سه‌شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | Tuesday, 16 August 2022
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
سه‌شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | Tuesday, 16 August 2022
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
تماشا کنید: شکست یک وعده دیگر اقتصادی؟ / ماجرای شاخص تعدیل، موج جدید بیکاری و چوب سازمان برنامه لای چرخ اقتصاد ایران

تماشا کنید: شکست یک وعده دیگر اقتصادی؟ / ماجرای شاخص تعدیل، موج جدید بیکاری و چوب سازمان برنامه لای چرخ اقتصاد ایران

ویدیو / کریدور روسیه - ایران - هند بالاخره پا می‌گیرد؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / کریدور روسیه - ایران - هند بالاخره پا می‌گیرد؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / خاطره طنز مجید مشیری از پشت صحنه سریال مسافری از هند

ویدیو / خاطره طنز مجید مشیری از پشت صحنه سریال مسافری از هند

ویدیو /  لحظه هجوم طوفان شن به دبی

ویدیو / لحظه هجوم طوفان شن به دبی

ویدیو / تصاویر تکان‌دهنده از زورگیری از یک دختر جوان در سعادت‌آباد تهران

ویدیو / تصاویر تکان‌دهنده از زورگیری از یک دختر جوان در سعادت‌آباد تهران

ویدیو /  تصویری جدید از بی‌احترامی مهماندار هواپیمای قشم ایر به مسافر

ویدیو / تصویری جدید از بی‌احترامی مهماندار هواپیمای قشم ایر به مسافر

کد خبر: ۶۷۷۰۱۰
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۰۹ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱
اقتصاد >> داخلی
پ

وزیر نفت: یارانه گاز مشترکان پرمصرف‌ به زودی حذف می‌شود

جواد اوجی وزیر نفت درباره اینکه طبق بند ک تبصره ۱۵ قانون بودجه امسال، وزارت نفت مکلف است ظرف مدت زمان مشخصی بعد از ابلاغ قانون بودجه، تعرفه گاز مشترکان پرمصرف را به صورت غیریارانه‌ای محاسبه کند و آیا پیشنهادی ارائه کرده‌ است، افزود: از سال ۹۶ تا آذر ۱۴۰۰ هیچگونه افزایشی در تعرفه مشترکان پرمصرف در دولت پیشین انجام نشده بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شانا: وزیر نفت با تبیین مهمترین اقدام‌های وزارت نفت در دولت سیزدهم و با مثبت ارزیابی کردن فروش نفت عنوان کرد: بیش از ۸۰ درصد از پول نفت صادر شده به خارج از کشور به صورت ارزی و مابقی به صورت تهاتر با دارو و کالای اساسی انجام می شود.

جواد اوجی شامگاه چهارشنبه ( ۲۸ اردیبهشت‌ماه) در گفت‌وگو با برنامه «صف اول» شبکه خبر با بیان اینکه بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی یکی از معتبرترین نمایشگاه‌های نفت و گاز در جهان است، گفت: در این نمایشگاه بیش از هزار و ۲۰۰ شرکت معتبر داخلی و خارجی حضور داشتند و در طول برگزاری این نمایشگاه مقام‌های بلند پایه کشورمان همچون رئیس جمهوری، رئیس قوه مقننه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بسیاری از فعالان عرصه بین‌المللی از دستاوردهای عرضه شده در نمایشگاه بازدید کردند.

وی با بیان اینکه یک سالن مجزا برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اختصاص داده شد و تا حد امکان از آنها حمایت‌های لازم صورت گرفت؛ به عنوان مثال هزینه غرفه‌های آنها رایگان محاسبه شد، تصریح کرد: در این بخش از نمایشگاه‌های شرکت‌های خوبی در بخش‌های مختلف همچون بهینه‌سازی مصرف سوخت، افزایش بازدهی چاه‌های نفت و تأمین کالاهای وارداتی حضور داشتند که نظر هر بازدیدکننده‌ای را به خود جلب می کرد.

تأمین ۷۰ درصد از نیازهای صنعت نفت از داخل کشور

وزیر نفت با بیان اینکه هم اکنون ۶۵ تا ۷۰ درصد از نیاز صنعت نفت از طریق شرکت‌های داخلی تأمین می‌شود و ۲۵ تا ۳۰ درصد آن وارداتی است، گفت: کالاهای مورد نیاز صنعت نفت پیش از بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و در حین برگزاری آن به شرکت‌های داخلی اعلام شد و بر این اساس در ایام برگزاری این نمایشگاه تفاهم‌نامه و قرار داد با شرکت‌های دانش بنیان در زمینه‌های مختلف منعقد شد.

اوجی با تأکید بر اینکه در حال حاضر تقریبا شرکت‌های داخلی نیاز صنعت نفت را در زمینه توربوکمپرسورها تأمین می‌کنند، افزود: هم اکنون خوشبختانه برخی شرکت‌ها در بسیاری از حوزه‌ها افزون بر تأمین نیاز بخش داخل به سمت صادرات خدمات فنی و مهندسی رفته‌اند.

وی به دستاوردهای شرکت‌های داخلی در زمینه تولید کاتالیست‌های مورد نیاز صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: هم اکنون علاوه بر این دستاورد ما در بخش تجهیزات پتروشیمی و پالایشی از سوی شرکت‌های دانش بنیان دست یافته‌ایم؛ وزارت نفت باید به گونه‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کند که بخش مهمی از درآمدها ارزی کشور از طریق صدور خدمات فنی و مهندسی باشد.

امضای قراردادهای جدید برای فروش نفت 

وزیر نفت با تأکید بر اینکه از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم صادرات نفت ایران نسبت به قبل خوب شده است، گفت: تا به امروز پول نفت فروخته شده در سررسید های خود وصول شده است؛ هم اکنون بیش از ۸۰ درصد از پول نفت صادر شده به خارج از کشور به صورت ارزی و مابقی به صورت تهاتر با دارو و کالای اساسی انجام می شود.

اوجی تصریح کرد: وزرات نفت از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم توانسته هم زمان با افزایش دریافت پول نفت از مشتریان خود، مشتریان و قرار دادهای جدید فروش نفت خام با سایر کشورها را منعقد کند.

وی به واریز بیش از ۱۲.۵ میلیارد دلار ارز حاصل از فروش محصولات پتروشیمی به سامانه نیما در سال گذشته اشاره کرد و گفت: اگر می خواستیم با روش دولت قبل به سمت فروش نفت برویم، معلوم نبود قیمت ارز چگونه بود.

وصول ۴ میلیارد دلار مطالبات بخش گاز در سال ۱۴۰۰ 

اوجی با بیان این که در سال ۱۴۰۰ بیش از ۴ برابر بیشتر وصول مطالبات نسبت به سال ۱۳۹۹ در بخش صادرات گاز داشته ایم، گفت: پارسال ۴ میلیارد دلار وصول مطالبات در بخش گاز محقق شده است؛ این امر باعث شد در بخش کالاهای اساسی کشور دچار مشکل نشود.

وی با اشاره به مشکلات کشورهای همسایه در زمینه تامین کالاهای اساسی بعد از تحولات روسیه و اوکراین گفت: خوشبختانه با توجه به فروش نفت خوب ما، امروز ذخایر خوبی در زمینه کالاهای اساسی داریم؛ از سوی دیگر با تامین مستمر ارز  توانستیم بازار ارز کشور را نیز کنترل کنیم.

افزایش ظرفیت پالایشی کشور تا ۵ سال آینده

وزیر نفت با تاکید بر این که دولت هیچ برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد، افزود: وزارت نفت با تعدادی از پیمانکاران و کارگاه هایی که توانمندی گاز سوز کردن خودروها را دارند  قرارداد دارد. هم اکنون نیز گاز سوز کردن رایگان خوردورهای عمومی و وانت بارها آغاز شده است.

اوجی تصریح کرد: هر خوردرو گاز سوز برای ما ۱۱ میلیون تومان هزینه در بر دارد و تا پایان  امسال بیش از ۲۰۰ هزار خودرو گاز سوز خواهند شد.

وی درباره ظرفیت پالایشی کشور نیز گفت: در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری در این بخش صورت نگرفته است، اما در دولت سیزدهم، وزارت نفت احداث یک پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای در کنار پالایشگاه ستاره خلیج فارس را برعهده گرفته است که  در قانون بودجه نیز تصویب شد.

وزیر نفت ادامه داد: همچنین ۸ طرح برگزیده پتروپالایشی از قبل برنامه‌ریزی شده است که در دولت فعلی مسائل مربوط به موافقت‌ اصولی، مجوز خوراک و تنفس خوراک آن را حل کردیم. از طرفی در پالایشگاه‌های فعلی طرح‌های ارتقا ظرفیت کیفی و کمی را دنبال می‌کنیم تا ضمن تأمین پایدار سوخت در کشور صادرات محصولات  فراورده‌های نفتی را نیز داشته باشیم.

اوجی با اشاره به انعقاد قرارداد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با یکی از خودروسازهای بزرگ کشور در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی گفت: با حمایت صنعت نفت این شرکت خودرو ساز اقدام به گاز سوز کردن خودرو ها کرده است.

