arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۸۲۳۲۲
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۰ - ۰۱ تير ۱۴۰۱

توفان جدید گرد و غبار در عراق

منابع عراقی از توفان گرد و غبار جدیدی خبر دادند که این کشور را در نوردیده است. منابع وابسته به هواشناسی عراق اعلام کردند که امروز بغداد، الانبار، واسط و بابل شاهد توفان گرد و خاک است و این توفان در حال حرکت به سمت استانهای ذی قار و المثنی و بصره است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: منابع عراقی از توفان گرد و غبار جدیدی خبر دادند که این کشور را در نوردیده است.

منابع وابسته به هواشناسی عراق اعلام کردند که امروز بغداد، الانبار، واسط و بابل شاهد توفان گرد و خاک است و این توفان در حال حرکت به سمت استانهای ذی قار و المثنی و بصره است.

این منابع بیان کردند که این توفان صبح فردا پنجشنبه به پایان خواهد رسید.

«صادق العطیه» کارشناس امور هواشناسی عراق هم با اشاره به توفان گردو غبار در بغداد اعلام کرد که این توفان بخش‌های گسترده‌ای از شهرهای شمالی این کشور را در نوردیده است.

وی افزود که این ریزگردها از سوریه وارد عراق شده است.

پویشی مردمی با هدف مقابله با خطرات توفان گرد و غبار

از سوی دیگر العربی الجدید در گزارشی آورده است: شهروندان عراقی از حدود دو ماه پیش اهتمام آشکاری به درختکاری در مناطق مسکونی و تجاری برای مقابله با تغییرات آب و هوایی در قالب ابتکارعمل‌های فردی و گروهی نشان می‌دهند.

آنها بر این باورند که این اقدامات می‌تواند نهادهای دولتی را به راه‌اندازی پویش کاشت میلیونی درخت تشویق کند؛ پویشی که در صورت تحقق در دفع خطرات توفان گرد و غبار و افزایش دمای هوا تاثیرگذار خواهد بود.

بیابان‌زایی یکی از دلایل اصلی افزایش گرمای هوا و بروز توفان ‌های گرد و غبار است که از تقریبا از دو دهه پیش عراق را درگیر خود کرده است.بر اساس آمارهای دولتی، مجموع مساحت اراضی که در معرض بیابانزایی قرار دارند به 23 میلیون و 432 هزار و 829 هکتار می‌رسد یعنی حدود 53.49 درصد از مجموع اراضی عراق نیازمند کاشت 11 میلیارد و 700 میلیون درخت برای حل این معضل است.

در این میان، اکنون مجموع اراضی در وضعیت بیابان‌زایی عراق به 6 میلیون 694 هزار و 641 هکتار می‌رسد یعنی حدود 15 درصد از اراضی این کشور درگیر این وضعیت است و به گفته مسئولان وزارت محیط زیست، برای مقابله با بیابانزایی به کاشت دستکم 300 میلیون درخت در مرحله نخست نیاز است اما تامین آب برای کاشت این مقدار درخت بزرگترین مانع در اجرای پروژه‌های بازاحیای این اراضی است.

در همین رابطه، «حمید النایف»، سخنگوی وزارت کشاورزی عراق در سخنانی گفت: این وزارتخانه از ایجاد کمربند سبز برای بغداد و دیگر استان‌ها از طریق تامین رایگان نهال‌ها حمایت می‌کند و اکنون بیشتر فعالیت‌های درختکاری در دانشگاه‌ها و خیابان‌های اصلی متمرکز است.

در این بین، خسارت‌های اقتصادی و جانی از مهمترین دلایل پویش مردم عراق برای کاشت درخت و افزایش فضای سبز به شمار می‌رود.

«زهرا فاضل»، معلم مقطع ابتدایی در این باره گفت:همسرم قهوه‌خانه‌ای دارد که درآمد ماهیانه آن به دلیل توفان گرد و غبار و بسته شدن مغازه بیش از 50 درصد کاهش پیدا کرده است لذا ما در مدرسه پویشی برای آگاهی بخشی به دانش آموزان و لزوم انتقال آن به خانواده‌هایشان راه اندازی کردیم تا همه مردم در کاشت درخت در منازل و اماکن خالی نزدیک به خانه مشارکت کنند.

توفان گرد و غبار چندی پیش ده‌ها عراقی را که دچار تنگی نفس شده بودند راهی بیمارستان کرد و علاوه بر آن سبب تعطیلی فرودگاهها شد.

نظرات بینندگان