arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۰۹۱۰۰
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۸ - ۱۱ دی ۱۴۰۱

معاون وزارت بهداشت: بیشترین آمار ابتلا در موج هشتم کرونا مربوط به هفته اول بهمن خواهد بود / میزان سرایت پذیری این زیر سویه نسبت به دیگر زیرسویه ها بیشتر است

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به موج هشتم کرونا در کشور با سویه‌های جدید، گفت: براساس مدل سازی انجام شده به نظر می‌آید قله موج از پیک‌های قبلی پایین‌تر باشد و پیش بینی آن است که بیشترین آمار ابتلا مربوط به هفته اول بهمن خواهد بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به موج هشتم کرونا در کشور با سویه‌های جدید، گفت: براساس مدل سازی انجام شده به نظر می‌آید قله موج از پیک‌های قبلی پایین‌تر باشد و پیش بینی آن است که بیشترین آمار ابتلا مربوط به هفته اول بهمن خواهد بود.

معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص سویه جدید ویروس کرونا گفت: رفتار ویروس‌ها به دلیل گردش و انتقال از فردی به فرد دیگر جهش یافته و این روالی طبیعی است. زیرسویه های جدید BQ1 و XBB جز زیرسویه های اومیکرون است. این دو جهش موج جدیدی را در بیشتر کشورهای دنیا ایجاد کرده است. آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، اروپا و شرق آسیا شامل ژاپن، چین و هنگ کنگ شدیدا درگیر این دو زیرسویه شده اند البته در حال حاضر این کشورها از قله موج عبور کرده اند و روند ابتلا در حال کاهش است.

دکتر کریمی گفت: با توجه به برگزاری جام جهانی قطر در کشور های همسایه ما درگیری قابل توجهی وجود داشته است. در ایران نیز چند روزی است عملا این موج شروع شده است که به صورت رسمی اعلام شد.

وی ادامه داد: براساس مدل سازی انجام شده به نظر می آید قله موج از پیک های قبلی پایین تر باشد. پیش بینی ما این است که بیشترین آمار ابتلا مربوط به هفته اول بهمن خواهد بود. اگر حدود 80 درصد مردم استفاده از ماسک را رعایت نمایند قله این موج از نصف پیش بینی ها کمتر خواهد شد.

کریمی افزود: میزان ابتلا و شدت بیماری در این موج از موج های قبلی ضعیف تر است اما میزان سرایت پذیری این زیر سویه نسبت به دیگر زیرسویه ها بیشتر است.

وی در خصوص علایم این بیماری گفت: علایم بیماری مشابه سویه قبلی ظاهر می شود و معمولا خفیف است و برای افراد عادی شبیه سرماخوردگیست. اما افراد دارای بیمارهای زمینه ای، قلبی، تنفسی، کلیوی، نقص ایمنی و سالمندان باید به شدت مراقبت نمایند. افراد عادی نیز باید شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند چرا که ممکن است ناقل بیماری باشند.

وی افزود: سال گذشته واکسیناسیون سراسری و خوبی انجام شد اما نگرانی ما گذشت زمان از انجام واکسیناسیون است. اگر بیش از 6 ماه از اخرین تزریق واکسن بگذرد ایمنی کاهش می یابد و نیاز به تزریق مجدد است. افرادی هم که هنوز واکسنی دریافت نکرده اند حتما دو دوز استاندارد را تزریق نمایند تا ایمن یابند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اطلاع رسانی در خصوص رعایت شیوه نامه ای بهداشتی موضوع مهمی است و نباید در این خصوص سهل انگاری نمود. استفاده از ماسک مهم ترین شیوه پیشگیری است.

وی افزود: در 10 روز گذشته به تمام مراکز درمانی اعلام آماده باش شد و همگی با تمام توان در خدمت مردم هستند. در حال حاضر یک درصد تخت های ما درگیر افراد دارای بیماری تنفسی است و از نظر ظرفیت تخت های بیمارستانی توانمندی ما بسیار زیاد است.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: این موج نسبت به موج هفتم که در تابستان اتفاق افتاد ضعیف‌تر است و ما ان‌شاءالله مرگ و میر سه رقمی نخواهیم داشت؛ اما باید شیوه نامه های بهداشتی را رعایت نمود تا با موضوع غیرمنتظره ای مواجه نشویم.

