arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۶۷۷۰۴
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۰ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
بیست و چهارمین روز حمله روسیه به اوکراین؛

ترکیه: پوتین فعلاً آماده مذاکره با زلنسکی نیست / خیز روسیه برای تصرف شهر راهبردی اودسا / اعتراف روسیه به استفاده از موشک‌های مافوق صوت برای حمله به اوکراین / بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار اوکراینی از کشورشان گریخته‌اند / لندن: روسیه مجبور به تغییر رویکرد خود به «راهبرد فرسایشی» شده

روز گذشته رویترز از قول یکی از مذاکره کنندگان روسیه گفت: ما به توافق با اوکراین درباره وضعیت بی طرفی و عدم پیوستن « کی یف » به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و خلع سلاح اوکراین نزدیک شده ایم. همچنین مشاور رئیس جمهوری اوکراین در سخنانی از دیدار احتمالی میان روسای جمهوری کشورش و روسیه طی چند هفته آتی خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اوکراین

بامداد پنجشنبه ۵ اسفند، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پس از هفته‌ها گمانه زنی، بالاخره فرمان حمله نظامی همه جانبه به اوکراین را صادر کرد.

به گزارش «انتخاب»، روز گذشته رویترز از قول یکی از مذاکره کنندگان روسیه گفت: ما به توافق با اوکراین درباره وضعیت بی طرفی و عدم پیوستن « کی یف » به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و خلع سلاح اوکراین نزدیک شده ایم.

همچنین مشاور رئیس جمهوری اوکراین در سخنانی از دیدار احتمالی میان روسای جمهوری کشورش و روسیه طی چند هفته آتی خبر داد.

آخرین اخبار و تحولات مربوط به حمله روسیه به اوکراین را بخوانید.

ترکیه: پوتین فعلاً آماده مذاکره با زلنسکی نیست
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۲۳:۰۸

: یک مقام ارشد ترکیه روز شنبه گفت که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه برای گفت‌وگو با رئیس جمهور اوکراین آماده نیست.

«ابراهیم کالین» مشاور ارشد و سخنگوی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در مصاحبه با روزنامه «نیویورک تایمز» در خصوص مذاکره رئیس جمهور روسیه با همتای اوکراینی خود گفت: «ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین آماده این دیدار است، اما پوتین فکر می‌کند که وضعیت برای برگزاری این دیدار در سطح سران هنوز به اندازه کافی مهیا نشده است.»

کالین اظهار داشت: «معتقدم که این دیدار در مقطعی برگزار خواهد شد و در مقطعی توافق صلح حاصل خواهد شد. البته، همه ما دوست داریم این اتفاق زودتر رخ دهد، اما احتمالا پوتین فکر می‌کند که می‌خواهد وقتی این کار را انجام می‌دهد، در یک موقعیت قدرتمند قرار بگیرد، نه اینکه در نقطه ضعف به نظر برسد، یا بابت امور نظامی یا تحریم‌های اقتصادی تضعیف شده باشد.»

به گفته کالین، دشوارترین مسائل، مانند مسائل مربوط به کنترل ارضی و حاکمیت، باید به دو رئیس جمهور واگذار شود. این مقام ترکیه‌ای در بخش دیگر این مصاحبه گفت، برای ترکیه و دیگر اعضای ناتو نیز مهم است که به طور جدی در مورد چگونگی مدیریت روابط با روسیه پس از پایان جنگ فکر کنند.

وی گفت: «ما نمی‌توانیم جنگ سرد دیگری را تحمل کنیم. این برای همه بد و برای کل نظام سیاسی و مالی جهان پرهزینه خواهد بود. هر تصمیمی که می‌گیریم، هر قدمی که اکنون در رابطه با روسیه از لحاظ نظامی، سیاسی، اقتصادی و غیره برمی‌داریم، بر ساختار امنیتی جدید تاثیر خواهد گذاشت.»

