پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا: معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری به سوالاتی درباره ایران، از جمله درباره تصویب قطعنامه اخیر پارلمان اروپا علیه ایران پاسخ داد.
وِدانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری که مشروح آن در وبگاه این وزارتخانه منتشر شده است، در پاسخ به سوالی مبنی بر این که نگرانی آمریکا درباره تاثیر همکاریهای رو به افزایش ایران و روسیه بر منطقه چیست، گفت: این موضوع مدتهاست که موضع ما بوده است، فعالیتهای ایران که نمونه اخیر آن در عرضه پهپادها و کمکهای امنیتی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین بوده است، عمیقا ثباتزدا است؛ فارغ از این که برای کل جهان دردسرساز است، تاثیری آنی روی اسراییل و همسایگان آن و دیگر کشورهای منطقه دارد.
پاتل در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا با توجه قطعنامه ضدایرانی به تصویب رسیده در پارلمان اروپا که خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست به اصطلاح تروریستی اتحادیه اروپا است، از نظر آمریکا این اقدام اتحادیه اروپا در صورت انجام شدن، ایده خوبی خواهد بود یا نه، گفت: ما از تصویب این قطعنامه مطلعیم. موضع آمریکا در قبال سپاه پاسداران کاملا روشن بوده است. این نهاد مشمول بیشترین تحریمهای آمریکا است که تا کنون اعمال شده. ما همچنین فرماندهان سپاه را به صورت فردی به خاطر دست داشتن در تروریسم و نقض حقوق بشر تحریم کردهایم. در نهایت، این به خود اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن بستگی دارد که تحت نظام مدیریتی و قانونی خودشان تصمیم بگیرند که چه چیزی قابل اجرا و چه چیزی بیشتر به نفعشان است.
او در ادامه با تکرار ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین، اظهار کرد: همان طور که میدانید، ما از تحریمهای اخیر اتحادیه اروپا علیه مقامات سپاه پاسداران و نهادهای وابسته به آن به خاطر نقششان در عرضه پهپادها به روسیه که برای شدت بخشیدن به تجاوز علیه استقلال اوکراین و حمله به زیرساختهای حیاتی این کشور به کار میرود، استقبال کردهایم، اما بیشتر از این چیزی برای گفتن ندارم.
در ادامه این نشست، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این که این اقدام اتحادیه اروپا چه تاثیری ممکن است بر مذاکرات احیای توافق هستهای[برجام] در وین باشد که در حال حاضر به دلیل برخی مسائل حلنشده با وقفهای چندماهه روبهروست، بیان کرد: ما مدتی است به وضوح گفتهایم که برجام در دستور کار نیست؛ عمدتا به این خاطر که ایرانیها هرگونه فرصت را برای قرار داشتن آن در دستور کار از بین بردند.