وزیر نفت افزود: به احتمال زیاد امسال یکی از پالایشگاه های ۶۰ هزار بشکه ای میعانات و نفت خام کشور به بهره برداری می رسد و تا ۵ سال آینده ظرفیت پالایشی کشور یک میلیون بشکه افزایش خواهد یافت، همچنین در ماه های اخیر ۸ طرح پترو پالایشی کشور فعال شده که بخش اصلی تامین مالی این پروژه ها از طریق هلدینگ های پتروشیمی، بانک ها و فایننس های خارج انجام خواهد شد.

بهره‌برداری از یک طرح ان‌جی‌ال تا پایان سال

وزیر نفت در پاسخ به پرسشی مبنی بر روند پیشرفت طرح‌های ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ و ۳۲۰۰ و امکان تحقق آنها در سال ۱۴۰۱  افزود: تلاش وزارت نفت بر این است که با برنامه‌ریزی‌ها و نشست‌های مستمری که برای طرح‌های بالادست و پایین دست انجام می‌شود، حداقل یکی از این طرح‌های ان‌جی‌ال تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد.

وی درباره سرمایه‌گذاری در میادین مشترک گفت: یکی از مشکلاتی که در تولید نفت و گاز داشتیم به ویژه در سال گذشته اعلام کردیم، کسری نزدیک به ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز در فصل سرد به دلیل عدم سرمایه‌گذاری در سال‌های پیش بود.

تکمیل ۴۸ پروژه نیمه‌کاره

اوجی با تأکید بر اینکه پروژه‌ها در وزارت نفت  از لحاظ تولید نفت، تولید گاز، ظرفیت پالایشی براساس نیازهای کشور اولویت‌بندی شده‌اند، گفت: خوشبختانه سال گذشته بیش از ۱۶.۵ میلیارد دلار برای ۵۵ پروژه در بخش‌های بالادست، پایین دست، جمع‌آوری گازهای مشعل و بهینه‌سازی مصرف سوخت قرارداد و تفاهم انجام شد.

وزیر نفت ادامه داد: چند هفته گذشته نامه‌ای خدمت جناب آقای رئیسی دادم که تلاش می‌شود ۴۸ پروژه نیمه‌کاره‌ای که سالیان سال در وزارت نفت باقیمانده وبلاتکلیف بود و بالغ بر ۱۳ میلیارد دلار در اینها سرمایه‌گذاری شده انشالله تا پایان امسال با برنامه‌های زمانبندی شده مشخصی تکمیل و به بهره‌برداری برسند.

امسال؛ آغاز ۲۲ پروژه اولویت‌دار

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ نیز بیش از ۲۲ پروژه کلان و اولویت‌دار وزارت نفت در بحث توسعه گاز، نفت، ظرفیت‌های پالایشی و پتروپالایشی و زنجیره صنایع تکمیلی پتروشیمی با سرمایه گذاری بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار آغاز می‌شود ، اظهار کرد: این پروژه‌ها کمک به ظرفیت تولید نفت و گاز و توان صادراتی گاز و فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی خواهد کرد که محصولات پتروشیمی یکی از منابع درآمدی مطلوب کشور است.

اوجی درباره میدان آرش با بیان اینکه این میدان مشترک بین ایران، کویت و عربستان است، تصریح کرد: بنده حدود دو ماه پیش به مدیرعامل شرکت ملی نفت دستور دادم با توجه به اینکه مطالعات جامع و عملیات لرزه‌نگاری این میدان هم انجام شده، سریع برنامه نصب نخستین سکو برای تولیدی کردن و حفاری چاه‌ها در دستور کار قرار گیرد. انشالله با برنامه‌ریزی که شرکت ملی نفت انجام داده است به زودی توسعه این میدان را هم  انجام خواهیم داد.

اولویت در بالادست، توسعه میادین مشترک

وزیر نفت در مورد سایر میادین مشترک توضیح داد: اولویت وزارت نفت در توسعه میادین بالادست، توسعه میادین مشترک است که بسیاری از این میادین مشترک هم به طور کامل توسعه پیدا نکرده‌اند؛ توسعه کامل میادین مشترکی از جمله میادین غرب کارون که میادین بزرگی هم هستند و  از توان و ظرفیت بالایی در تولید نفت برخوردارند، اولویت ما هستند. البته عمده قرارداد این میادین بسته شده است.

وی به جمع‌آوری گازهای مشعل غرب و شرق کارون اشاره کرد و گفت: وزارت نفت سه ماه گذشته فراخوانی داد و نزدیک به ۲۸ قرارداد بالغ بر یک میلیارد دلار درخصوص جمع‌آوری گازهای مشعل به منظور تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی منعقد کرد که خوشبختانه عمده شرکت‌هایی که برای عقد این قرارداد آمدند، شرکت‌های پالایشی و پتروشیمی برای تأمین نیاز خودشان است. از آنجاییکه بعضی از پتروشیمی‌ها زیر ظرفیت کار می‌کنند پس قطعا در بحث سرمایه‌گذاری نیز سبب تسریع اجرای پروژه خواهد شد.

اوجی با اشاره به امتیازهای خوبی که دراین قراردادها در نظر گرفته شده است، افزود: ان‌شالله با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان این دولت تکلیف گازهای مشعل در کشور مشخص می‌شود.

بهره‌مندی ۶۵۰ هزار خانوار از گاز رایگان

وزیر نفت در زمینه آخرین وضعیت گاز محرومان توضیح داد: در بودجه ۱۴۰۱ نیز به گاز رایگان برای خانواده‌های مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام(ره) اشاره شده است. تا به امروز بیش از ۶۵۰ هزار خانوار از این قضیه بهره‌مند شده‌اند و وزارت نفت منتظر دریافت آمار بهزیستی و کمیته امداد امام است. در صورتی که اطلاعات هموطنان دریافت شود، همکاران شرکت ملی گاز خانوارهای جدید را نیز سریع در سامانه صدور قبوض مشترکین تغذیه می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه پس هنوز زیرساخت‌ها برای شناسایی دقیق این خانوارها در نهادهای امدادگر ایجاد نشده است، گفت: هرتعداد خانوار که به وزارت نفت معرفی شوند در همان ماه وارد سیستم می‌شوند و وزارت نفت در این زمینه آمادگی کامل را دارد.

۱۲ هزار میلیارد تومان در حوزه مسئولیت اجتماعی

اوجی با اشاره به اینکه از شروع دولت سیزدهم تا به امروز بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان کمک در حوزه مسئولیت اجتماعی داشته‌ایم، افزود: وزارت نفت در تمامی استان‌ها تقبل کرده است لوله‌کشی داخل منازل تعدادی از خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام و بهزیستی را توسط هم شرکت ملی گاز انجام دهد.

وزیر نفت درباره برنامه وزارت برای حذف رانت در فروش فرآورده‌ها، گفت: تمامی فرآورده‌های نفتی در بازار بورس عرضه می‌شود که خود کمک بزرگی در زمینه جلوگیری از قاچاق و تخلفاتی که در این زمینه انجام می‌شد، می‌کند.

وی ادامه داد: مجلس سال گذشته نزدیک به میزان ۱۵ هزار میلیارد تومان به وزارت نفت مجوز داد که از قِبل تهاتر نفت با خود شرکت‌های پالایشی، وکیوم باتوم را در اختیار وزارت راه و یک سری از سازمان‌هایی که در خصوص احداث جاده و بزرگراه‌ها فعالیت می‌کنند، قرار دهد.

اوجی در این رابطه افزود: در همان ماه‌های نخست آغاز به کار دولت، تمامی حواله‌ها صادر و بخشی از این ظرفیت استفاده شد و بخشی باقی ماند.

قیمت ثابت برای وکیوم باتوم

وزیر نفت به افزایش قیمت وکیوم باتوم در بورس اشاره و اظهار کرد: بنابراین آن را از بورس خارج کردیم و قیمت ثابت هر تن ۷.۵ میلون تومان برای آن مشخص شد که امسال هم همین قیمت در نظر گرفته شده است.

به گفته وی، خوشبختانه مقداری که از سال گذشته باقی مانده بود نیز به امسال منتقل شد. یعنی امسال علاوه بر این که وزارت نفت مکلف به در اختیار گذاشتن ۱۹ هزار میلیارد تومان وکیوم باتوم به کارخانه‌های آسفالت‌سازی و نهادها است، نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان هم از سال گذشته به ظرفیت امسال اضافه شده است. وزارت نفت این آمادگی را دارد که به کمک نهادهای نظارتی این موضوع را کنترل کند.

وزیر نفت درباره اینکه طبق بند ک تبصره ۱۵ قانون بودجه امسال، وزارت نفت مکلف است ظرف مدت زمان مشخصی بعد از ابلاغ قانون بودجه، تعرفه گاز مشترکان پرمصرف را به صورت غیریارانه‌ای محاسبه کند و آیا پیشنهادی ارائه کرده‌ است، افزود: از سال ۹۶ تا آذر ۱۴۰۰ هیچگونه افزایشی در تعرفه مشترکان پرمصرف در دولت پیشین انجام نشده بود.

تعرفه گاز مشترکان پرمصرف؛ غیریارانه‌ای

اوجی با اشاره به اینکه خوشبختانه یکی از اقدام‌های دولت سیزدهم افزایش تعرفه برای مشترکین پرمصرف گاز بود که پارسال در آذرماه رقم خورد، ادامه داد: گام اول به این شکل برداشته شد که هیچگونه تغییری در قیمت سه پله نخست که تقریبا ۷۵ درصد مشترکین ما بودند و بیش از ۵۰ درصد مصرف را داشتند، صورت نگرفت.

