پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تسنیم: نتایج یک تحقیق نشان میدهد که خطر ابتلای شدید به کرونا با سن افراد یا داشتن برخی از بیماریها مرتبط است.
بر اساس تحقیقاتی که اخیراً در فرانسه انجام شده اطلاعات جدیدی از ارتباط میان واکسیناسیون و خطر ابتلا به کرونا با سن افراد به دست آمده است.
در جریان این مطالعه، دادههای سلامت همه افرادی که تا 31 ژوئیه سال گذشته میلادی به طور کامل واکسینه شدهاند، یعنی 28 میلیون نفر از جمعی این کشور بررسی شده است.
بررسی این دادهها نشان میدهد که در میان افراد واکسینه شده، خطر ابتلای شدید به کرونا با سن افراد یا داشتن برخی از بیماریها مرتبط است. همچنین خطر ابتلا به فرم شدید کرونا در افرادی که داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی مصرف میکنند مرتبط است.
تحقیقات نشان داد که از میان این افراد واکسینه شده، در مجموع 5345 نفر به دلیل ابتلای شدید به کرونا بستری شدهاند و 996 نفر در نهایت جانشان را از دست دادهاند.
بررسی وضعیت سلامت این افراد نشان داده که در میان جمعیت واکسینه شده، خطر ابتلای شدید و مرگ افراد بستری شده، با سن آنها ارتباط مستقیم دارد. به عنوان مثال افراد 85 تا 89 ساله چهار بار بیشتر از افراد 45 تا 54 ساله با خطر بستری شدن روبهرو بودند و 38 برابر بیشتر در معرض خطر مرگ قرار داشتند.
طبق نتایج حاصل از این مطالعه، موقعیت جغرافیایی نیز بر وضعیت ابتلا به بیماری در میان واکسینهشدگان تأثیر داشته است، بهگونهای که ساکنان مناطق محروم 1.3 بار بیشتر در معرض خطر بستری شدن قرار داشتند.
بررسیها همچنین نشان داد که در میان افراد واکسینه مبتلا به کرونا، فقط 10 درصد از بستریشدگان و 2 درصد از قربانیان هیچ بیماری دیگری نداشتهاند.
بر اساس اعلام پژوهشگران این تحقیق؛ به نظر میرسد در میان افرادی که واکسن کرونا تزریق کردهاند، خطر ابتلا به نوع شدید کووید19 با گروه سنی، مصرف داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی یا کورتیکواستروئیدهای خوراکی یا برخی بیماریهای همراه مرتبط باشد و هرچه تعداد بیماریهای زمینهای این افراد بیشتر باشد، خطر ابتلای شدید آنها به کووید19 نیز بالاتر است.
بر اساس گزارش یورونیوز، پروفسور محمود زوریک، اپیدمیولوژیست و مدیر این گروه تحقیق نیز اعلام کرده است: با انجام این تحقیق، اولا پایین بودن شمار بستری شدگان در میان افراد واکسینه شده در مقابل ویروس کرونا بار دیگر تایید شد، همچنین مشخص شد که واکسیناسیون به همراه انجام اقدامات پیشگیرانه تکمیلی برای جلوگیری از ابتلای شدید به این بیماری، به ویژه برای افراد مسن یا افرادی که دارای نقص ایمنی هستند تا چه اندازه مهم است.