arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۳۳۷۶
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۹ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۱

سازمان جهانی بهداشت؛ به نقطه گذار از بحران کرونا نزدیک شده ایم / این ویروس به عنوان عامل دائمی در بین انسان و حیوانات باقی خواهد ماند

بیانیه چهاردهمین نشست کمیته اضطراری بین المللی سازمان بهداشت در حالی منتشر شد که به نقطه کنونی که در آن قرار داریم به عنوان گذار از شرایط بحرانی کووید-۱۹ اشاره کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: بیانیه چهاردهمین نشست کمیته اضطراری بین المللی سازمان بهداشت در حالی منتشر شد که به نقطه کنونی که در آن قرار داریم به عنوان گذار از شرایط بحرانی کووید-۱۹ اشاره کرده است.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، چهاردهمین نشست کمیته اضطراری سازمان جهانی در تاریخ ۷ بهمن همزمان با سومین سال اعلام وضعیت اضطراری جهانی در مورد کووید-۱۹ برگزار شد.

تدروس ادهانوم مدیر کل سازمان بهداشت جهانی نظرات کمیته در مورد قرار داشتن این بیماری در نقطه گذار را تأیید و از توصیه‌های کمیته برای هدایت دقیق این انتقال و کاهش پیامد‌های منفی قدردانی کرد. وی با این وجود اعلام کرد که کرونا همچنان برای بهداشت عمومی وضعیتی اضطراری با نگرانی بین‌المللی است.

مدیر کل در این نشست خاطر نشان کرد جهان در وضعیت بهتری نسبت به زمان اوج انتقال امیکرون در یک سال پیش، قرار دارد. در این بین دبیرخانه سازمان جهانی بهداشت نسبت به ادامه تکامل ویروس در زمینه گردش کنترل نشده ابراز نگرانی و بر به اشتراک گذاری به موقع داده‌ها برای آمادگی مقابله با بیماری تاکید کرد.

اعضای این کمیته اعلام کردند که خستگی ناشی از همه گیری و کاهش درک عمومی، منجر به کاهش استفاده از بهداشت عمومی و اقدامات اجتماعی مانند ماسک و فاصله گذاری اجتماعی شده است. تردید در مورد واکسیناسیون و گسترش مداوم اطلاعات نادرست همچنان موانعی برای اجرای مداخلات حیاتی بهداشت عمومی است. در عین حال، شرایط پس از کووید و افزایش خطر بیماری قلبی عروقی و متابولیک پس از عفونت، احتمالاً تأثیر منفی جدی و مداوم بر جمعیت خواهد داشت.

با این حال، این کمیته اعلام کرد که اکنون بین عفونت و بیماری شدید تمایز وجود دارد و همه‌گیری احتمالا به نقطه عطفی نزدیک شده است. دستیابی به سطوح بالاتر ایمنی جمعیت در سطح جهان (چه از طریق خود کووید و یا واکسیناسیون) احتمالا عوارض و مرگ و میر را محدود می‌کند؛ اما تردیدی وجود ندارد که این ویروس به عنوان پاتوژنی دائمی در بین انسان و حیوانات باقی خواهد ماند. از طرفی باید آگاه بود، زیرا ویروس توانایی تبدیل شدن به انواع جدید با ویژگی‌های غیرقابل پیش بینی را حفظ می‌کند.

در حالی که از بین بردن این ویروس از بین انسان و حیوان بسیار بعید است، کاهش اثرات مخرب قابل دستیابی است و باید همچنان هدفی اولویت بندی شده باشد. پس از عبور از شرایط اظطراری حرکت رو به جلو مستلزم تعهد کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی برای توسعه و اجرای برنامه‌های پیشگیری، نظارت، کنترل پایدار و بلندمدت است.

سازمان بهداشت از کشور‌ها خواست:

حرکت به سوی واکسیناسیون کووید-۱۹ را حفظ کنند تا به پوشش ۱۰۰ درصدی گروه‌های با اولویت بالا برسند.
کشور‌ها باید برای ادغام واکسیناسیون به عنوان بخشی از برنامه‌های ایمن سازی در زندگی افراد برنامه ریزی کنند.
بهبود گزارش داده‌های نظارتی در مورد ویروس کرونا به سازمان بهداشت: داده‌های بهتری مورد نیاز است تا شناسایی، ارزیابی و نظارت بر انواع جهش‌های در حال ظهور انجام شود.
اطمینان از در دسترس بودن طولانی مدت اقدامات پزشکی.
ظرفیت واکنش قوی را حفظ و برای اتفاقا‌های ناگهانی آینده آماده شوید.
ادامه کار با جوامع برای مقابله با بیماری و اجرای موثر اقدامات بهداشتی و اجتماعی.
به تعدیل هرگونه اقدامات بین‌المللی مرتبط با سفر، بر اساس ارزیابی خطر ادامه دهید.
از تحقیقات جهت تولید واکسن‌های بهبودیافته حمایت کنید و همچنین برای درک تأثیر شرایط پس از کووید و توسعه مسیر‌های مراقبت یکپارچه مربوطه اقدامات لازم را انجام دهید.
کشور‌ها نسبت به گزارش دهی نظارت و توالی‌یابی ژنومی ادامه دهند.

این سازمان اعلام کرد که به همکاری نزدیک با کشور‌ها در مورد تمام جنبه‌های واکنش به کووید-۱۹، از جمله تقویت مدیریت این بیماری در برنامه‌های طولانی مدت ادامه می‌دهد. تاکنون در سراسر جهان، ۱۳.۱ میلیارد دوز واکسن کووید-۱۹ تجویز شده است. در این بین ۸۹ درصد کادر درمان و ۸۱ درصد از افراد مسن (بیش از ۶۰ سال) دوز اولیه را تکمیل کرده اند.

نظرات بینندگان