وزیر نفت با بیان اینکه در بحث تعرفه‌های گاز ۱۲ پله تعریف شده است، اظهار کرد: از پله ۴ تا پله ۱۲ مشترکین پرمصرف هستند. با برنامه‌ریزی که انجام و در دولت نیز مصوب شد، هر پله نسبت به پله قبل ۴۰ درصد افزایش می‌یابد یعنی سه پله نخست که ۷۵ درصد مشترکین ما هستند هیچگونه افزایش قیمتی نداشتند. ولی از پله ۴ که شروع مشترکین پرمصرف است، افزایش نرخ‌ها انجام شد ولی پارسال به دلیل اینکه نمی‌خواستیم تکانه‌های اقتصادی اتفاق بیفتد بخشی را گذاشتیم در سال ۱۴۰۱ اجرا شود.

وی با اشاره به اینکه مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ مصوب کرده است  قیمت گاز برای مشترکین پرمصرف باید بدون یارانه باشد، تصریح کرد: کارشناسان ما در حال بررسی این موضوع هستند که پس از نهایی شدن به دولت ارائه خواهد شد. ان‌شالله افزایش قیمت ابزاری برای کنترل شدت مصرف انرژی و بهینه مصرف کردن گاز برای مشترکان باشد.

اوجی اضافه کرد: فکر می‌کنم این آیین نامه طی یکی دوماه آینده به دولت ارائه شود.

افزایش روزانه ۴۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز

وزیر نفت درباره برنامه‌ریزی وزارت نفت برای سپری شدن زمستان امسال بدون هیچگونه مشکلی اظهار کرد: همانطور که گفتم، از آنجا که در حوزه های تولید نفت، گاز، ظرفیت پالایشی در چند سال گذشته سرمایه‌گذاری نشده است، اولویت وزارت نفت در قراردادهایی که منعقد کرده است برای افزایش تولید گاز است.

وی به طرح‌ها و پروژه‌هایی در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: تکمیل فازهای پارس جنوبی و یک بخشی از فاز ۱۱ پارس جنوبی که امسال به بهره‌برداری خواهد رسید، از این جمله این طرح ها هستند.

اوجی با اشاره به اینکه همکارانم در شرکت ملی نفت ایران قول داده‌اند تا پایان امسال ۴۰ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه خواهد شد، گفت: توسعه میادین جدید گازی و تکمیل توسعه میادین مشترک گازی از برنامه‌های وزارت نفت است که البته زمان‌بر است.

وزیر نفت تأکید کرد: افزایش تولید از سال ۱۴۰۱ در دستور کار وزارت نفت است که با تمهیداتی که صورت گرفته و طرح‌هایی که در شرکت ملی نفت ایران اولویت‌بندی شده است، پیش بینی می‌شود امسال ۴۰ میلیون مترمکعب به حجم تولید گاز کشور اضافه شود.

وی ادامه داد: با جمع‌آوری گازهای مشعل هم کمک به تأمین خوراک صنایع از جمله پتروشیمی می‌شود که خودشان هم به کمک آمدند و امیدواریم در دو سال آتی دیگر محدودیت در تأمین خوراک صنایع در فصل سرد سال نداشته باشیم.

شناسایی مشتریان جدید نفت 
وزیر نفت در تشریح سفر خود به کشورهای آمریکای لاتین گفت: با شروع دولت مردمی سیزدهم، در موضوع شناسایی مشتریان جدید، بازارهای جدید و ظرفیت‌های جدید بخشی از نگاه‌ها به کشورهای آمریکای لاتین بود. مجموع کشورهای آمریکای لاتین بیش از ۲۰ درصد ذخایر نفتی جهان را در اختیار دارند؛ ونزوئلا به تنهایی شاید بزرگترین میدان‌ها و بزرگترین پالایشگاه‌های نفتی جهان را دارد.
اوجی ادامه داد: با شروع دولت، در وزارت نفت موضوع صادرات به آمریکای لاتین را دنبال کردیم که شامل صادرات نفت، فرآورده‌های نفتی، میعانات گازی و محصولات پتروشیمی می‌شد. در این زمینه بازارهای خوبی شناسایی کردیم که منجر به قراردادهای خوبی شد.
وی با اشاره گزارش‌های خبری در شروع دولت سیزدهم مبنی بر ذخیره ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب و مخازن خشکی و دریا گفت: خوشبختانه با شناسایی بازارها در کشورهای آمریکای لاتین، توان ظرفیت صادرات بهبود پیدا کرد و در صادرات فرآورده‌های نفتی، محصولات پتروشیمی جلو افتادیم، بخشی نیز تهاتر با غلات اعم از ذرت صورت گرفت چراکه عمده کشورهای آمریکای لاتین از نظر بارش حجم بسیار خوب و زمین‌های حاصلخیزی دارند و محصولات کشاورزی خوبی برداشت می‌کنند.


همکاری متعدد با کشورهای آمریکای لاتین 

وزیر نفت با اشاره به حضور تیم قوی در سفر به آمریکای لاتین توضیح داد: خوشبختانه در سفر اخیر دوستان از هیئت دولت و سه تن از معاونین وزیر جهاد کشاورزی، رئیس و عضو کمیسیون انرژی حضور داشتند و بر این اساس حمایت دولت و مجلس را داشتیم که منجر به تفاهم‌های خوبی نیز در زمینه کشاورزی شد.

اوجی در تشریح تنوع توافق‌های صورت گرفته با کشورهای آمریکای لاتین گفت: شروع همکاری ما با آمریکای لاتین با صدور نفت، میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی بود و بعد در همین مسیر به موازات شناسایی ظرفیت پالایشگاه‌های این کشورها، توسعه میدان‌های نفت و گاز و صدور خدمات فنی و مهندسی در دستور کار قرار گرفت.
وی به ساخت پالایشگاه به‌عنوان یکی از برنامه‌های دیرین وزارت نفت اشاره کرد و افزود: در این سفر از بخش‌های مختلف تیم‌های کارشناسی و فنی اعزام کردیم و ظرفیت‌ها شناسایی شد؛ در وزارت نفت همواره یکی از بحث‌ها از سالیان دور این بود که پالایشگاه فراسرزمینی داشته باشیم و خوشبختانه در این سفر یکی از دستآوردهای خیلی خوب عقد قرارداد در زمینه استفاده از ظرفیت پالایشگاه‌های نفتی این کشورها بود.


قراردادهای برد – برد در آمریکای لاتین 

وزیر نفت درباره وضعیت پالایشگاه‌های مورد بحث توضیح داد: خیلی از این پالایشگاه‌ها به دلیل تحریم، دچار مشکل بودند و کارشناسان خارجی این پالایشگاه‌ها را ترک کرده بودند و در بهره‌برداری، تعمیرات و اورهال این پالایشگاه‌ها مشکل ایجاد  شده بود و از آن زمان با ظرفیت اسمی کار نمی‌کنند.
اوجی درباره اقدام وزارت نفت ایران برای این پالایشگاه‌ها گفت: ما از مجموعه توان وزارت نفت و شرکت‌های تابعه و توانمندی پیمانکاران، سازندگان داخلی استفاده کردیم.
وی افزود: در نمایشگاه نیز شاهد این استعداد بودیم، آمادگی برای صدور خدمات فنی و مهندسی به اروپا و نیز به آمریکای لاتین کاملا محیا است و به جرأت در این سفر نیز عیان بود که منجر به قراردادهای برد – برد نیز در بحث توسعه میدان‌های نفت، گازی، بازسازی و اورهال پالایشگاه‌ها شد.


هیچ تولیدی روی زمین نماند

وزیر نفت درباره فعالیت در این پالایشگاهها بیان کرد: در این پالایشگاه‌ها، با صادرات نفت‌خام سنگین که مشتری کمتری دارد، نفت ما می‌تواند با نفت فوق سنگین آنها ترکیب شود، صادرات فرآورده‌های نفتی، میعانات گازی، محصولات پتروشیمی نیز در همین حین دنبال می‌شود از طرفی با صادرات خدمات فنی و مهندسی پالایشگاه آنها نیز می‌تواند با یک تغییر ساده یا یک تعمیرات اولیه به ظرفیت اسمی بازگردد که برای اینکار ما متخصصین و ادوات و تجهیزات مورد نیاز را نیز داریم؛ ضمن آنکه توسعه میدان‌های نفتی و گازی این کشورها با ظرفیت پیمانکاران و سازندگان داخلی دنبال می‌شود.
اوجی درباره تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور در تعامل با این کشورها گفت: با صادرات فرآورده‌های نفتی، میعانات گازی یا محصولات پتروشیمی بخشی از هزینه‌ها با کالاهای اساسی از جمله ذرت که جزو غلات است، روغن و شکر تهاتر شد و در واقع  به تأمین کالاهای مورد نیاز کشور با شناسایی همین بازارها کمک کردیم.
وی این اقدام‌ها را ابتکاری ساده اما راهبردی برشمرد و افزود: در دولت سیزدهم بازاری که در غرب به آن بها داده نمی‌شد، مورد توجه قرار گرفت البته بازارهای دیگری هم هست که به آنها اشاره نمی‌کنم و این ابتکار الحمدلله منجر به صادرات خوب نفت، فرآورده‌های نفتی، میعانات گازی و محصولات پتروشیمی شد و هیچ تولیدی روی زمین نماند.