کالین افزود که به همین دلیل است که ترکیه بسیار تلاش می کند خطوط ارتباطی خود را با روسیه باز نگه دارد.

به گفته کالین، این موضوع بخشی از نشست فوق العاده کشورهای ناتو در روز پنجشنبه خواهد بود که «جو بایدن» رئیس جمهور ایلات متحده نیز قصد دارد در آن شرکت کند.

فضانوردان روس لباسی به رنگ پرچم اوکراین به تن کردند / واکنش آژانس فضایی روسیه: پارچه زرد اضافی زیادی در انبار ما وجود دارد
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۲۱:۲۲

 رنگ لباس فضانوردان روس که به تازگی به ایستگاه فضایی بین المللی رسیده‌اند، تعجب بسیاری را برانگیخته است.

به گزارش اسپیس، یک فضاپیمای روسی سایوز که حامل سه فضانورد روس با نام‌های "اولگ آرتمیف" (Oleg Artemyev)، "دنیس ماتویف" (Denis Matveev) و "سرگئی کورساکوف" (Sergey Korsakov) بود در ساعت ۱۵:۱۲ به وقت منطقه زمانی شرقی (۲۲:۴۲ به وقت تهران) به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید و به ماژول جدید پریچال متصل شد.

حدود دو ساعت و نیم بعد دریچه‌ی بین ماژول و فضاپیما باز شد و فضانوردان وارد ایستگاه فضایی شدند تا با هفت خدمه حاضر در این ایستگاه ملاقات کنند.

باز شدن دریچه باعث شگفتی شد زیرا آرتمیف، ماتویف و کورساکوف به جای لباس‌های فضایی آبی‌رنگ همیشگی، لباس‌هایی زرد با نوارهای آبی رنگ پوشیده بودند که شبیه به پرچم کشور اوکراین است.

در جریان پخش زنده آژانس فضایی روسکاسموس روسیه از آرتمیف، فرمانده سایوز در مورد رنگ لباس‌ها سوال شد و طبق توییت "کاتیا پاولوشچنکو" (Katya Pavlushchenko) که فردی علاقه‌مند به اکتشافات فضایی است آرتمیف در پاسخ به این سوال به روسی گفت: پارچه زرد اضافی زیادی در انبار ما وجود دارد.

اما این پاسخ برای همه قابل قبول نیست و به نظر می‌رسد برخی از افرادی که از فرآیندهای پروازهای فضایی آگاهی دارند باور دارند که این کار نشان از حمایت فضانوردان روسی از اوکراین دارد.

"اسکات کلی" (Scott Kelly) که در ایستگاه فضایی حضور دارد در توییتی نوشت: سه فضانورد روس که به تازگی به ایستگاه فضایی رسیده‌اند با رنگ زرد اوکراینی وارد می‌شوند!

توضیحات دیگری نیز در مورد این رنگ وجود دارد. برای مثال افراد زیادی در توییتر گفته‌اند که این رنگ‌ها شبیه به رنگ لوگو "دانشگاه فنی دولتی باومن مسکو" (Bauman Moscow State Technical University) است که هر سه نفر در آن درس خوانده‌اند.

با این وجود همه‌ی این گفته‌ها حدس و گمان است. امید می‌رود یکی از فضانوردان در آینده‌ی نه چندان دور جزئیات بیشتری در این مورد ارائه دهد.

لازم به ذکر است که هیچ کدام از این سه فضانورد اوکراینی نیستند.

 

خیز روسیه برای تصرف شهر راهبردی اودسا
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۲۱:۲۱

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا روز شنبه مدعی شد، روسیه قصد تصرف اودسا را دارد اما واشنگتن بابت استقرار نیروهای روس در مرزهای ناتو نگرانی ندارد.

آستین در نشست خبری با «کریل پتکوف» نخست‌وزیر بلغارستان اعلام کرد گفت‌وگوها با این کشور بر تقویت توان دفاعی جبهه شرقی ناتو تمرکز داشت و این کشور «در حال همکاری با ما برای توسعه مجدد سامانه دفاعی ناتو است».

