arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۰۸۹۹۱
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۲۱ - ۱۰ دی ۱۴۰۱

چین می‌خواهد بزرگ‌ترین تلسکوپ اپتیکال آسیا را با ظاهری شبیه جیمز وب بسازد

دانشگاه پکینگ چین در نظر دارد که در برنامه‌ای جاه‌طلبانه، بزرگ‌ترین تلسکوپ اپتیکال آسیا را بسازد. این تلسکوپ مشابه تلسکوپ فضایی جیمز وب از آینه‌های شش‌ضلعی استفاده می‌کند و پیش‌بینی می‌شود که هزینه ساخت آن بین ۶۹ تا ۸۴ میلیون دلار باشد. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این رصدخانه به اولین تلسکوپ اپتیکال در کلاس جهانی در نیم‌کره شرقی زمین و به رقیبی برای تلسکوپ‌های نیم‌کره غربی، از جمله آتاکاما در شیلی تبدیل می‌شود. EAST قرار است در کوهستان سایشیتنگ در نزدیکی شهر لنگهو در استان چینگ‌های در فلات تبت ساخته شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دانشگاه پکینگ چین در نظر دارد که در برنامه‌ای جاه‌طلبانه، بزرگ‌ترین تلسکوپ اپتیکال آسیا را بسازد. این تلسکوپ مشابه تلسکوپ فضایی جیمز وب از آینه‌های شش‌ضلعی استفاده می‌کند و پیش‌بینی می‌شود که هزینه ساخت آن بین 69 تا 84 میلیون دلار باشد.

به گزارش Space.com، گشادگی دهانه این تلسکوپ در فاز اول، یعنی تا سال 2024 حدود 6 متر خواهد بود و در ادامه اندازه آینه‌های آن تا سال 2030 به 8 متر افزایش می‌یابد. نام این پروژه در زبان انگلیسی به‌صورت «تلسکوپ چندبخشی با دیافراگم افزایشی» (EAST) اعلام شده و قرار است توانایی‌های چین در رصد اپتیکال را افزایش دهد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این رصدخانه به اولین تلسکوپ اپتیکال در کلاس جهانی در نیم‌کره شرقی زمین و به رقیبی برای تلسکوپ‌های نیم‌کره غربی، از جمله آتاکاما در شیلی تبدیل می‌شود. EAST قرار است در کوهستان سایشیتنگ در نزدیکی شهر لنگهو در استان چینگهای در فلات تبت ساخته شود.

تلسکوپ اپتیکال چین قابل توسعه خواهد بود

در فاز دوم ساخت این تلسکوپ، دانشمندان قرار است 18 تکه آینه شش‌ضلعی دیگر را به این رصدخانه اضافه کنند تا قطر آن تا سال 2030 به 8 متر برسد.

چین در‌حال‌حاضر بزرگ‌ترین تلسکوپ رادیویی تک‌دیافراگم دنیا موسوم به FAST را دارد و برنامه‌های جاه‌طلبانه‌ای را برای ساخت یک تلسکوپ فضایی بزرگ با نام «شونتیان» دنبال می‌کند. این پروژه احتمالاً در اواخر سال 2023 آماده می‌شود. شونتیان که برخلاف جیمز وب در فاصله چندان دوری از زمین قرار نخواهد گرفت، احتمالاً فعالیت‌های رصدی خود را از سال 2024 آغاز خواهد کرد.

افزون بر این، اخیراً اعلام شده است که چین آزمایش اولین تلسکوپ فضایی «چشم خرچنگ» جهان را با موفقیت پشت سر گذاشته. این تلسکوپ به دانشمندان اجازه می‌دهد تا با دقت از جهان تصاویر پرتو ایکس تهیه کنند. وزن این تلسکوپ که با نام LEIA شناخته می‌شود، فقط 53 کیلوگرم است و تاکنون توانسته تصاویر باکیفیتی را از منابع پرتو ایکس در کیهان به ثبت برساند.

منبع: دیجیاتو

نظرات بینندگان