قول می‌دهم تا یکسال آینده به ظرفیت کامل صادراتی برسیم 

وزیر نفت با بیان اینکه قول می‌دهم با برنامه‌ریزی وزارت نفت تا یک سال آینده به ظرفیت کامل صادراتی خود برسیم، تصریح کرد: با این اقدام‌ها هم نیاز انرژی کشور مقصد تأمین می‌شود که بازار خوبی برای تولید ما است و از طرفی جلوگیری از خام فروشی می‌شود.
اوجی در پاسخ به‌اینکه چرا تولید کشور نباید در خود کشور به ارزش افزوده تبدیل شود، توضیح داد: زمانی تولیدات در پالایشگاه داخل ارزش افزوده می‌گیرد که ارزش بالایی هم دارد و جلوگیری از خام فروشی می‌شود، اما گاهی از ظرفیت پالایشگاه فراسرزمینی استفاده می‌شود.
وی ادامه داد:  باید توجه داشت که هم اکنون ساخت یک پالایشگاه با ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه حداقل سه میلیارد دلار هزینه دارد، اما به قول همکاران، چنین ظرفیتی یک اسب زین شده است که در نقاط مختلف دنیا وجود دارد و ما می‌توانیم با متخصصین و سازندگانمان این پالایشگاه‌ها را اورهال، بازسازی و نوسازی کنیم تا به ظرفیت اسمی برسد و حتی ظرفیت آنها را افزایش دهیم و از این ظرفیت برای خودمان استفاده کنیم.


عمل به وعده برای ایثارگران

اوجی درباره تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر و خانواده‌های آنها در وزارت نفت گفت: وزارت نفت در سال ۱۴۰۰ معادل کل دستگاه‌های دولتی نسبت به تبدیل وضعیت ایثارگران به تعهدات خود پایبند بود و بر اساس بودجه ۱۴۰۰ عمل کرد، در سال ۱۴۰۱ نیز هر تعهدی در این زمینه باشد، انجام می‌شود.
وی با اشاره به نامه ۲۲۶ نماینده مجلس شورای اسلامی برای قدردانی از خدمات وزارت نفت در تأمین سوخت زمستانی و افزایش صادرات و دیپلماسی قوی انرژی گفت: من هم به نوبه خود از همکارانم در حوزه‌های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی قدردانی می‌کنم و باید بدانیم که بهترین متخصصان و نخبگان را در وزارت نفت داریم و با وجود آنها آینده درخشانی پیش روی ماست.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

رقم قرارداد بازیکنان استقلال و پرسپولیس فاش شد

رقم قرارداد بازیکنان استقلال و پرسپولیس فاش شد

پست اینستاگرامی همسر لوکادیا درباره حجاب!/عکس

پست اینستاگرامی همسر لوکادیا درباره حجاب!/عکس

درآمد شغل‌های مختلف در کشور‌های مختلف

درآمد شغل‌های مختلف در کشور‌های مختلف

عذرخواهی آکادمی اسکار به‌خاطر توهین به یک بازیگر پس از ۵۰ سال

عذرخواهی آکادمی اسکار به‌خاطر توهین به یک بازیگر پس از ۵۰ سال

قاتل: پدرم را با چکش کشتم، چون جاسوس آمریکا و انگلیس بود

قاتل: پدرم را با چکش کشتم، چون جاسوس آمریکا و انگلیس بود

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: آبرسانی سیار در برخی از مناطق شهرکرد

تصاویر: آبرسانی سیار در برخی از مناطق شهرکرد

۲/۴
تصاویر: جشنواره بین المللی سالانه بالون بریستول

تصاویر: جشنواره بین المللی سالانه بالون بریستول

۳/۴
تصاویر: گرداندن اراذل و اوباش خطرناک تهران

تصاویر: گرداندن اراذل و اوباش خطرناک تهران

۴/۴
تصاویر: نفس‌های آخر دریاچه ارومیه

تصاویر: نفس‌های آخر دریاچه ارومیه

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / جدال لفظی رئیس راهور تهران با مجری تلویزیون

تماشا کنید: قالیباف، حداد می شود؟ / نخستین رویارویی قالیباف و دولت؛ چه بر سر رئیس مجلس خواهد آمد؟

ویدیو / از تجارت خون چه می‌دانید؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / افشاگری رئیس پلیس راهور در خصوص تخلفات عجیب در برخی مراکز معاینه فنی‌ با سیخ کباب!

ویدیو / حال و هوای خانه مرحوم ابتهاج پیش از ورود پیکرش به ایران

ویدیو / خوشحالی جالب دختران والیبال ایران در رختکن پس از شکستن طلسم ۵۶ ساله

ویدیو / درگیری سرمربیان چلسی و تاتنهام پس از پایان شهرآورد لندن

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

مجلس به شورای عالی انقلاب فرهنگی: اگر مصوبه کنکور را لغو نکنید، طرح جدید تصویب می‌کنیم

الکس به اعدام محکوم شد

ویدیو / تصویری جدید از بی‌احترامی مهماندار هواپیمای قشم ایر به مسافر

سقوط بخشی از سقف هواپیما روی سر مسافران پرواز تهران-تبریز

اتحادیه اروپا پاسخ ایران درمورد پیش نویس توافق احیای برجام را دریافت کرد / تهران چه گفته؟ / یک منبع ایرانی: انتظار است تا ۲ روز آینده جواب طرف مقابل را دریافت کنیم

عباس عبدی: آخرالزمان سیاست؛ سلام نواصول‌گرایان به برجام / فقط چند روز کافی بود تا مدیر مسئول کیهان نیز به برجام سلام دهد

جزییات جدید از پیشنهاد دولت برای افزایش حقوق / چه کسانی مشمول این افزایش می‌شوند؟

امیرعبداللهیان: تا ۱۲ امشب، آخرین جمع‌بندی خود را به اتحادیه اروپا ارائه می کنیم / اگر آمریکا انعطاف نشان ندهد باید بیشتر گفت‌وگو کنیم / حتی اگر فردا برجام به نتیجه رسید و تحریم‌های ثانویه برداشته شود، تحریم‌های اولیه همچنان پابرجا خواهد ماند / امروز مردم از ما نتیجه می‌خواهند؛ می‌گویند به اندازه کافی مذاکره کردید و حرف زدید

وصیت ابتهاج: پیکرم را زیر درخت ارغوانم به خاک بسپارید

خاطره‌ی عجیب هوشنگ ابتهاج: آن مرد گفت در ۹۴ سالگی می‌میری!

تماشا کنید: نردبان سفارت / ۱۱ سال پس از حمله به سفارت انگلیس، حمله کنندگان چه پست هایی گرفته اند؟

چرا ارمنستان تا این حد به ایران نزدیک است؟

فیلمی از لحظه حمله به سلمان رشدی

چرا نصف بیشتر کنکوری‌های مجاز، انتخاب رشته نمی‌کنند؟

هوشنگ ابتهاج (سایه) درگذشت

مجلس به شورای عالی انقلاب فرهنگی: اگر مصوبه کنکور را لغو نکنید، طرح جدید تصویب می‌کنیم

وصیت ابتهاج: پیکرم را زیر درخت ارغوانم به خاک بسپارید

خاطرات حسن روحانی، شماره ۱۰۸: با لباس نظامی درب خانه‌ی آیت الله خامنه‌ای را زدم؛ گفتند آمده اید آقا را ببرید؟

خاطره‌ی عجیب هوشنگ ابتهاج: آن مرد گفت در ۹۴ سالگی می‌میری!

تماشا کنید: نردبان سفارت / ۱۱ سال پس از حمله به سفارت انگلیس، حمله کنندگان چه پست هایی گرفته اند؟

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۸ مرداد ۱۳۷۸: آنچه ملک عبدالله گفت و به مذاق بعضی خوش نیامد

مسیر آب در امامزاده داوود به طور قطع دستکاری شده بود / توپوگرافی این مسیر به گونه‌ای است که نباید با بارش‌های ۲۰ تا ۳۰ میلیمتری چنین حادثه‌ای رخ دهد

ویدیو / سه ماه زندگی پرنده‌ای کوچک در موهای یک زن

ویدیو / نشستن یک زن جوان روی کاپوت ماشین در حال حرکت در چالوس

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

سیلی «ویل اسمیت» به صورت مجری اسکار به خاطر شوخی با همسرش / تصویر واکنش حاضران در سالن / گریه و عذرخواهی اسمیت پس از دریافت جایزه: عشق موجب می‌شود کارهای دیوانه‌واری انجام دهیم؛ وقتی در اوج هستی، شیطان دقیقا همان موقع سراغت می‌آید +عکس و ویدیو

درگذشت ناگهانی بازیگر مشهور سینمای ایران/ علت فوت به روایت خبرگزاری قوه قضاییه: خودکشی

صوت / اظهارات شهره (مازیار) لرستانی درباره تغییر جنسیتش: عرفا و شرعا دیگر زن نیستم

