دُز تزریق کرده اند.

در آستانه ورود به قله پیک ششم کرونا هستیم

وی با بین اینکه همکاری مردم در زمینه واکسیناسیون بسیار خوب بوده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در آستانه ورود به قله پیک ششم کرونا هستیم و تخمین می زنیم تا دو هفته آینده به قله پیک برسیم.

عین اللهی یادآور شد: اُمیکرون انتشار سریعی دارد و در برخی از کشورها مرگ و میر زیادی ایجاده کرده، اما در کشور ما به دلیل واکسیناسیون گسترده، آمار بستری و مرگ بسیار پایین است و افرادی که در بیمارستان بستری می شوند عمدتا افرادی هستند که واکسن تزریق نکرده اند، وگرنه سایر افراد چنانچه مبتلا شوند، بیماری شان بسیار خفیف است.

وزیر بهداشت اظهار کرد: در پایان از حمایت ها و کمک های سازمان های بین المللی به کشورمان جهت مقابله با بیماری کووید ۱۹ طی دو سال گذشته تشکر می کنم. از طرفی، آمادگی داریم با امکاناتی که در کشورمان در اختیار داریم، به کشورهای منطقه که همکاری های مشترک با ما دارند، کمک کرده تا در منطقه در زمینه بهداشت و سیاست های سازمان جهانی بهداشت عنصر موثری باشیم.

 

نظرات بینندگان