تسنیم: رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ درباره جریمه نداشتن معاینه فنی، توضیحاتی ارائه کرد.
سرهنگ علیاصغر شریفی؛ رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به اهمیت موضوع معاینه فنی اظهار کرد: معاینه فنی مانند یک چکآپ کلی است. در این فرایند علاوه بر موضوعی مانند دودزا بودن به ارتفاع ماشین، وضعیت ظاهری، چراغها، شیشه، رینگها، لاستیکها و ... نیز توجه میشود.
وی درباره خودروهای دودزا و برخورد پلیس با آنها نیز گفت: دودزا بودن دو جریمه دارد، اول اینکه خودرو به علت دودزا بودن جریمه میشود و دوم به علت این موضوع خودرو اعمال قانون و متوقف خواهد شد. این خودرو پلاک اعزام به تعمیرگاه دریافت میکند و حتما باید به تعمیرگاه برود و رفع نقص را انجام دهد سپس به معاینه فنی برود و پس از آن به پلیس مراجعه کند همچنین جریمه دودزا بودن نیز 63 هزار تومان است و به ازای هر روز نداشتن معاینه فنی نیز 52 هزار و 500 تومان جریمه برای راننده خودرو در نظر گرفته میشود.
رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ تصریح کرد: در معاینه فنی موضوع آلایندگی خودروها کنترل و این فرایند با استفاده از یک دستگاه در اگزوز انجام میشود. موضوع بعدی سیستم تعلیق و کمکفنرهای خودرو است. همچنین سالمبودن شیشه خودرو و وجود ترک روی آن بسیار جدی و مهم است. یک ترک کوچک شاید در نگاه اول جدی نباشد اما ممکن است که همین سهلانگاری باعث بروز حوادث جدی شود. ما در حوادث رانندگی دو نوع نقص فنی داریم. اگر در تصادف مشخص شود که حادثه به علت نقص فنی خودرو بوده است، جرم محسوب میشود.
وی که در یک برنامه زنده تلویزیونی صحبت میکرد، با اشاره به اهمیت تجهیزاتی نظیر تجهیزات روشنایی خودرو افزود: سیستم روشنایی خودرو و برفپاککنها نیز در فرایند معاینه فنی مورد بررسی قرار میگیرد.این دو عامل به دید بهتر راننده حین رانندگی کمک میکنند و ریسک حادثه را کاهش میدهند.
رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ افزود: ما دو نوع نقص فنی در حوادث رانندگی داریم و اگر تصادفی روی دهد و برای کارشناس راهور محرز شود که این تصادف به دلیل داشتن نقص فنی وسیله نقلیه بوده است مانند اینکه راننده خواسته ترمز بگیرد و ترمز عمل نکرده است (مانند تصادف چند وقت کامیون با چند وسیله نقلیه در اشرفی اصفهانی که ترمز در سرازیری عمل نکرده بود)، راننده باید تمام خسارات را جبران و این سهل انگاری وی جرم تلقی میشود زیرا با جان افراد سروکار دارد.
شریفی درباره اینکه آیا احتمال باطل شدن معاینه فنی نیز وجود دارد یا خیر، گفت: اگر معاینه فنی توسط راننده اخذ شود ولی از نظر ظاهری وسیله نقلیه دارای ایراد و نقص باشد پلیس میتواند این خودرو را مجدد به مراکز معاینه فنی اعزام کند، مواردی چون دود کردن خودروها، نقص در سیستم روشنایی، شکستگی شیشهها، ارتفاع و نواقص ظاهری جز مواردی هست که پلیس میتواند در مورد آن اعمال قانون کند. این موضوعات مواردی هستند که به چشم پلیس مشهود است و اگر رؤیت شوند میتوانند جزو نواقص باشند و پلیس راننده را جریمه کند.
وی خاطرنشان کرد: در این صورت راننده توسط دستافزارهای در دست پلیس مورد اعمال قانون میشود و معاینه فنی از درجه اعتبار ساقط و راننده باید بعد از رفع نقص مجدد نسبت به اخذ معاینه فنی اقدام کند. خودرویی که بعد از اخذ معاینه فنی دچار نقص میشود ممکن است از جلوی دوربینها تردد کند اما به محض رؤیت نواقص توسط پلیس متوقف و معاینه فنی خودرو از درجه اعتبار ساقط میشود.