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
معرفی ۱۷ اژدهایی که در سریال «خاندان اژدها» خواهیم دید؛ از «کاراکسس» تا «سانفایر»

معرفی ۱۷ اژدهایی که در سریال «خاندان اژدها» خواهیم دید؛ از «کاراکسس» تا «سانفایر»

کشف ردپاهای ۱۲ هزارساله متعلق به عصر یخبندان در صحرای یوتای آمریکا

کشف ردپاهای ۱۲ هزارساله متعلق به عصر یخبندان در صحرای یوتای آمریکا

جانی دپ بعد از ۲۵ سال فیلم می‌سازد / آل پاچینو و یک ایرانی در مقام تهیه کننده

جانی دپ بعد از ۲۵ سال فیلم می‌سازد / آل پاچینو و یک ایرانی در مقام تهیه کننده

تحول در پیوند اعضا؛ تغییر گروه‌خونی کلیه‌های اهدایی امکان پذیر شد

تحول در پیوند اعضا؛ تغییر گروه‌خونی کلیه‌های اهدایی امکان پذیر شد

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

شمخانی: توافق یا حتی عدم توافق تامین کننده منافع ملت ایران است

همسر بایدن هم به کرونا مبتلا شد

رویترز: اگر تهران و واشنگتن پیشنهاد نهایی اتحادیه اروپا را نپذیرند، احتمالا هیچ کدام مرگ توافق را اعلام نکنند

سی‌ان‌ان: ایران خواستار دریافت غرامت در صورت خروج آمریکا از برجام شده است

بلغارستان پس از برخورد فیزیکی با ده مسافر ایرانی و ممنوعیت ۵ ساله ورود به اروپا آن ها را دیپورت کرد

وزارت خارجه آمریکا: در حال بررسی پیشنهادات ایران هستیم

شناسایی اولین مورد آبله میمونی در کشور

فیفا پیراهن تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی را تایید کرد

روسیه از مدل ایستگاه فضایی جدید خود رونمایی کرد

رویترز: اگر تهران و واشنگتن پیشنهاد نهایی اتحادیه اروپا را نپذیرند، احتمالا هیچ کدام مرگ توافق را اعلام نکنند

وزارت خارجه آمریکا: در حال بررسی پیشنهادات ایران هستیم

حذف رشته موسیقی برای دختران دانش‌آموز در شیراز؟ / واکنش آموزش و پرورش فارس: مشکل ثبت نام به دلیل ابلاغ نشدن دستورالعمل بود

از ممنوع‌التصویری رؤسای جمهور رسیدیم به ممنوع التصویری مجری و فوتبالیست!

پدر علم ژنتیک ایران: از قرار معلوم غربالگری و سقط جنین شرطی و قانونی" با چراغ خاموش" مسیر خود را طی کرده / اگر یکی از افراد سهیم در این دستورالعمل غیر علمی یک یا دو بچه معلول داشتند، هرگز چنین افاضاتی نمی‌فرمودند / گفته شده که غربالگری موجب نگرانی (چند روزه) مادران می‌شود اگر با خانواده‌های دارای کودک معلول گفتگو می‌شد، معنی "عسر و حرج" را می فهمیدید

آخرین آمار کرونا در ایران، ۲۵ مرداد ۱۴۰۱: فوت ۷۸ نفر در شبانه روز گذشته / شناسایی ۵۹۷۲ بیمار جدید کرونایی

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۵ مرداد ۱۴۰۱

قیمت دلار در صرافی‌های بانکی، امروز ۲۵ مرداد ۱۴۰۱

جانمایی یک کتیبه تاریخی در دستشویی

اتهامات تاج‌زاده از زبان سخنگوی قوه قضاییه: تشویش اذهان عمومی و تبلیغ علیه نظام

سخنگوی قوه قضاییه: پرونده هواپیمای اوکراینی در روزهای آینده به دادگاه اعاده می‌شود / این پرونده به خاطر نقص تحقیقات به دادسرا ارسال شده بود؛ دادسرا در راستای رفع نقص اقداماتی انجام داده است

سخنگوی قوه قضاییه: اتهام فرد سوئدی بازداشت شده جاسوسی است اما ممکن است عناوین اتهامی دیگری هم اضافه شود

سخنگوی قوه قضائیه: میلاد حاتمی در بازداشت است / در این پرونده، ۲۲ متهم مطرح بودند؛ سایر متهمان با وثیقه آزاد هستند

وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ / تردد روان در جاده‌ها به جز ۴ جاده / مسیر «امام‌زاده داوود» همچنان بسته است

سخنگوی دولت: برای رتبه بندی معلمان، مبالغی به صورت علی الحساب پرداخت خواهد شد

الکس به اعدام محکوم شد

سخنگوی قوه قضاییه: سرنخ‌های خوب و قوی از اموال بابک زنجانی به دست آمده

کوثری درباره دیپلمات های بازداشتی: کار آنها در نمونه برداری از خاک ایران، قطعا جاسوسی است / دنبال این هستند که یک آتو از ما پیدا کنند / اگر این‌ها بخواهند مذاکرات را طولانی کنند، قدرت سانتریفیوژهای خودمان را به ۱۹۰ هزار سو می‌رسانیم / ما کار خودمان را پیش می‌بریم؛ آن‌ها باید دنبال ما بدوند تا ببینند می‌رسند یا نه

وضعیت آب و هوا، امروز ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ / رگبار و رعد وبرق در جنوب کشور/ خیزش گرد و خاک در شرق

توضیح شرکت ارتباطات زیرساخت درباره اختلال در دسترسی به اینستاگرام در روز گذشته: به خاطر اختلال برخی از لینک‌های ارتباطی شمالی کشور از مبدا کشورهای همسایه بود

سخنگوی دولت: افزایش حقوق، تا پایان ماه آینده نهایی خواهد شد

دریادار سیاری: از سال ۸۷ تاکنون ۲۵۰ یا ۲۶۰ کشتی مورد تهاجم را نجات داده‌ایم

اردشیر مطهری، نماینده مجلس: هیچ محکومیت تعریزی برای من صادر نشده / حبس تعلیقی، اثر موثری ندارد؛ همین حکم نیز در دیوان عالی در حال بررسی است

کیهان: اگر انرژی هسته‌ای را فقط برای تأمین برق کشور هم در نظر بگیریم، این همه هزینه ارزشش را داشته است

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: پاسخ خود را به صورت محرمانه به هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا خواهیم داد / تنها راه احیای برجام این است که تهران مطالبات فرعی را کنار بگذارد

ترامپ: اف‌بی‌آی گذرنامه‌ام را ضبط کرده است

درآمد ٩٩ درصدی هندی‌ها در مقابل درآمد یک درصد ایرانی‌ها در بندر چابهار

مفقودی شش ایرانی در انفجار مرکز خرید ایروان / سفارت ایران: سرنوشت این ۶ نفر نامعلوم است؛ پیگیر موضوع هستیم

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
وبگردی

قاتل: پدرم را با چکش کشتم، چون جاسوس آمریکا و انگلیس بود

سریال نرگس آبیار مجوز گرفت/ روایت جنایت‌های استعمارگران در دوران پهلوی

عذرخواهی آکادمی اسکار به‌خاطر توهین به یک بازیگر پس از ۵۰ سال

درآمد شغل‌های مختلف در کشور‌های مختلف

پست اینستاگرامی همسر لوکادیا درباره حجاب!/عکس

رقم قرارداد بازیکنان استقلال و پرسپولیس فاش شد

جنایت هولناک در مشهد: قاتل از روی دیوار به داخل خانه پرید و زن جوان را در مقابل ۳ فرزندش با گلوله کشت

قتل دوست قدیمی با شلیک 4 گلوله به خاطر ارتباط با یک دختر

فیلم «عروس» سینمای ایران را متحول کرد

قایدی: برگشتم تا محبت هواداران استقلال را جبران کنم

دعوای جدی پیکه و شکیرا در دادگاه

استوری عجیب کونته علیه توخل پس از درگیری جنجالی/عکس

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۶۷۷۰۱۰
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۰۹ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱
اقتصاد >> داخلی
پ

وزیر نفت: یارانه گاز مشترکان پرمصرف‌ به زودی حذف می‌شود

جواد اوجی وزیر نفت درباره اینکه طبق بند ک تبصره ۱۵ قانون بودجه امسال، وزارت نفت مکلف است ظرف مدت زمان مشخصی بعد از ابلاغ قانون بودجه، تعرفه گاز مشترکان پرمصرف را به صورت غیریارانه‌ای محاسبه کند و آیا پیشنهادی ارائه کرده‌ است، افزود: از سال ۹۶ تا آذر ۱۴۰۰ هیچگونه افزایشی در تعرفه مشترکان پرمصرف در دولت پیشین انجام نشده بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شانا: وزیر نفت با تبیین مهمترین اقدام‌های وزارت نفت در دولت سیزدهم و با مثبت ارزیابی کردن فروش نفت عنوان کرد: بیش از ۸۰ درصد از پول نفت صادر شده به خارج از کشور به صورت ارزی و مابقی به صورت تهاتر با دارو و کالای اساسی انجام می شود.