کریمی تاکید کرد: تزریق دوز اول و دوم واکسن در افراد بالای 5 سال، تزریق دوز سوم در افراد بالای 18 سال و افرادی که بیش از 6 ماه از اخرین تزریق انها گذشته حتما باید صورت گیرد. از ماسک استفاده شود. فاصله گذاری های اجتماعی رعایت شود تا انشاالله از این موج جدید با کمترین اسیب عبور کنیم.

معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه درمان گفت: طی یکسال گذشته 10800 تخت با اولویت مناطق محروم در بیمارستان های کشور توزیع و تجهیز شد.

کریمی افزود: در حال حاضر حدود 155000 تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد. سرانه تخت حدود 1.8 تخت به ازای هر هزار نفر است که این عدد در استان‌های مختلف متفاوت است. طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تلاش ما این است برای سال آینده 9 هزار تخت بیمارستانی به ناوگان درمانی کشور افزوده و به صورت عادلانه توزیع نماییم.

وی تصریح کرد: همچنین طی دو هفته گذشته حدود 2200 نیروی متخصص با سهمیه آزاد و در مجموع 2800 نیروی تخصصی با سایر سهمیه‌ها همچون سهمیه عدالت آموزشی عمدتا در مناطق محروم توزیع شدند. همچنین در این توزیع تلاش شد همکاران خانم دارای فرزند در شهر خود خدمت نمایند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اصلاح سقف کارانه، اصلاح طرح قاصدک و پلکان‌ها، نزدیک کردن تعرفه جز حرفه‌ای بخش دولتی و خصوصی در حدود 88 درصد که جزو سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بوده است از دیگر اقدامات اساسی صورت گرفته بوده که ان‌شاءالله امسال کاملا مساوی خواهد شد.

وی افزود: تسهیل مجوزهای کسب و کار بخش خصوصی نیز صورت گرفته است، پیش از این برای ساخت بیمارستان و درمانگاه موانعی وجود داشت در حال حاضر این موانع برطرف شده و بخش خصوصی می تواند به راحتی سرمایه گذاری نماید.

کریمی افزود: تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد از چندین سال صورت گرفت البته پرداخت ها علی الحساب بوده و بعد از این ها بر اساس تعرفه های مصوب محاسبه و انجام خواهد شد.

وی گفت: نسخه نویسی الکترونیک در یک سال گذشته انجام شد و اکنون به مرحله خوبی رسیده است.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اقدامات خوبی انجام شده و تلاش گردیده تا شرایط بهتری برای خدمت رسانی فراهم شود. مجموع این اقدامات رویکرد وزارت بهداشت که همان عدالت و تعالی نظام سلامت است را دنبال می‌نماید.

کریمی تاکید کرد: در زمینه بهداشت نیز اقدامات خوبی انجام شده است. بیش از 2000 پروژه بهداشتی تا تیرماه سال اینده نهایی خواهد شد. خرید امبولانس برای روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر و مناطق محروم به سرعت در حال انجام است.

بنابر اعلام وبدا، معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: تحریم ها فشار زیادی وارد می کند. زمانی که بانک تحریم است عملا امکان خرید وجود ندارد از این رو خرید و وارد کردن دستگاه های تجهیزات پزشکی با مشکلات فراوانی همراه است. تا به امروز سعی کردیم امکانات مورد نیاز را فراهم نماییم. نزدیک به 80 دستگاه ام آر آی با قیمت حدود 40 میلیارد تومان به ازای هر دستگاه در مراکز درمانی فاقد این دستگاه یا دارای دستگاه مستهلک تحویل داده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از تجهیزات پزشکی تولید داخل بوده گفت: این تجهیزات در فضای رقابتی کیفیت خوبی دارند. کیفیت در این زمینه بسیار مهم است؛ چراکه مستقیما با جان مردم در ارتباط است.

نظرات بینندگان