arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۸۴۶۲۸
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۲ - ۱۶ تير ۱۴۰۱

شهرداری تهران: فرونشست زمین در دشت های شهریار، رباط کریم و اسلامشهر باعث کمبود آب در ۱۰ سال آینده شهر تهران خواهد شد

احمد احمدی صدر مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران گفت: فرونشست زمین در دشت های شهریار، رباط کریم و اسلامشهر باعث کمبود آب در ۱۰ سال آینده شهر تهران خواهد شد و باید برای غلبه بر این بحران چاره اندیشی کرد. وی افزود: بر اساس رده بندی انجام شده زلزله مخاطره اصلی شهر تهران است اما متاسفانه بحران آب در حال حاضر در زمره مخاطرات اولیه شهر تهران به شمار می‌آید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در نخستین نشست مسئولیت پذیری در حوزه آب (پویش آب) ضمن اشاره به ورود تهران به سومین سال خشکسالی بر ضرورت برنامه‌ریزی برای اجرای پویش آب در تابستان امسال تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، احمد احمدی صدر - مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران - در نخستین نشست مسئولیت پذیری در حوزه آب (پویش آب) که با حضور معاونان آبفای تهران، معاون فرمانداری تهران ، معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و جمعی از مدیران شهری برگزار شد، تصریح کرد: مسئولیت‌پذیری اجتماعی به دنبال تحقق توسعه پایدار و حفظ محیط‌ زیست است و بر اساس اسناد بالادستی دبیرخانه مسئولیت‌پذیری اجتماعی شهر تهران با توجه به بحران کم‌آبی خود را موظف به همکاری در این خصوص می‌داند. در عین حال باید از ظرفیت مشارکت شهروندان و سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی بهره برد. این مهم تنها با محوریت شهرداری تهران به عنوان نهاد عمومی حکمران و تصمیم‌ساز شهر قابل اجرا است.

وی افزود: از همین رو این پویش با محوریت دبیرخانه مسئولیت‌پذیری اجتماعی می تواند با استفاده از ظرفیت سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی شهر و باشگاه داوطلبان اجتماعی تهران طی سه ماه بحرانی تابستان امسال در سه بخش اطلاع‌رسانی و تبلیغاتی، آگاهی‌بخشی و آموزش و فرهنگ‌سازی برنامه‌ریزی و فعالیت کند.

اسماعیل سلیمی - معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران تهران نیز در این نشست با بیان اینکه کمبود آب در سفره‌های زیر زمینی مشکلات متعددی از جمله فرونشست زمین را به دنبال داشته است، افزود: فرونشست زمین در دشت های شهریار، رباط کریم و اسلامشهر باعث کمبود آب در ۱۰ سال آینده شهر تهران خواهد شد و باید برای غلبه بر این بحران چاره اندیشی کرد.

وی افزود: بر اساس رده بندی انجام شده زلزله مخاطره اصلی شهر تهران است اما متاسفانه بحران آب در حال حاضر در زمره مخاطرات اولیه شهر تهران به شمار می‌آید.

سلیمی افزود: اولین پیامد کمبود آب و فرونشست زمین اثرگذاری بر شریان های حیاتی مانند آب، برق و مخابرات است. مقاوم سازی شریان های حیاتی باید مد نظر باشد و طبق مصوبه هیات وزیران ، وزارت نیرو و سایر دستگاه ها موظفند برای مقاوم سازی شریان های حیاتی اقدام کنند.

وی با استقبال از برگزاری پویش آب افزود: هدف از برگزاری این پویش فرهنگسازی و تبلیغات برای اصلاح الگوی مصرف، استقرار تیم های پایش مصرف آب در سازمان ها و ایجاد تسهیلات برای ساخت تصفیه خانه ها و تاسیسات آب شهری است.

همچنین در این نشست دو تن از مدیران سازمان آبفای تهران نیز در سخنانی با تشریح شرایط بحرانی کمبود آب به افزایش سرانه مصرف آب اشاره کردند. به گفته آنان با مصرف سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر آب به رکورد تازه ای در تهران رسیده ایم و عبور از این شرایط بحرانی نیازمند همکاری عمومی و جلب مشارکت شهروندان است.

در این نشست اعلام شد که تهران دومین سال خشکسالی را تجربه می کند و با کمترین ذخیره آبی در حال ورود به سومین سال خشکسالی هستیم .از همین رو موضوع فرهنگسازی مقابله با خشکسالی و بحران آب نباید به تابستان محدود شود و باید ابعاد مختلف راهکارهای مقابله با این بحران از جمله استاندارد سازی تاسیسات آبی در ساخت و سازها و جلوگیری از هدر رفت آب در آبیاری فضای سبز نیز مورد توجه قرار گیرد.

نظرات بینندگان