جواد اوجی شامگاه چهارشنبه ( ۲۸ اردیبهشت‌ماه) در گفت‌وگو با برنامه «صف اول» شبکه خبر با بیان اینکه بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی یکی از معتبرترین نمایشگاه‌های نفت و گاز در جهان است، گفت: در این نمایشگاه بیش از هزار و ۲۰۰ شرکت معتبر داخلی و خارجی حضور داشتند و در طول برگزاری این نمایشگاه مقام‌های بلند پایه کشورمان همچون رئیس جمهوری، رئیس قوه مقننه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بسیاری از فعالان عرصه بین‌المللی از دستاوردهای عرضه شده در نمایشگاه بازدید کردند.

وی با بیان اینکه یک سالن مجزا برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اختصاص داده شد و تا حد امکان از آنها حمایت‌های لازم صورت گرفت؛ به عنوان مثال هزینه غرفه‌های آنها رایگان محاسبه شد، تصریح کرد: در این بخش از نمایشگاه‌های شرکت‌های خوبی در بخش‌های مختلف همچون بهینه‌سازی مصرف سوخت، افزایش بازدهی چاه‌های نفت و تأمین کالاهای وارداتی حضور داشتند که نظر هر بازدیدکننده‌ای را به خود جلب می کرد.

تأمین ۷۰ درصد از نیازهای صنعت نفت از داخل کشور

وزیر نفت با بیان اینکه هم اکنون ۶۵ تا ۷۰ درصد از نیاز صنعت نفت از طریق شرکت‌های داخلی تأمین می‌شود و ۲۵ تا ۳۰ درصد آن وارداتی است، گفت: کالاهای مورد نیاز صنعت نفت پیش از بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و در حین برگزاری آن به شرکت‌های داخلی اعلام شد و بر این اساس در ایام برگزاری این نمایشگاه تفاهم‌نامه و قرار داد با شرکت‌های دانش بنیان در زمینه‌های مختلف منعقد شد.

اوجی با تأکید بر اینکه در حال حاضر تقریبا شرکت‌های داخلی نیاز صنعت نفت را در زمینه توربوکمپرسورها تأمین می‌کنند، افزود: هم اکنون خوشبختانه برخی شرکت‌ها در بسیاری از حوزه‌ها افزون بر تأمین نیاز بخش داخل به سمت صادرات خدمات فنی و مهندسی رفته‌اند.

وی به دستاوردهای شرکت‌های داخلی در زمینه تولید کاتالیست‌های مورد نیاز صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: هم اکنون علاوه بر این دستاورد ما در بخش تجهیزات پتروشیمی و پالایشی از سوی شرکت‌های دانش بنیان دست یافته‌ایم؛ وزارت نفت باید به گونه‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کند که بخش مهمی از درآمدها ارزی کشور از طریق صدور خدمات فنی و مهندسی باشد.

امضای قراردادهای جدید برای فروش نفت 

وزیر نفت با تأکید بر اینکه از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم صادرات نفت ایران نسبت به قبل خوب شده است، گفت: تا به امروز پول نفت فروخته شده در سررسید های خود وصول شده است؛ هم اکنون بیش از ۸۰ درصد از پول نفت صادر شده به خارج از کشور به صورت ارزی و مابقی به صورت تهاتر با دارو و کالای اساسی انجام می شود.

اوجی تصریح کرد: وزرات نفت از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم توانسته هم زمان با افزایش دریافت پول نفت از مشتریان خود، مشتریان و قرار دادهای جدید فروش نفت خام با سایر کشورها را منعقد کند.

وی به واریز بیش از ۱۲.۵ میلیارد دلار ارز حاصل از فروش محصولات پتروشیمی به سامانه نیما در سال گذشته اشاره کرد و گفت: اگر می خواستیم با روش دولت قبل به سمت فروش نفت برویم، معلوم نبود قیمت ارز چگونه بود.

وصول ۴ میلیارد دلار مطالبات بخش گاز در سال ۱۴۰۰ 

اوجی با بیان این که در سال ۱۴۰۰ بیش از ۴ برابر بیشتر وصول مطالبات نسبت به سال ۱۳۹۹ در بخش صادرات گاز داشته ایم، گفت: پارسال ۴ میلیارد دلار وصول مطالبات در بخش گاز محقق شده است؛ این امر باعث شد در بخش کالاهای اساسی کشور دچار مشکل نشود.

وی با اشاره به مشکلات کشورهای همسایه در زمینه تامین کالاهای اساسی بعد از تحولات روسیه و اوکراین گفت: خوشبختانه با توجه به فروش نفت خوب ما، امروز ذخایر خوبی در زمینه کالاهای اساسی داریم؛ از سوی دیگر با تامین مستمر ارز  توانستیم بازار ارز کشور را نیز کنترل کنیم.

افزایش ظرفیت پالایشی کشور تا ۵ سال آینده

وزیر نفت با تاکید بر این که دولت هیچ برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد، افزود: وزارت نفت با تعدادی از پیمانکاران و کارگاه هایی که توانمندی گاز سوز کردن خودروها را دارند  قرارداد دارد. هم اکنون نیز گاز سوز کردن رایگان خوردورهای عمومی و وانت بارها آغاز شده است.

اوجی تصریح کرد: هر خوردرو گاز سوز برای ما ۱۱ میلیون تومان هزینه در بر دارد و تا پایان  امسال بیش از ۲۰۰ هزار خودرو گاز سوز خواهند شد.

وی درباره ظرفیت پالایشی کشور نیز گفت: در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری در این بخش صورت نگرفته است، اما در دولت سیزدهم، وزارت نفت احداث یک پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای در کنار پالایشگاه ستاره خلیج فارس را برعهده گرفته است که  در قانون بودجه نیز تصویب شد.

وزیر نفت ادامه داد: همچنین ۸ طرح برگزیده پتروپالایشی از قبل برنامه‌ریزی شده است که در دولت فعلی مسائل مربوط به موافقت‌ اصولی، مجوز خوراک و تنفس خوراک آن را حل کردیم. از طرفی در پالایشگاه‌های فعلی طرح‌های ارتقا ظرفیت کیفی و کمی را دنبال می‌کنیم تا ضمن تأمین پایدار سوخت در کشور صادرات محصولات  فراورده‌های نفتی را نیز داشته باشیم.

اوجی با اشاره به انعقاد قرارداد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با یکی از خودروسازهای بزرگ کشور در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی گفت: با حمایت صنعت نفت این شرکت خودرو ساز اقدام به گاز سوز کردن خودرو ها کرده است.

وزیر نفت افزود: به احتمال زیاد امسال یکی از پالایشگاه های ۶۰ هزار بشکه ای میعانات و نفت خام کشور به بهره برداری می رسد و تا ۵ سال آینده ظرفیت پالایشی کشور یک میلیون بشکه افزایش خواهد یافت، همچنین در ماه های اخیر ۸ طرح پترو پالایشی کشور فعال شده که بخش اصلی تامین مالی این پروژه ها از طریق هلدینگ های پتروشیمی، بانک ها و فایننس های خارج انجام خواهد شد.

بهره‌برداری از یک طرح ان‌جی‌ال تا پایان سال

وزیر نفت در پاسخ به پرسشی مبنی بر روند پیشرفت طرح‌های ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ و ۳۲۰۰ و امکان تحقق آنها در سال ۱۴۰۱  افزود: تلاش وزارت نفت بر این است که با برنامه‌ریزی‌ها و نشست‌های مستمری که برای طرح‌های بالادست و پایین دست انجام می‌شود، حداقل یکی از این طرح‌های ان‌جی‌ال تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد.

وی درباره سرمایه‌گذاری در میادین مشترک گفت: یکی از مشکلاتی که در تولید نفت و گاز داشتیم به ویژه در سال گذشته اعلام کردیم، کسری نزدیک به ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز در فصل سرد به دلیل عدم سرمایه‌گذاری در سال‌های پیش بود.

تکمیل ۴۸ پروژه نیمه‌کاره

اوجی با تأکید بر اینکه پروژه‌ها در وزارت نفت  از لحاظ تولید نفت، تولید گاز، ظرفیت پالایشی براساس نیازهای کشور اولویت‌بندی شده‌اند، گفت: خوشبختانه سال گذشته بیش از ۱۶.۵ میلیارد دلار برای ۵۵ پروژه در بخش‌های بالادست، پایین دست، جمع‌آوری گازهای مشعل و بهینه‌سازی مصرف سوخت قرارداد و تفاهم انجام شد.

وزیر نفت ادامه داد: چند هفته گذشته نامه‌ای خدمت جناب آقای رئیسی دادم که تلاش می‌شود ۴۸ پروژه نیمه‌کاره‌ای که سالیان سال در وزارت نفت باقیمانده وبلاتکلیف بود و بالغ بر ۱۳ میلیارد دلار در اینها سرمایه‌گذاری شده انشالله تا پایان امسال با برنامه‌های زمانبندی شده مشخصی تکمیل و به بهره‌برداری برسند.

امسال؛ آغاز ۲۲ پروژه اولویت‌دار

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ نیز بیش از ۲۲ پروژه کلان و اولویت‌دار وزارت نفت در بحث توسعه گاز، نفت، ظرفیت‌های پالایشی و پتروپالایشی و زنجیره صنایع تکمیلی پتروشیمی با سرمایه گذاری بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار آغاز می‌شود ، اظهار کرد: این پروژه‌ها کمک به ظرفیت تولید نفت و گاز و توان صادراتی گاز و فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی خواهد کرد که محصولات پتروشیمی یکی از منابع درآمدی مطلوب کشور است.

