arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۰۳۷۵
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۲۲ - ۲۱ دی ۱۴۰۱

دستاورد محققان چینی: ساخت پهپادی که به کمک لیزر، دیگر نیازی به فرود برای شارژشدن ندارد

گروهی از محققان دانشگاه پلی‌تکنیک نورت‌وسترن (NPU) در چین به روش جدیدی برای استفاده از پرتو‌های لیزری دست پیدا کرده‌اند که اجازه می‌دهد پهپاد‌ها تا ابد در آسمان باقی بمانند. این لیزر انرژی موردنیاز پهپاد‌ها را تأمین می‌کند و نیاز به فرود آن‌ها را از بین می‌برد. با وجود اینکه تاکنون از لیزر‌های پرقدرت برای مقابله با پهپاد‌ها استفاده می‌شد، ولی «لی شولانگ» و همکارانش در NPU روشی را خلق کرده‌اند تا از این طریق به پهپاد‌ها کمک کنند. دستگاهی که این دانشمندان توسعه داده‌اند، درواقع یک ماژول تبدیل فوتوالکتریک است که می‌تواند انرژی نور را به برق تبدیل کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

گروهی از محققان دانشگاه پلی‌تکنیک نورت‌وسترن (NPU) در چین به روش جدیدی برای استفاده از پرتوهای لیزری دست پیدا کرده‌اند که اجازه می‌دهد پهپادها تا ابد در آسمان باقی بمانند. این لیزر انرژی موردنیاز پهپادها را تأمین می‌کند و نیاز به فرود آن‌ها را از بین می‌برد.

به گزارش خبرگزاری چینی SCMP، با وجود اینکه تاکنون از لیزرهای پرقدرت برای مقابله با پهپادها استفاده می‌شد، ولی «لی شولانگ» و همکارانش در NPU روشی را خلق کرده‌اند تا از این طریق به پهپادها کمک کنند. دستگاهی که این دانشمندان توسعه داده‌اند، درواقع یک ماژول تبدیل فوتوالکتریک است که می‌تواند انرژی نور را به برق تبدیل کند. از این طریق، پهپادی که در آسمان درحال پرواز است، می‌تواند به‌صورت از راه دور شارژ شود.

محققان در مطالعات خود پهپادهایی موسوم به پهپادهای اپتیک-محور (ODD) را آزمایش کردند تا ببینند امکان شارژ خودکار با سیستمی که قادر به ردیابی آن‌ها باشد، وجود دارد یا خیر. دانشمندان درنهایت توانستند به‌مدت 24 ساعت از این سیستم هوشمند ردیابی استفاده کنند تا پهپاد بتواند تمام‌وقت در آسمان بماند.

پهپاد جدید چینی‌ها چگونه ساخته شد؟

محققان می‌گویند اولین گام برای آن‌ها یافتن روشی برای ردیابی پهپادها حین پرواز بود. بنابراین آن‌ها یک الگوریتم ردیابی ساختند که ادعا می‌شود در محیط‌های مختلف، شرایط نوری متفاوت و آب‌وهواهای گوناگون کار می‌کند. به‌علاوه، سیستمی طراحی شد تا شدت تابش پرتو نور به‌طور خودکار اصلاح شود. این سیستم همچنین می‌تواند درصورت مواجهه با یک مانع، جهت تابش خود را تغییر دهد.

محققان تاکنون سه آزمایش میدانی را برای این فناوری پشت سر گذاشته‌اند. یک آزمایش در محیط سرپوشیده و دو آزمایش در محیط باز در روز و شب انجام شده است. حالا با این موفقیت، دانشمندان امیدوارند که بتوانند از این سیستم برای مأموریت‌های نجات استفاده کنند تا زمانی برای فرود پهپادها و شارژ مجدد هدر نرود. از دیگر موارد استفاده از این پهپادها می‌توان به کنترل ترافیک، گشت‌های امنیتی و امور لجستیکی اشاره کرد.

منبع: دیجیاتو

نظرات بینندگان