ایسنا: رئیس دانشگاه شهیدبهشتی اظهار کرد: همانطور که ماده ۲۷ قانون اساسی به افراد اجازه اعتراض میدهد، دانشجویان در چارچوب قوانین و قواعد حق اعتراض دارند اما حضور در کلاس را نباید تعطیل کنند؛ ما با این دید، به تشکلها اجازه اعتراض میدهیم اما این کار نباید مخل امور دانشگاه شود.
سعدالله نصیریقیداری در جلسه گفت و شنود با دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری گفت: در حدود چهار هفته که از ترم نخست سال ۱۴۰۱ میگذرد، بالغ بر ۴۰ ساعت با همکاران و دانشجویان، چه در خوابگاهها و سالنها و کلاسها گفتگو کردهام و آغاز این صحبتها همیشه این بوده که دانشگاه محیطی پویا و زنده است و مسائل جامعه را میفهمد و درک میکند.
رئیس دانشگاه شهیدبهشتی اظهار کرد: واقعیت این است که به دانشگاهیان نه میتوان دروغ گفت و نه میتوان با آنان بازی سیاسی کرد. به ویژه اینکه جوانان نسل جدید نسبت به زمانی که ما دانشجو بودیم، منابع آگاهی بیشتری دارند؛ بنابراین راهی به غیر از گفت و گو برای تعامل با آنان به ذهن بنده نمیرسد.
دکتر نصیری تصریح کرد: تا کنون تمام جلسات گفت و گو با احترام و درک متقابل و نتیجه خوب برگزار شده و به شخصه از کلیه نشستها رضایت داشتهام. دلیل این امر این است که حتی اگر مجبور به معرفی دانشجویی به کمیته انضباطی شویم، اساتید همین دانشگاه که نقشی پدرانه در قبال دانشجویان ایفاء میکنند در کمیته حضور دارند و قصد کمیته انضباطی هم آسیب رساندن به دانشجویان نیست. ممکن است مجبور شویم دانشجویی را به مشاوره یا روانپزشک ارجاع دهیم، چرا که قرار نیست امنیت ۲۰ هزار دانشجو را به خاطر تعداد حداقلی از دانشجویان که خاطی هستند به خطر بیندازیم.
بر حفظ جایگاه علمی دانشگاه شهید بهشتی تأکید داریم
رئیس دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به مطالبات دانشجویان، با تأکید بر اهمیت حفظ جایگاه دانشگاه شهید بهشتی در کنار تسهیل شرایط فارغالتحصیلی دانشجویان دکتری گفت: با توجه به حکم دیوان عدالت اداری و محدودیتهای موجود در کشور برای چاپ مقالات در مجلات بینالمللی، تصمیم بر این شده کفایت دفاع از رساله دکتری در دانشگاه شهید بهشتی، به حدی باشد که دانشجو و رتبهبندی دانشگاه شهید بهشتی هیچ یک آسیب نبینند؛ چرا که اگر بر چاپ این مقالات اصرار بورزیم، دوره تحصیل دانشجویان دکتری خیلی افزایش مییابد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از بازسازی تمام خوابگاه های دانشجویی خبر داد و با اشاره به مشکلات اسکان دانشجویان تصریح کرد: در سالهای گذشته خوابگاه در اختیار تمام دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی از جمله فاقد تراز هم قرار میگرفت؛ اما به این دلیل اینکه فارغالتحصیلی تعدادی از دانشجویان در نتیجه شیوع کرونا طولانی شد، اختصاص خوابگاه با چالش مواجه شد و مجبور شدیم از درآمدزایی ساختمانهایی که در اختیار مرکز آموزشهای تخصصی است صرف نظر و آنها را برای اسکان در اختیار دانشجویان فاقد شرایط قرار دهیم که نتوانستهاند فارغالتحصیل شوند.
پردیس زیرآب، پردیس دانشجویان خارجی میشود
دکتر نصیری از ایجاد پردیس دانشجویان خارجی دانشگاه شهید بهشتی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته تصمیم براین است که پردیس زیرآب دانشگاه شهید بهشتی را به پردیس دانشجویان خارجی تغییر کاربری دهیم که امیدواریم این تصمیم در جلسه آینده هیات امنا به تصویب برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: از روسای دانشکدهها و پژوهشکدهها میخواهم اساتید در پروژههایی که در دانشگاه اجرا میکنند، دانشجویان تحصیلات تکمیلی را درگیر کنند.
رئیس دانشگاه شهیدبهشتی افزود: به پیشنهاد آقای دکتر پرند، رئیس سابق پارک علم و فناوری، برای مهارتآموزی و آموختن کسب و کار در حدود ۲۰ مرکز نوآوری در دانشکدههای دانشگاه شهید بهشتی ایجاد کردیم که دانشجویان را به استفاده از این امکانات دعوت میکنم.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در دانشگاه شهید بهشتی طرحی به نام «توانش» به منظور مهارتآموزی تدوین و به وزارت عتف ارائه شد و وزارتخانه مذکور درخواست کرده این دانشگاه آن را به صورت پایلوت ایجاد کند و اگر موفق بود در سطح ملی اجرا شود. در حال حاضر این طرح با بودجه کم در دانشگاه در حال اجرا است.
رئیس دانشگاه شهیدبهشتی با بررسی و آسیب شناسی تالیف کتاب در حوزه های دانشی تصریح کرد: در علوم پایه و مهندسی استادان چندان برای نوشتن کتاب دست به قلم نمیبرند و بیشتر مقاله مینویسند. انتظار میرود در رشتههای مدیریت و حسابداری استادان کتابهای بهروز بنویسند و جزوههایی که از نظر علمی کیفیت بالایی ندارند، دیگر تدریس نشوند.
وی در پایان تاکید کرد: بنده از تمام دانشجویان، به ویژه دانشجویان رشته مدیریت دعوت میکنم در کنار بیان مشکلات، برای آنها راهحل و پیشنهاد ارائه دهند و برای حل مسائل کمک کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهیدبهشتی، در این نشست، برخی از دانشجویان مطالباتی از جمله تسهیل شرایط پژوهشی و رفاهی دانشجویان دکترا از جمله حد کفایت دفاع از رساله و شرکت دادن دانشجویان در پروژهها، ترسیم شفافتر آینده دانشجویان و تدوین کتب درسی جدید به جای تدریس جزوات را مطرح کردند.