اوجی درباره میدان آرش با بیان اینکه این میدان مشترک بین ایران، کویت و عربستان است، تصریح کرد: بنده حدود دو ماه پیش به مدیرعامل شرکت ملی نفت دستور دادم با توجه به اینکه مطالعات جامع و عملیات لرزه‌نگاری این میدان هم انجام شده، سریع برنامه نصب نخستین سکو برای تولیدی کردن و حفاری چاه‌ها در دستور کار قرار گیرد. انشالله با برنامه‌ریزی که شرکت ملی نفت انجام داده است به زودی توسعه این میدان را هم  انجام خواهیم داد.

اولویت در بالادست، توسعه میادین مشترک

وزیر نفت در مورد سایر میادین مشترک توضیح داد: اولویت وزارت نفت در توسعه میادین بالادست، توسعه میادین مشترک است که بسیاری از این میادین مشترک هم به طور کامل توسعه پیدا نکرده‌اند؛ توسعه کامل میادین مشترکی از جمله میادین غرب کارون که میادین بزرگی هم هستند و  از توان و ظرفیت بالایی در تولید نفت برخوردارند، اولویت ما هستند. البته عمده قرارداد این میادین بسته شده است.

وی به جمع‌آوری گازهای مشعل غرب و شرق کارون اشاره کرد و گفت: وزارت نفت سه ماه گذشته فراخوانی داد و نزدیک به ۲۸ قرارداد بالغ بر یک میلیارد دلار درخصوص جمع‌آوری گازهای مشعل به منظور تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی منعقد کرد که خوشبختانه عمده شرکت‌هایی که برای عقد این قرارداد آمدند، شرکت‌های پالایشی و پتروشیمی برای تأمین نیاز خودشان است. از آنجاییکه بعضی از پتروشیمی‌ها زیر ظرفیت کار می‌کنند پس قطعا در بحث سرمایه‌گذاری نیز سبب تسریع اجرای پروژه خواهد شد.

اوجی با اشاره به امتیازهای خوبی که دراین قراردادها در نظر گرفته شده است، افزود: ان‌شالله با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان این دولت تکلیف گازهای مشعل در کشور مشخص می‌شود.

بهره‌مندی ۶۵۰ هزار خانوار از گاز رایگان

وزیر نفت در زمینه آخرین وضعیت گاز محرومان توضیح داد: در بودجه ۱۴۰۱ نیز به گاز رایگان برای خانواده‌های مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام(ره) اشاره شده است. تا به امروز بیش از ۶۵۰ هزار خانوار از این قضیه بهره‌مند شده‌اند و وزارت نفت منتظر دریافت آمار بهزیستی و کمیته امداد امام است. در صورتی که اطلاعات هموطنان دریافت شود، همکاران شرکت ملی گاز خانوارهای جدید را نیز سریع در سامانه صدور قبوض مشترکین تغذیه می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه پس هنوز زیرساخت‌ها برای شناسایی دقیق این خانوارها در نهادهای امدادگر ایجاد نشده است، گفت: هرتعداد خانوار که به وزارت نفت معرفی شوند در همان ماه وارد سیستم می‌شوند و وزارت نفت در این زمینه آمادگی کامل را دارد.

۱۲ هزار میلیارد تومان در حوزه مسئولیت اجتماعی

اوجی با اشاره به اینکه از شروع دولت سیزدهم تا به امروز بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان کمک در حوزه مسئولیت اجتماعی داشته‌ایم، افزود: وزارت نفت در تمامی استان‌ها تقبل کرده است لوله‌کشی داخل منازل تعدادی از خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام و بهزیستی را توسط هم شرکت ملی گاز انجام دهد.

وزیر نفت درباره برنامه وزارت برای حذف رانت در فروش فرآورده‌ها، گفت: تمامی فرآورده‌های نفتی در بازار بورس عرضه می‌شود که خود کمک بزرگی در زمینه جلوگیری از قاچاق و تخلفاتی که در این زمینه انجام می‌شد، می‌کند.

وی ادامه داد: مجلس سال گذشته نزدیک به میزان ۱۵ هزار میلیارد تومان به وزارت نفت مجوز داد که از قِبل تهاتر نفت با خود شرکت‌های پالایشی، وکیوم باتوم را در اختیار وزارت راه و یک سری از سازمان‌هایی که در خصوص احداث جاده و بزرگراه‌ها فعالیت می‌کنند، قرار دهد.

اوجی در این رابطه افزود: در همان ماه‌های نخست آغاز به کار دولت، تمامی حواله‌ها صادر و بخشی از این ظرفیت استفاده شد و بخشی باقی ماند.

قیمت ثابت برای وکیوم باتوم

وزیر نفت به افزایش قیمت وکیوم باتوم در بورس اشاره و اظهار کرد: بنابراین آن را از بورس خارج کردیم و قیمت ثابت هر تن ۷.۵ میلون تومان برای آن مشخص شد که امسال هم همین قیمت در نظر گرفته شده است.

به گفته وی، خوشبختانه مقداری که از سال گذشته باقی مانده بود نیز به امسال منتقل شد. یعنی امسال علاوه بر این که وزارت نفت مکلف به در اختیار گذاشتن ۱۹ هزار میلیارد تومان وکیوم باتوم به کارخانه‌های آسفالت‌سازی و نهادها است، نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان هم از سال گذشته به ظرفیت امسال اضافه شده است. وزارت نفت این آمادگی را دارد که به کمک نهادهای نظارتی این موضوع را کنترل کند.

وزیر نفت درباره اینکه طبق بند ک تبصره ۱۵ قانون بودجه امسال، وزارت نفت مکلف است ظرف مدت زمان مشخصی بعد از ابلاغ قانون بودجه، تعرفه گاز مشترکان پرمصرف را به صورت غیریارانه‌ای محاسبه کند و آیا پیشنهادی ارائه کرده‌ است، افزود: از سال ۹۶ تا آذر ۱۴۰۰ هیچگونه افزایشی در تعرفه مشترکان پرمصرف در دولت پیشین انجام نشده بود.

تعرفه گاز مشترکان پرمصرف؛ غیریارانه‌ای

اوجی با اشاره به اینکه خوشبختانه یکی از اقدام‌های دولت سیزدهم افزایش تعرفه برای مشترکین پرمصرف گاز بود که پارسال در آذرماه رقم خورد، ادامه داد: گام اول به این شکل برداشته شد که هیچگونه تغییری در قیمت سه پله نخست که تقریبا ۷۵ درصد مشترکین ما بودند و بیش از ۵۰ درصد مصرف را داشتند، صورت نگرفت.

وزیر نفت با بیان اینکه در بحث تعرفه‌های گاز ۱۲ پله تعریف شده است، اظهار کرد: از پله ۴ تا پله ۱۲ مشترکین پرمصرف هستند. با برنامه‌ریزی که انجام و در دولت نیز مصوب شد، هر پله نسبت به پله قبل ۴۰ درصد افزایش می‌یابد یعنی سه پله نخست که ۷۵ درصد مشترکین ما هستند هیچگونه افزایش قیمتی نداشتند. ولی از پله ۴ که شروع مشترکین پرمصرف است، افزایش نرخ‌ها انجام شد ولی پارسال به دلیل اینکه نمی‌خواستیم تکانه‌های اقتصادی اتفاق بیفتد بخشی را گذاشتیم در سال ۱۴۰۱ اجرا شود.

وی با اشاره به اینکه مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ مصوب کرده است  قیمت گاز برای مشترکین پرمصرف باید بدون یارانه باشد، تصریح کرد: کارشناسان ما در حال بررسی این موضوع هستند که پس از نهایی شدن به دولت ارائه خواهد شد. ان‌شالله افزایش قیمت ابزاری برای کنترل شدت مصرف انرژی و بهینه مصرف کردن گاز برای مشترکان باشد.

اوجی اضافه کرد: فکر می‌کنم این آیین نامه طی یکی دوماه آینده به دولت ارائه شود.

افزایش روزانه ۴۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز

وزیر نفت درباره برنامه‌ریزی وزارت نفت برای سپری شدن زمستان امسال بدون هیچگونه مشکلی اظهار کرد: همانطور که گفتم، از آنجا که در حوزه های تولید نفت، گاز، ظرفیت پالایشی در چند سال گذشته سرمایه‌گذاری نشده است، اولویت وزارت نفت در قراردادهایی که منعقد کرده است برای افزایش تولید گاز است.

وی به طرح‌ها و پروژه‌هایی در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: تکمیل فازهای پارس جنوبی و یک بخشی از فاز ۱۱ پارس جنوبی که امسال به بهره‌برداری خواهد رسید، از این جمله این طرح ها هستند.

اوجی با اشاره به اینکه همکارانم در شرکت ملی نفت ایران قول داده‌اند تا پایان امسال ۴۰ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه خواهد شد، گفت: توسعه میادین جدید گازی و تکمیل توسعه میادین مشترک گازی از برنامه‌های وزارت نفت است که البته زمان‌بر است.