وزیر دفاع آمریکا مدعی شد روسیه در اوکراین با استفاده از روش‌های بی‌رحمانه، غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد و از این طریق در جنوب اوکراین پیشروی می‌کند.

او در ادامه گفت، کشورهای عضو ناتو بر سر لزوم حمایت از مردم اوکراین در دفاع آن‌ها از سرزمین مادری توافق دارند و «جنگ پوتین در اوکراین و شمار تلفات آن تأسف برانگیز است».

رئیس پنتاگون در ادامه ادعاهای خود گفت:‌ «روسیه قصد دارد شهر اودسا (در جنوب غربی اوکراین) را به‌خاطر اهمیت راهبردی که دارد، تصرف کند».

پتکوف نیز در این نشست خبری بر ضرورت حمایت از مولداوی، همسایه جنوب غربی اوکراین تأکید کرد و گفت، کشورش قصد دارد توان نظامی خود را افزایش دهد و به ارسال کمک‌های دارویی و بشردوستانه برای پناهجویان اوکراینی ادامه خواهد داد.

آستین همچنین در این نشست خبری گفت: «اطلاعات مشخصی درباره اعزام نیروهای بیشتر روسیه به اوکراین وجود ندارد و از آنجا که پیشروی آن‌ها در اوکراین متوقف شده است، نگران استقرار نیروهای روسی در مرزهای ناتو نیستیم».

وزیر دفاع آمریکا گفت: «کشورهای عضو ناتو باید به‌صورت متناوب هماهنگی داشته باشند تا با خطرات مقابله کنند. تلاش‌های ناتو باید تقویت شود و باید قادر به اقدام در زمان مناسب باشیم».

وزارت دفاع روسیه: با موشک‌های مافوق صوت، یک انبار مهمات اوکراین را منهدم کردیم
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۱۷:۰۸

پوزارت دفاع روسیه می‌گوید با استفاده از موشک‌های مافوق صوت یکی از انبارهای زیرزمینی تسلیحات اوکراین را نابود کرده است.

ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه با اعلام این خبر تاکید کرد که این انبار حاوی موشک‌ها و مهمات نیروهای اوکراینی بوده است. این نخستین بار است که مسکو به استفاده از چنین موشک‌هایی در جنگ با اوکراین اعتراف می‌کند. 

موشک‌های مافوق صوت، در واقع موشک‌های بالستیک هستند که توانایی پرواز در سرعتی بیش از ۵ برابر سرعت صوت را دارند.

بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار اوکراینی از کشورشان گریخته‌اند
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۱۷:۰۶

سازمان ملل روز شنبه اعلام کرد که بیش از ۳.۳ میلیون پناهجو از اوکراین از زمان تهاجم روسیه گریخته‌اند در حالی که تقریبا ۶.۵ میلیون نفر نیز در داخل کشور آواره شده‌اند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در گزارش روزانه خود اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ در تاریخ ۲۴ فوریه ۳ میلیون و ۳۲۸ هزار و ۶۹۲ اوکراینی کشور را ترک کرده‌اند.

فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: «مردم به فرار خود ادامه می‌دهند زیرا از بمب، حملات هوایی و تخریب بی‌رویه می‌ترسند.»

او افزود: «کمک کردن حیاتی است اما نمی‌تواند به ترس پایان دهد. تنها توقف جنگ می‌تواند این کار را انجام دهد.»

بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار اوکراینی از کشورشان گریخته‌اند
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۱۷:۰۶

سازمان ملل روز شنبه اعلام کرد که بیش از ۳.۳ میلیون پناهجو از اوکراین از زمان تهاجم روسیه گریخته‌اند در حالی که تقریبا ۶.۵ میلیون نفر نیز در داخل کشور آواره شده‌اند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در گزارش روزانه خود اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ در تاریخ ۲۴ فوریه ۳ میلیون و ۳۲۸ هزار و ۶۹۲ اوکراینی کشور را ترک کرده‌اند.

فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: «مردم به فرار خود ادامه می‌دهند زیرا از بمب، حملات هوایی و تخریب بی‌رویه می‌ترسند.»

او افزود: «کمک کردن حیاتی است اما نمی‌تواند به ترس پایان دهد. تنها توقف جنگ می‌تواند این کار را انجام دهد.»

اوکراین: ۱۰ کریدور بشردوستانه ایجاد شد
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۱۴:۱۵

ایرینا ورشوک، معاون نخست وزیر اوکراین اعلام کرد روز شنبه ۱۹ مارس ۱۰ کریدور بشردوستانه برای تخلیه اهالی و تحویل غذا و دارو به شهرهای اوکراین که توسط نیروهای روسیه تصرف شده‌اند، برنامه‌ریزی شده است.

مقام اوکراینی: مذاکرات روسیه و اوکراین ممکن است چندین هفته و شاید بیشتر طول بکشد
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۱۳:۴۹

خبرگزاری تاس گزارش داد: «میخائیل پودلیاک» (Mikhail Podolyak) مشاور دفتر ریاست جمهور اوکراین اعلام کرد که گفت وگوها بین مسکو و کی یف ممکن است حداقل چند هفته ای بطول انجامد.

بنابراین گزارش وی که با تلویزیون بلومبرگ مصاحبه می کرد گفت که خواسته های اصلی اوکراین دراین مذاکرات شامل؛ آتش بس، عقب نشینی نظامیان روسی و حل و فصل سیاسی در ارتباط با مناطق مورد مناقشه است.

این مقام دفتر ریاست جمهوری اوکراین به بلومبرگ گفت: مذاکرات به خاطر برخی موارد حقوقی که با یکدیگر ناهمخوانی دارند، ممکن است چندین هفته و شاید بیشتر بطول انجامد.

لندن: روسیه مجبور به تغییر رویکرد خود به «راهبرد فرسایشی» شده
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۱۳:۴۹

وزارت دفاع انگلیس نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «کرملین تاکنون به اهداف اولیه خود دست پیدا نکرده است و مقاومت بیش از اندازه مردم اوکراین شگفت زده شده است».

وزارت دفاع انگلیس همچنین اعلام کرده است: «روسیه هم اکنون مجبور به تغییر رویکرد عملیاتی خود شده است و به دنبال راهبرد فرسایشی است. احتمالاً روسیه شلیک‌های خود را افزایش می‌هد که این به افزایش تلفات غیرنظامیان، تخریب زیرساخت‌های اوکراین و تشدید فاجعه انسانی منجر خواهد شد».

وزارت دفاع انگلیس همچنین ادامه داد: «(ولادیمیر) پوتین همچنین کنترل خود را بر رسانه‌های روس تقویت کرده است و سعی می‌کند بر نقل قول‌ها نظارت و کنترل داشته باشد و مشکلات عملیاتی ارتش روسیه و تلفات روس‌ها را از مردم کشورش پنهان کند».

اوکراین: موقتا دسترسی به دریای آزوف را از دست دادیم
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۱۳:۴۸

وزارت دفاع اوکراین اعلام کرد، همزمان با پیشروی نیروهای روس به طرف ماریوپل، بزرگ‌ترین بندر دریای آزوف، اوکراین "به طور موقت" دسترسی به دریای آزوف را از دست داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع اوکراین در بیانیه‌ای اعلام کرد: نیروهای روسی تا حدی در منطقه عملیاتی دونتسک موفق بوده‌اند و به طور موقت اوکراین را از دسترسی به دریای آزوف محروم کرده‌اند.

این وزارتخانه در بیانیه‌اش اعلام نکرد که آیا نیروهای اوکراینی مجددا دسترسی به این دریا را پس گرفته‌اند یا خیر.

