پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: گفتوگوهاي بين معاونين تيم مذاكره كننده ايران و تيم 1+5 هفته آينده در استانبول برگزار ميشود.
رامين مهمانپرست در نشست هفتگي خود با خبرنگاران افزود: در مسكو قرار بر اين شد كه ابتدا نشست كارشناسان فني در استانبول دنبال شود و زماني كه اين نشست به جمعبندي مناسبي برسد و رويكرد مثبتي داشته باشد پس از آن بين معاونين تيم مذاكره كننده دو طرف نشستي برگزار شود تا ابعاد سياسي مذاكرات صورت گرفته مورد ارزيابي قرار گيرد و چنانچه جمعبندي كه در تاريخ 3 مرداد بين دو طرف صورت ميگيرد جمعبندي مثبتي باشد و بتواند دستوركاري را براي ادامه مذاكرات به دنبال خود بياورد در آن صورت نسبت به تعيين زمان و مكان بعدي مذاكرات تصميم گرفته ميشود.
وي ادامه داد: پس از آن تماس تلفني بين آقاي جليلي و خانم اشتون انجام خواهد شد و در تماس تلفني جزييات را با يكديگر مطرح ميكنند.
وي گفت: رويكرد ما در مسكو با جزييات تشريح شده است. نقطه نظرات ما درباره پيشنهاد 1+5 به تفصيل ارائه شده است. اميدواريم بحثهاي كارشناسان فني و معاونين دو طرف به جمعبندي برسد كه بتوانند گامهايي را به جلو بردارند. گامهايي كه هم در جهت به رسميت شناخته شدن حقوق ما باشد و هم اقداماتي كه بتواند نگرانيهاي طرف مقابل را برطرف كند.
وي همچنين گفت كه هنوز گروهي كه براي پيگيري پرونده اعدام جمعي از ايرانيان زنداني در عربستان قصد سفر به رياض داشتهاند موفق به دريافت ويزا براي هيات خود نشدهاند و ابراز اميدواري كرد كه مقامات عربستان در اسرع وقت نسبت به صدور ويزا اقدام كنند.
سخنگوي وزارت خارجه در ادامه در مورد كشته و زخمي شدن تعدادي از سرنشينان يك قايق در خليج فارس گفت: بحث امنيت خليج فارس جزو اولويتهاي نظام ماست و همه توانايي كشور براي برقراري امنيت در منطقه و ثبات در خليج فارس به كار گرفته شده است. اينكه بارها اعلام كردهايم حضور نيروهاي خارجي ميتواند تهديدكننده امنيت باشد ميتوان نشانههايش را از حوادثي كه رخ ميدهد پيدا كرد. قطعا كشورهاي منطقه به كمك هم ميتوانند بهترين شكل امنيت را برقرار كنند. تواناييهاي دفاعيشان را در كنار هم قرار دهند و هيچ نيازي به حضور نيروهاي خارجي در منطقه نيست .
وي تاكيد كرد: هرجا كه ناامني و تهديد ثبات يك منطقه را مشاهده كرديم كار نيروهاي خارجي در اين بين قابل مشاهده بوده است. توصيه ميكنيم اقدامات تحريككننده انجام نشود و فعاليتهايي كه ميتوانند ثبات اين منطقه حساس را به خطر اندازد دنبال نكند. منطقه خليج فارس براي همه كشورهاي منطقه از اهميت بالايي برخوردار است و هرگونه اقدام عملي و سياستهايي كه ميتوانند به شكلي امنيت اين منطقه يا امنيت عرضه انرژي را در اين منطقه به خطر اندازد ميتواند منافع كشورهاي منطقه را تهديد كند. اميدواريم اين حوادث تكرار نشود.
منبع: خبرگزاری ایسنا