وزیر نفت تأکید کرد: افزایش تولید از سال ۱۴۰۱ در دستور کار وزارت نفت است که با تمهیداتی که صورت گرفته و طرح‌هایی که در شرکت ملی نفت ایران اولویت‌بندی شده است، پیش بینی می‌شود امسال ۴۰ میلیون مترمکعب به حجم تولید گاز کشور اضافه شود.

وی ادامه داد: با جمع‌آوری گازهای مشعل هم کمک به تأمین خوراک صنایع از جمله پتروشیمی می‌شود که خودشان هم به کمک آمدند و امیدواریم در دو سال آتی دیگر محدودیت در تأمین خوراک صنایع در فصل سرد سال نداشته باشیم.

شناسایی مشتریان جدید نفت 
وزیر نفت در تشریح سفر خود به کشورهای آمریکای لاتین گفت: با شروع دولت مردمی سیزدهم، در موضوع شناسایی مشتریان جدید، بازارهای جدید و ظرفیت‌های جدید بخشی از نگاه‌ها به کشورهای آمریکای لاتین بود. مجموع کشورهای آمریکای لاتین بیش از ۲۰ درصد ذخایر نفتی جهان را در اختیار دارند؛ ونزوئلا به تنهایی شاید بزرگترین میدان‌ها و بزرگترین پالایشگاه‌های نفتی جهان را دارد.
اوجی ادامه داد: با شروع دولت، در وزارت نفت موضوع صادرات به آمریکای لاتین را دنبال کردیم که شامل صادرات نفت، فرآورده‌های نفتی، میعانات گازی و محصولات پتروشیمی می‌شد. در این زمینه بازارهای خوبی شناسایی کردیم که منجر به قراردادهای خوبی شد.
وی با اشاره گزارش‌های خبری در شروع دولت سیزدهم مبنی بر ذخیره ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب و مخازن خشکی و دریا گفت: خوشبختانه با شناسایی بازارها در کشورهای آمریکای لاتین، توان ظرفیت صادرات بهبود پیدا کرد و در صادرات فرآورده‌های نفتی، محصولات پتروشیمی جلو افتادیم، بخشی نیز تهاتر با غلات اعم از ذرت صورت گرفت چراکه عمده کشورهای آمریکای لاتین از نظر بارش حجم بسیار خوب و زمین‌های حاصلخیزی دارند و محصولات کشاورزی خوبی برداشت می‌کنند.


همکاری متعدد با کشورهای آمریکای لاتین 

وزیر نفت با اشاره به حضور تیم قوی در سفر به آمریکای لاتین توضیح داد: خوشبختانه در سفر اخیر دوستان از هیئت دولت و سه تن از معاونین وزیر جهاد کشاورزی، رئیس و عضو کمیسیون انرژی حضور داشتند و بر این اساس حمایت دولت و مجلس را داشتیم که منجر به تفاهم‌های خوبی نیز در زمینه کشاورزی شد.

اوجی در تشریح تنوع توافق‌های صورت گرفته با کشورهای آمریکای لاتین گفت: شروع همکاری ما با آمریکای لاتین با صدور نفت، میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی بود و بعد در همین مسیر به موازات شناسایی ظرفیت پالایشگاه‌های این کشورها، توسعه میدان‌های نفت و گاز و صدور خدمات فنی و مهندسی در دستور کار قرار گرفت.
وی به ساخت پالایشگاه به‌عنوان یکی از برنامه‌های دیرین وزارت نفت اشاره کرد و افزود: در این سفر از بخش‌های مختلف تیم‌های کارشناسی و فنی اعزام کردیم و ظرفیت‌ها شناسایی شد؛ در وزارت نفت همواره یکی از بحث‌ها از سالیان دور این بود که پالایشگاه فراسرزمینی داشته باشیم و خوشبختانه در این سفر یکی از دستآوردهای خیلی خوب عقد قرارداد در زمینه استفاده از ظرفیت پالایشگاه‌های نفتی این کشورها بود.


قراردادهای برد – برد در آمریکای لاتین 

وزیر نفت درباره وضعیت پالایشگاه‌های مورد بحث توضیح داد: خیلی از این پالایشگاه‌ها به دلیل تحریم، دچار مشکل بودند و کارشناسان خارجی این پالایشگاه‌ها را ترک کرده بودند و در بهره‌برداری، تعمیرات و اورهال این پالایشگاه‌ها مشکل ایجاد  شده بود و از آن زمان با ظرفیت اسمی کار نمی‌کنند.
اوجی درباره اقدام وزارت نفت ایران برای این پالایشگاه‌ها گفت: ما از مجموعه توان وزارت نفت و شرکت‌های تابعه و توانمندی پیمانکاران، سازندگان داخلی استفاده کردیم.
وی افزود: در نمایشگاه نیز شاهد این استعداد بودیم، آمادگی برای صدور خدمات فنی و مهندسی به اروپا و نیز به آمریکای لاتین کاملا محیا است و به جرأت در این سفر نیز عیان بود که منجر به قراردادهای برد – برد نیز در بحث توسعه میدان‌های نفت، گازی، بازسازی و اورهال پالایشگاه‌ها شد.


هیچ تولیدی روی زمین نماند

وزیر نفت درباره فعالیت در این پالایشگاهها بیان کرد: در این پالایشگاه‌ها، با صادرات نفت‌خام سنگین که مشتری کمتری دارد، نفت ما می‌تواند با نفت فوق سنگین آنها ترکیب شود، صادرات فرآورده‌های نفتی، میعانات گازی، محصولات پتروشیمی نیز در همین حین دنبال می‌شود از طرفی با صادرات خدمات فنی و مهندسی پالایشگاه آنها نیز می‌تواند با یک تغییر ساده یا یک تعمیرات اولیه به ظرفیت اسمی بازگردد که برای اینکار ما متخصصین و ادوات و تجهیزات مورد نیاز را نیز داریم؛ ضمن آنکه توسعه میدان‌های نفتی و گازی این کشورها با ظرفیت پیمانکاران و سازندگان داخلی دنبال می‌شود.
اوجی درباره تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور در تعامل با این کشورها گفت: با صادرات فرآورده‌های نفتی، میعانات گازی یا محصولات پتروشیمی بخشی از هزینه‌ها با کالاهای اساسی از جمله ذرت که جزو غلات است، روغن و شکر تهاتر شد و در واقع  به تأمین کالاهای مورد نیاز کشور با شناسایی همین بازارها کمک کردیم.
وی این اقدام‌ها را ابتکاری ساده اما راهبردی برشمرد و افزود: در دولت سیزدهم بازاری که در غرب به آن بها داده نمی‌شد، مورد توجه قرار گرفت البته بازارهای دیگری هم هست که به آنها اشاره نمی‌کنم و این ابتکار الحمدلله منجر به صادرات خوب نفت، فرآورده‌های نفتی، میعانات گازی و محصولات پتروشیمی شد و هیچ تولیدی روی زمین نماند.


قول می‌دهم تا یکسال آینده به ظرفیت کامل صادراتی برسیم 

وزیر نفت با بیان اینکه قول می‌دهم با برنامه‌ریزی وزارت نفت تا یک سال آینده به ظرفیت کامل صادراتی خود برسیم، تصریح کرد: با این اقدام‌ها هم نیاز انرژی کشور مقصد تأمین می‌شود که بازار خوبی برای تولید ما است و از طرفی جلوگیری از خام فروشی می‌شود.
اوجی در پاسخ به‌اینکه چرا تولید کشور نباید در خود کشور به ارزش افزوده تبدیل شود، توضیح داد: زمانی تولیدات در پالایشگاه داخل ارزش افزوده می‌گیرد که ارزش بالایی هم دارد و جلوگیری از خام فروشی می‌شود، اما گاهی از ظرفیت پالایشگاه فراسرزمینی استفاده می‌شود.
وی ادامه داد:  باید توجه داشت که هم اکنون ساخت یک پالایشگاه با ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه حداقل سه میلیارد دلار هزینه دارد، اما به قول همکاران، چنین ظرفیتی یک اسب زین شده است که در نقاط مختلف دنیا وجود دارد و ما می‌توانیم با متخصصین و سازندگانمان این پالایشگاه‌ها را اورهال، بازسازی و نوسازی کنیم تا به ظرفیت اسمی برسد و حتی ظرفیت آنها را افزایش دهیم و از این ظرفیت برای خودمان استفاده کنیم.


عمل به وعده برای ایثارگران

اوجی درباره تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر و خانواده‌های آنها در وزارت نفت گفت: وزارت نفت در سال ۱۴۰۰ معادل کل دستگاه‌های دولتی نسبت به تبدیل وضعیت ایثارگران به تعهدات خود پایبند بود و بر اساس بودجه ۱۴۰۰ عمل کرد، در سال ۱۴۰۱ نیز هر تعهدی در این زمینه باشد، انجام می‌شود.
وی با اشاره به نامه ۲۲۶ نماینده مجلس شورای اسلامی برای قدردانی از خدمات وزارت نفت در تأمین سوخت زمستانی و افزایش صادرات و دیپلماسی قوی انرژی گفت: من هم به نوبه خود از همکارانم در حوزه‌های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی قدردانی می‌کنم و باید بدانیم که بهترین متخصصان و نخبگان را در وزارت نفت داریم و با وجود آنها آینده درخشانی پیش روی ماست.

رازیانه د
رومیس د
ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"