ماریوپل به خاطر موقعیت استراتژیکش در ساحل دریای آزوف از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین از 24 فوریه سال جاری میلادی مورد هدف قرار داشته است.

لاوروف: غرب تلاش کرد اوکراین را تبدیل به دشمن روسیه کند / دربرابر تحریم ها مقاومت می کنیم / این توهم که ما می‌توانیم به شرکای غربی اعتماد کنیم کاملا بی‌پایه و اساس است / کشور‌های شرقی بیشتر مایل به همکاری با روسیه هستند / کی‌یف می‌داند که بایدن اجازه اعلام پرواز ممنوع در آسمان اوکراین را نخواهد داد؛ به همین دلیل به مقامات سطح پایین‌تر آمریکا دل بسته
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۱۰:۲۹

وزیر خارجه روسیه در سخنانی گفت که غرب تلاش کرد اوکراین را تبدیل به دشمن مسکو کند و اتفاقات این کشور رویکرد غرب برای به حاشیه راندن روسیه را اثبات کرد.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با روسیا الیوم به آخرین تحولات جنگ در اوکراین، تحریم‌های اعمال شده علیه کشورش و دیگر پرونده‌های مطرح در این باره پرداخت.

لاوروف اظهار کرد: آنچه در اوکراین درحال رخ دادن است، بیانگر رویکرد غرب برای به حاشیه راندن روسیه است و آمریکا درصدد بازگرداندن جهان به حالت تک قطبی است.

وی افزود: اروپا تقریبا دفاع از استقلالش در مقابل آمریکا را توقف کرده است و تحریم های کنونی علیه روسیه بی‌سابقه است، اما ما مقاومت می کنیم و خود را با واقعیت جدید وفق خواهیم داد.

وزیر خارجه روسیه ادامه داد: توهم‌ها درباره اینکه ما می‌توانیم به شرکای غربی تکیه و اعتماد کنیم کاملا بی‌پایه و اساس است و کشورهای شرقی بیشتر مایل به همکاری با روسیه بر اساس اصل احترام متقابل هستند.

وی گفت: ما شواهدی داریم مبنی بر اینکه اوکراین پس از شکست در اجرای توافق‌نامه‌های مینسک برای یک حمله همه جانبه به دونتسک و لوهانسک آماده می‌شد.

وی ادامه داد: ما این امکان را رد نمی کنیم که اوکراین بزرگ‌ترین طرح پنتاگون را در توسعه آزمایشگاه های بیولوژیکی تشکیل داده باشد. روسیه بر بررسی موضوع آزمایشگاه‌های بیولوژیک در اوکراین از طریق شورای امنیت مصر است.

لاوروف همچنین تاکید کرد: هر محموله تسلیحاتی که از خارج وارد اوکراین شود، هدف نظامی و قانونی برای روسیه خواهد بود. کی‌یف می داند که بایدن اجازه اعلام پرواز ممنوع در آسمان اوکراین را نخواهد داد و به همین دلیل به مقامات سطح پایین‌تر این کشور دل بسته است.

وی ادامه داد: غرب تلاش کرد که اوکراین را به دشمن روسیه تبدیل کند و این تلاش‌ها پیامدهایی برای این کشور به همراه داشته است و ما برای رهایی یافتن از میراث منفی غرب برای اوکراین به زمان نیاز داریم.

زلنسکی: فقط ۱۴ هزار جسد و ده‌ها هزار زخمی و قطع عضوی در استادیوم مسکو را تصور کنید
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۱۰:۲۴

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین بامداد امروز (شنبه) در یک پیام ویدئویی با تأکید بر لزوم گفت‌وگو با روسیه گفت که تنها فرصتی که روسیه برای مهار تبعات اشتباهات خود در زمینه اشغال اوکراین دارد برگزاری مذاکرات فوری صلح است.

وی در این پیام گفت: «مذاکرات جدی و معنادار در خصوص صلح در خصوص امنیت ما برای اوکراین، تنها شانس روسیه برای کاهش خسارات ناشی از اشتباهاتش است. زمان دیدار است، زمان گفت‌وگو است».

