arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۱۸۲۳
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۳ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۱

میرکاظمی: در بودجه ۱۴۰۲، ۶۰۳ همت درآمد از محل فروش نفت پیش بینی شده است

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: در بودجه سال آینده ۷۰۰ همت درآمد از محل مالیات و ۶۰۳ همت درآمد از محل فروش نفت پیش بینی شده که انتظار می‌رود با کمترین کسری در این بخش‌ها مواجه شویم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: در بودجه سال آینده ۷۰۰ همت درآمد از محل مالیات و ۶۰۳ همت درآمد از محل فروش نفت پیش بینی شده که انتظار می‌رود با کمترین کسری در این بخش‌ها مواجه شویم.

مسعود میرکاظمی در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در دفاع از کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ بیان کرد: یکی از موضوعاتی که از سوی نمایندگان اشاره شد این بود که آیا منابع پیش بینی شده در بودجه سال آتی قابل وصول است یا نیست. باید بگویم ما در بودجه سال ۱۴۰۱ تنها در تبصره ۱۴ بخشی کسری داریم اما در بودجه عمومی کشور و در منابع و مصارف به لطف خداوند به سمتی می‌رویم که ۹۵ درصد بین عملکرد و قانون همپوشانی وجود دارد و کمتر از ۱۰ درصد مغایرت بین عملکرد بودجه با آنچه که مصوب شده است خواهیم داشت. از آنجایی که در بودجه سال ۱۴۰۱ سقف بودجه از سوی مجلس شورای اسلامی تغییر نکرد ما کمترین مغایرت را در عملکرد بودجه خواهیم داشت.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌هایی که در نوشتن بودجه مورد توجه ما قرار دارد این است که منابع پیش بینی شده قابل وصول بوده و مصارف ضروری مورد توجه باشد. ما هزینه‌های اضافی را کاهش می‌دهیم. در سال ۱۴۰۰ با وجود این‌که دولت را در شرایط بدی تحویل گرفتیم تا پایان سال ۲۰۰ همت برای حوزه عمرانی و اشتغال تخصیص پیدا کرد. امسال نیز به لطف خداوند به این سمت حرکت کرده و کمترین مغایرت را در تحقق بودجه خواهیم داشت.

وی در ادامه اظهار کرد: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ منابع عمومی ۱۹۸۴ همت دیده شده است که ۷۰۰ همت آن مربوط به حوزه مالیات می‌باشد. میزان مالیاتی که ما می‌گیریم به نسبت تولید ناخالص عدد قابل توجهی نیست و با توجه به اعلام سازمان مالیاتی این ظرفیت وجود دارد که با توسعه مودیان مالیاتی و استفاده از فناوری اطلاعات رقم ۷۰۰ همت از وجه مالیات در بودجه سال آینده تحقق یابد. اگر این میزان مالیات تحقق یابد ما تازه به ضریب ۳.۷ نسبت به تولید ناخالص در اخذ مالیات می‌رسیم در حالی که در سایر کشورها این نسبت بین ۹ تا ۲۵ درصد است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه تصریح کرد: حدود ۶۰۳ همت درآمد از محل فروش نفت پیش بینی شده است و این‌که قیمت نفت از ۸۵ دلار به ۷۵ دلار کاهش یابد و یا از روزانه ۱۴۰۰ بشکه به ۱۲۰۰ بشکه برسد فرقی ندارد آنچه که برای ما مهم است این است که ۶۰۳ هزار میلیارد تومان درآمد از فروش نفت قابل احصاء است و اعتقاد داریم که کمترین مخاطره را خواهد داشت. در حوزه واگذاری اموال منقول و غیرمنقول نیز همین طور می‌باشد.

وی در ادامه تاکید کرد: همانطور که مستحضر سهام ستاره خلیج فارس که در سال جاری به فروش رسیده است دو قسط آن سال آینده به مبلغ ۱۸ همت وصول خواهد شد. پیش بینی ما این است که در سال ۱۴۰۲ میزان فروش اموال رشد قابل توجهی داشته باشد. از سوی دیگر پیش بینی شده که ۴۰ درصد به حساب صندوق توسعه ملی واریز کنیم. در سال جاری نیز سهم صندوق ۴۰ درصد بود اما با اجازه رهبری ۲۰ درصد از آن به بخش تملک دارایی‌های سرمایه‌ای با اولویت طرح‌های عمرانی و اشتغال هدایت شد. در سال آینده نیز سهم صندوق توسعه ملی از محل فروش نفت ۴۰ درصد پیش بینی شده و سهم دولت ۴۵.۵ درصد پیش بینی شده و ۱۴.۵ درصد سهم شرکت ملی نفت است. این یک ویژگی مثبت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ به شمار می‌رود که ما برداشتی از صندوق توسعه ملی نداریم.

وی اضافه کرد: عده‌ای از نمایندگان مطرح کردند که تراز عملیاتی قابل تامل است. از آنجا که در تبصره ۱۴ در طول سنوات گذشته هزینه‌هایی دیده شده بود که از جنس یارانه نبود و توازن این تبصره را برهم می‌ریخت ما ۱۵ همت از هزینه‌هایی که در تبصره ۱۴ دیده شده بود را جدا کرده و به بخش بودجه منتقل کردیم. بدین ترتیب ما کمترین کسری تراز عملیاتی را خواهیم داشت. در بودجه سال آینده دولت با کاهش هزینه‌های خود به سمت توجه به تملک دارایی و سرمایه‌ گذاری رفته تا پروژه‌های عمرانی در حوزه‌های مختلف پیش برده شود.

رییس سازمان برنامه و بودجه در ادامه با بیان اینکه بیش از ۳۰۰۰ همت پروژه نیمه تمام داریم گفت: در بودجه مشارکت مردم در اجرای پروژه ها دیده شده است. همچنین در لایحه برنامه هفتم نیز مشارکت عمومی و خصوصی برای طرح های نیمه تمام را به طور جدی لحاظ خواهیم کرد. 

به گفته وی، اگر روش تأمین اعتبار برای پروژه‌ها تغییر داده نشود و از ظرفیت مردم استفاده نشود، عدم تخصیص منابع به پروژه ها تکرار شده و همچنان نگران نیمه تمام ماندن پروژه ها خواهیم بود.

میرکاظمی بخشی از ریشه تورم را در منابع و مصارف دانست و گفت: برای مدیریت مصرف منابع تلاش شده تا استقراض نکنیم و فشار بر مردم کم شود بر همین اساس میزان پایه پولی در لایحه بودجه ۱۴۰۲ کاهش پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: بانک مرکزی اضافه برداشت بانک ها را مدیریت خواهد کرد که با این کار افزایش پایه پولی کنترل می شود؛ از مجلس می خواهیم اجازه دهد مدیریت تبصره ها بر اساس آیین نامه تدوین شده از سوی دولت پیش برود تا بتوانیم پایه پولی را مدیریت کنیم.

میرکاظمی اضافه کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی نخواهیم داشت که باعث افزایش هزینه ها بر مردم می شد؛ ۲۵۰ همت تسویه بدهی اوراق می کنیم که دولت های قبل هزینه کرده بودند اما ماهیانه ۱۸۰ اوراق منتشر کردیم و ماهیانه ۱۵ همت اوراق تسویه کردیم، سال آینده ۳۳۰ همت به صندوق ها کمک می شود که با در نظر گرفتن ۱۸۰ همت کمک به سازمان تأمین اجتماعی، ۳۴۵ همت خواهد شد.

نظرات بینندگان