پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : همشهری آنلاین : بامداد دیروز ۲ نفر از سرکردگان سارقان صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه به محل سرقت بازگشتند و توضیح دادند که چطور وارد بانک شده و با خیال راحت ظرف ۱۳ ساعت محتویات ۱۶۸ صندوق را خالی کردهاند.
رسیدگی به پرونده بزرگترین سرقت پایتخت که در جریان آن، دزدان به صندوقهای امانات بانک ملی شعبه دانشگاه تهران دستبرد زده و محتویات ۱۶۸ صندوق را خالی کرده بودند در دادسرای ویژه سرقت و اداره آگاهی تهران ادامه دارد.
اعضای این باند ۱۳ نفرند که ۴ عضو اصلی باند (۳ برادر و یکی از اقوام آنها) تیر سال گذشته به بانکی در شهر قائمشهر دستبرد زدند و همان سال از سوی پلیس دستگیر شدند. هرکدام از آنها با حکم دادگاه به ۹ سال زندان محکوم شدند، اما بعد از مدتی توانستند با سپردن وثیقه از زندان مرخصی بگیرند و کمی بعد هم نقشه سرقت از صندوق امانات بانک ملی را عملی کنند. در شرایطی که هنوز ۳ متهم این پرونده از ترکیه به ایران برگردانده نشدهاند، ۲ نفر از اعضای اصلی باند شامگاه یکشنبه برای انجام تحقیق به دادسرای ویژه سرقت منتقل شدند و پس از انجام تحقیقات قضایی، حدود ساعت یک بامداد دیروز به همراه قاضی نصرتی، سرپرست دادسرای ناحیه ۳۴ تهران و سرهنگ علی ولیپور گودرزی، رئیس پلیس آگاهی تهران و تعدادی از کارآگاهان تشخیص هویت به محل سرقت انتقال یافتند.
دزدان درست در همان ساعتی که برای سرقت وارد بانک شده بودند، بار دیگر راهی آنجا شدند، اما این بار در حضور تیم قضایی و پلیس تا صحنه سرقت بزرگ پایتخت را بازسازی کنند. آنها نشان دادند که چطور از روی دیوار به محوطه پارکینگ پریده و با تجهیزاتی که داشتند، وارد آنجا شده و صندوقها را باز و محتویاتشان را خالی کردند. بررسیها نشان میدهد که اعضای این گروه کاملا حرفهای هستند و تخصص اصلی آنها باز کردن در صندوقهاست. آنها همچنین در زمینه هک کردن هم تخصص داشتند و در جریان بازسازی صحنه سرقت، مدام این جمله را تکرار میکردند که هرگز تصور نمیکردند پلیس به این سرعت آنها را شناسایی و دستگیر کند.
بیشترین سرقت؛ ۱۰ میلیارد تومان
سارقان پس از بازسازی صحنه سرقت به بازداشتگاه منتقل شدند و تحقیقات در این پرونده همچنان ادامه دارد.
برای تکمیل تحقیقات، باید شکایت مالباختهها نیز در پرونده ثبت شود؛ به همین دلیل مالباختهها یکی پس از دیگری به دادسرای ویژه سرقت مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت میکنند. هماکنون ۷۰ نفر از مالباختهها شکایت خود را در دادسرا ثبت کردهاند و بررسیها نشان میدهد که بیشترین اموالی که از یک صندوق امانات سرقت شده ۱۰ میلیارد تومان طلا و جواهرات متعلق به یک طلافروش بوده است. وی این جواهرات را در صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه نگهداری میکرد و در شکایت خود گفته که از ترس دستبرد به سرمایهای که داشته، طلا و جواهراتش را به صندوق سپرده بود. یکی دیگر از مالباختگان جراح متخصصی بود که دیروز به قاضی گفت ارزش اموال وی حدود ۶۰۰ میلیون تومان بوده است. مالباخته دیگری هم دیروز در دادسرای جنایی تهران حاضر شده بود که استاد دانشگاه بود و ارزش اموالش ۴.۵ میلیارد تومان بود. شاکی دیگری هنگام پر کردن برگه شکایت عنوان کرد که چند سال قبل صندوق را اجاره کرده و حدود ۱۳۰ سکه طلا و مقدار زیادی پول نقد در صندوق داشته است.
براساس این گزارش، ثبت شکایت مالباختههای دیگر بهزودی انجام و پرونده در این قسمت تکمیل خواهد شد تا اموال بهزودی تحویل مالباختهها شود. از سوی دیگر تحقیقات از متهمان برای کشف جزئیات بیشتر ادامه دارد.