رئیس‌جمهور اوکراین ادامه داد که هزینه جنگ اوکراین، خسارات سنگینی برای روسیه به همراه خواهد داشت که احتمالاً چندین نسل از پس جبران آن برنخواهند آمد.

زلنسکی در این‌باره گفت: «زمان احیای تمامیت ارضی و عدالت برای اوکراین است در غیر اینصورت خساراتی که روسیه متحمل خواهد شد به قدری بزرگ خواهد بود که چندین نسل از پس جبران آن برنخواهند آمد».

از طرف دیگر، «ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در یک تجمع در مسکو حضور یافت و ارتش روسیه را برای عملیات نظامی در اوکراین مورد تقدیر قرارد داد و گفت: «آنچه را که باید و نحوه انجام و هزینه آن را می‌دانیم و ما قطعاً تمامی برنامه های خود را محقق خواهیم کرد».

زلنسکی در واکنش به اظهارات پوتین گفت:‌ «حرف‌های زیاد امروز در مسکو شنیده شد....راهپیمایی بزرگی صورت گرفت و می‌خواهم به یک جزئیات توجهات را جلب کنم. گزارش شده است که حدود 200 هزار نفر در راهپیمایی پایتخت روسیه شرکت کردند. 100 هزار نفر در خیابان‌ها و 95000 نفر در استادیوم بودند. حدوداً همین تعداد نظامی روس در حمله به اوکراین شرکت کرده‌اند. فقط 14 هزار جسد و دهها هزار زخمی و قطع عضوی در استادیوم مسکو را تصور کنید».

بلژیک به خاطر جنگ اوکراین، تعطیلی رآکتورهای هسته‌ای خود را یک دهه عقب انداخت
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۱۰:۱۶

دولت بلژیک تصمیم گرفت تعطیلی راکتورهای هسته ای خود را به علت وقوع جنگ اوکراین به ۱۰ سال آینده موکول کند.

الکساندر دی کرو نخست وزیر بلژیک در حالی که کشورش اوایل زمستان سال جاری قصد تعطیلی رآکتورهای هسته ای خود را داشت، جمعه شب در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که دولت فدرال تصمیم گرفته تا گام های لازم برای تمدید فعالیت دو رآکتور هسته ای به مدت ۱۰ سال را بردارد.

نخست وزیر بلژیک افزود که در همین زمان، بلژیک دوره گذار به سمت انرژی های تجدیدپذیرتر که بهترین راه برای عدم وابستگی به انرژی است، را تسریع می کند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از وزیران بلژیکی نوشت که بروکسل، تعطیلی انرژی هسته ای را به علت جنگ اوکراین ۱۰ سال به تعویق انداخته است.

دبیرکل سازمان ملل: جنگ اوکراین باعث اختلال در چرخه تامین ذخایر و افزایش شدید بهای سوخت، غذا و حمل نقل شده / باید هرکار ممکنی را برای جلوگیری از توفان گرسنگی انجام دهیم
۱۴۰۰/۱۲/۲۸ - ۱۰:۱۶

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در پی وقوع و ادامه جنگ اوکراین نسبت به بروز اختلال در چرخه تامین مواد ضروری از جمله مواد غذایی ابراز نگرانی کرد و آنرا موجب فروپاشی در سیستم عرضه مواد غذایی در عرصه جهانی دانست.

گوترش در حساب توئیتر خود دراین باره نوشت: جنگ اوکراین هم اکنون باعث ایجاد اختلال در چرخه تامین ذخایر و افزایش شدید بهای سوخت، غذا و حمل نقل شده است.

دبیرکل سازمان ملل در ادامه این توئیت نوشت: باید هرکار ممکنی را برای جلوگیری از یک توفان گرسنگی و فروپاشی در عرصه سیستم غذایی جهانی انجام دهیم.

 

نظرات بینندگان