arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۶۷۴۲۲
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۰۱ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۰

تشخیص آلزایمر با آزمایش خون

تصویربرداری از مغز و آزمایش مایع نخاعی دو مورد از رایج‌ترین روش‌هایی است که دانشمندان علائم اولیه بیماری آلزایمر [AD]را در افراد تشخیص می‌دهند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تصویربرداری از مغز و آزمایش مایع نخاعی دو مورد از رایج‌ترین روش‌هایی است که دانشمندان علائم اولیه بیماری آلزایمر [AD]را در افراد تشخیص می‌دهند.

با این حال، برخی از این آزمایش‌های گران، تهاجمی هستند و به طور معمول برای میلیون‌ها نفری که ممکن است در معرض خطر این بیماری تخریب‌کننده عصبی باشند، در دسترس نیستند.

اکنون، یک آزمایش خون که توسط محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن، سنت لوئیس ساخته شده است، نتایج امیدوارکننده‌ای را در تشخیص علائم اولیه بیماری آلزایمر نشان داده است.

دکتر رندال بیتمن، استاد برجسته عصب شناسی چارلز اف و جوآن نایت  و همکارانش تصمیم گرفتند تا صحت تشخیصی یک آزمایش خون جدید برای تشخیص علائم اولیه بیماری آلزایمر  را تعیین کنند.

مشکل آلزایمر به دلیل تجمع بتا آمیلوئید رخ می‌دهد که منبع مورد اعتمادپروتئینی که به هم چسبیده و پلاک‌های چسبنده روی مغز را تشکیل می‌دهند.  این پلاک‌ها بر انتقال سیگنال‌های سلولی مغز تأثیر می‌گذارند و ممکن است منجر به مرگ سلول‌های مغزی شوند که منجر به علائم آلزایمر می‌شود.  این علائم شامل از دست دادن حافظه، تغییرات خلقی و مشکلات در گفتار است.

تشخیص آلزایمر با آزمایش خون

 

دو تا از مشکل سازترین پروتئین‌ها بتا آمیلوئید ۴۰ و بتا آمیلوئید ۴۲ هستند، زیرا کارشناسان بهداشت معتقدند که آن‌ها بیشترین سهم را در ایجاد پلاک چسبنده دارند، مطالعه جدید، که در مجله Neurology منتشر شده است، با یک سوال اساسی در مورد تولید بتا آمیلوئید، پاکسازی آن در افراد، و اینکه چرا پلاک‌های آمیلوئید با افزایش سن افراد و ابتلا به AD ایجاد می‌شود، آغاز شد.

دکتر بیتمن، نویسنده ارشد این مطالعه توضیح داد: "ما مطالعه خود را برای اندازه گیری اینکه آمیلوئید-بتا ۴۲ به طور خاص در پاکسازی آن از مغز و سیستم عصبی مرکزی مختل کننده است آغاز کردیم. "

آن‌ها سپس به تشکیل بتا آمیلوئید ۴۲ و چگونگی حرکت آن از مغز به خون پرداختند.

وی افزود: «ما نحوه حذف آمیلوئید بتا از [سیستم عصبی مرکزی (CNS)]را ردیابی کردیم که نشان داد ۵۰ درصد آن از طریق سد خونی مغزی به سمت خون حذف می‌شود.  سپس این فرایند منجر به این کشف شد که با بررسی نسبت آمیلوئید بتا ۴۲ و آمیلوئید بتا ۴۰ می‌توان تشخیص داد که آیا فرد در حال تشکیل پلاک‌های آمیلوئید در مغز خود است یا خیر.»

نظرات بینندگان